Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 19:12, 11 cze 2015

Ensata napisał(a)
Czerwona niesamowita jest, jak nie lubie czerwieni w ogrodzie, to ra zapiera dech

A ja dziś po południu urwałam się z roboty.. i pojechałam spróbować pływania na desce.. odrobię w nocy.. ale .. musiałam spróbować
Sponiewierało mnie troszkę, ścięgno naciągnięte, ale było fajnie.. woda w jeziorze 24 stopnie.. jak zupa A teraz wypompowało ze mnie wszytko.. lecę po kawę i do roboty..
Co któryś raz udaje się bez wywrotki zawrócić

Focie z telefonu bo aparatu nie miałam ..
Mala_Mi 19:16, 11 cze 2015

Olili napisał(a)
Popodziwiałam Twoje piękne piwonie,wydaje mi się ,że też kiedyś będę je miała u siebie.

Jedynie domyślam się co przeżywasz w związku z jodłami.
Trzymam kciuki byś szybko znalazła tych 6 dorodnych serbów na widok z okna.

Żal jodeł, ale jak pisałam bez histerii do tego podchodzę.. są gorsze rzeczy w życiu. Cieszę się tym z czego mogę się cieszyć..
Teraz cieszę się z piwonii.. i róż (póki ich czarna ospa nie dopadnie)

Mala_Mi 19:18, 11 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Ależ te piwonie urocze masz. Ja w tym roku kupiłam sobie jedną nie mam miejsca już.

Ja od 3 lat nie mam miejsca

Dlatego agrest rośnie z liliowcami, pomiędzy krokusy, tulipany, irysy, lilie i naprastnice A to wszytko w mini sadzie

Kasya 19:21, 11 cze 2015

Potwory, w nocy przy księzycu mozna sie przestaszyc
popcorn 19:43, 11 cze 2015

Wow, ale fajnie! Ta deska. Woda w jeziorze taka ciepła? Jakim cudem?

Ciemna piwonia cudna! Aż żal przesadzać, ale nijak nie pasuje. Może dosadź inne ciemnoróżowe (bo ona czerwona nie jest?) i będzie grało?
Mala_Mi 19:51, 11 cze 2015

popcorn napisał(a)
Wow, ale fajnie! Ta deska. Woda w jeziorze taka ciepła? Jakim cudem?

Ciemna piwonia cudna! Aż żal przesadzać, ale nijak nie pasuje. Może dosadź inne ciemnoróżowe (bo ona czerwona nie jest?) i będzie grało?

Pakowali mnie w piankę, bo upadki lżejsze, ale po pierwsze moja klaustrofobia dała znać i nie dałam nałożyć na siebie takiego ciasnego kombinezonu, po drugie za gorąco w takim ubranku. Synuś mi dał swoją piankę taką okrojoną i luźną Czułam się jak w wannie z gorącą wodą , a że wanny w domu jeszcze nie mam (od 7 lat wstawiamy wannę,ale ciągle inne pilne potrzeby), to było ekstra Dawno tak tyłka nie wymoczyłam.

Piwonie przesadzę. Nie wiem gdzie, ale przesadzę..

Piwonia kończy... Pomponella zaczyna I lawenda w blokach startowych..

Mala_Mi 19:58, 11 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)

U mnie by nie gryzła. Buszmen w trawach z czuprynką.

Buszmen dawał czadu w trawach
Synowa uczyła się ciąć kulