Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 09:49, 01 maj 2015

Do góry
Pora wziąść się za rabatę pod wykuszem. No więc pomierzyłam, pokombinowałam i wyszło mi takie coś:

1. Wysokie drzewo ( jak radziła Małgosia),
2. Hortensje vanille fraise - zmieszczę tam po 4 szt. z każdej strony,
3. Rozchodnik olbrzymi ( pod oknami będą 4 szt, żeby okien nie zasłoniło),a przed hortensjami po 3,
4. Kulki bukszpanowe z każdej strony po 4,

i póki co tyle jak zwykle największy problem mam z nadaniem kształtu rabaty, na 10 metrach nie jest łatwo, wszystkie moje rabaty mają fale, więc i tutaj muszę zrobić. Idę kombinować dalej
Paprocie ogrodowe 09:48, 01 maj 2015

Do góry
czarno to widzę

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:42, 01 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak patrzę na tą rabatę, to w kieszeni otwiera mi się sekator
Miały tu się pokazać zestawienia kolorów kilkudziesięciu sztuk tulipanów - wyszukałem na Pintereście przepiękne zestawienia i takie też posadziłem do ziemi A mam to

Wyrosły mi tu 2 czerwone nie wiem skąd (nie znoszę czerwonego ), 2 różowe, jeden żółto-czerwony i jeszcze te białe... No tragikomedia Jutro chyba pójdą pod sekator, bo nie zniesę tego widoku

Sebek jesteś w stanie zidentyfikowac zrodło tej wtopy? Bo mysle że trzeba napiętnować nierzetelnych dostawców.
Niestey ja z moimi pomarańczami nie jestem w stanie stwierdzić, ktore , ktore zrodło jest trefne...
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:41, 01 maj 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Dzisiaj odkryłam, że mam u siebie białe niezapominajki, których nie sadziłam. Podobno są rzadkością Najprawdopodobniej taka siewka wyszła ze zwykłych niebieskich. Chciałabym ich mieć więcej... Ale pewnie z nasion nie wyjdą białe... A można sadzonkować niezapominajki? Jak je rozmnożyć? Wie ktoś?

same się rozmnożą jak wysypią nasionka
Nasz przydomowy ogródek 09:40, 01 maj 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu begonie i drzewiasta były narażone dzisiejszej nocy na zagładę. Przymrozek był minus 1, 5. Nakryłem płachtą i te i te. W sprawie rogów i mączki już coś skrobnąłem u Ciebie.

Płachta na drzewiastej bo przymrozek tylko czyha.

a już pąki.

Hakone startują.

Ja swoich nie nakrywałam bo było zimno ale nie było przymrozku no i moje nie mają takich dużych pączków miłego świętowania Zbyszku
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:36, 01 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Pochwal się co kupiłaś?

I roslinki ale intenetowo zaryzykowalam:
Jarzmianki dwa kolory
Epimedium
Pnącze ale nie pamietam nazwy
Rodgesje
Krwawnik
Trafki
Szalwie caradonne
wiecej grzechow nie pamietam
Gunnera - parzeplin 09:36, 01 maj 2015

Do góry
Witam. Mariusz u mnie też temperatura spadła poniżej zera. Termometry na wysokości 2 metrów pokazywały zero, ale na trawie był szron. Gunnera bez uszkodzeń. Dzisiaj zdemontowałem namiot i okryłem agro żeby jej nie przypaliło słoneczko. Oby nie było przymrozków. Uniwersytet warszawski zapowiada plusiki. Zobaczymy. Przetrwały mi 3 maleńkie gunnerki z zeszłorocznego siewu. Co wyjdzie??????? Życzę miłego dnia.
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:35, 01 maj 2015

Do góry
Aniu u Ciebie wszystko kwitnie. U mnie hosty dopiero szpikulce wystawiły. Jedna rada na koty to sprawić sobie pieska. On je pogoni. U mnie dokąd nie było psa to kociska
sąsiadów a może i dzikie zrobiły sobie stałą ścieżkę przez ogród. Teraz jak jest pies - jest spokój. Pozdrówka.

Zbyszek przecież ja mam psa, w czerwcu skończy 10 lat
Początki w Kruklandii 09:21, 01 maj 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
jak długo rosły Ci brzózki i z jakich do jakich urosły w jakim czasie ?

Z takich

Do takich

W dwa lata

Moja działka na Dębowym Lesie 09:16, 01 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

aha, bo na innym zdjęciu wydawało mi się, że to inna hosta
dzięki

Małgosiu,ależ proszę

Magnolia wciąż cieszy
Lawendowy zawrót głowy 09:15, 01 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Jolu obiecane zdjęcia
Tutaj dla porównania z bardzo jasnym szarym na skrzyniach (ten sam producent i produkt)

na szarej ścianie i białej

Olenko jeszcze raz dziekuje : jestes niezawodna kobitka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:59, 01 maj 2015

Do góry

łukaszu,żurawki piękniście rosną;zamierzam dzisiaj zakupić i posadzić i pytanie: czy w słoneczku dadzą radę? pytam praktyka
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:49, 01 maj 2015

Do góry

Droga Kasiu...te żółciutkie to tawułki??
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:47, 01 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
delektuję się tymi pięknymi fotkami z Twojego ogrodu.
Anitko, ostatnio chodzi za mną zakup tego wiązu, który masz przy schodach, możesz mi go jakoś zarekomendować, bo za wiele nie wiem o tej odmianie.

I jeszcze jedna prośba o fotkę z dalszej perspektywy z brzozą i szafirkami pod nią

Bardzo mi miło. Nie będę powtarzać za ZSZP , może coś z własnej obserwacji, nie mam z nim żadnych problemów, liście są tak duże, że bez wysiłku łatwo je jesienią pozbierać. Piękna gęsta korona w formie parasolki może stanowić schronienie przed słońcem , widziałam piękne altany wykonane z 4 wiązów rozpostartych na specjalnym trejażu.
Jedyne zagrożenie to taka choroba nazywana grafiozą, jak już trafi na wiąza, to niestety trzeba go w jej efekcie wyciąć, bo choroba ta prowadzi do zamierania całego drzewa. Ale póki co to mam 2 wiązy. Ten większy posadzony w bardziej przepuszczalnej glebie, rośnie szybciej i jest bardziej dorodny, tak więc trzeba mu wybrać takie miejsce, gdzie będzie miał najlepsze warunki do wzrostu

Proszę bardzo zdjecie brzozy Youngii z dalszej perspektywy

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:42, 01 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Pytanie pierwsze - co to za trawka na pierwszej fotce?
Pytanie drugie - czy dąbrówka daje sobie rade w sezonie z hostami, kotre na nia wzrastając? Bo to świetny pomysł na zadarnienie miejsc gdzie jest łyso przed startem host

Pieknie jest!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:35, 01 maj 2015

Do góry

zielono mi...czyli ogrod iwony 08:32, 01 maj 2015

Do góry
Iwon napisał(a)
i tulipany które miały być różowo białe

Ślicznie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:31, 01 maj 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 08:29, 01 maj 2015

Do góry
Bożenko cudny ptaszek na zdjęciu. Jak tak obserwuję przyrodę, to chyba wiosna nadrabia stracony czas. Deszczu potrzeba ogromnie a w kaloszach spotkanie też będzie udane. Pamiętam u Danusi z Sosnowa lało jak z cebra cały czas w czasie spotkania ale to w niczym nie przeszkodziło.

Na razie coraz bardziej pochmurno , samochód załadowany roslinkami , za przednimi siedzeniami też sa i jestesmy gotowi do wyjazdu ale jeszcze czasu trochę pozostało.

Miłego dnia wszystkim.
Małymi kroczkami do celu... 08:28, 01 maj 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
[b]admiration
taki był w 2013 r ( 4 x przesadzany )

taki jest obecnie:

Witaj majowo Fajnie, że wstawiłaś te berberysy. Pięknie śmignęły. Ja właśnie myślę, żeby przed szpalerem wanilkowym posadzić właśnie kulisty admiration. Byłoby kulkowo, kolorystycznie zgrane i w miarę bezobsługowo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies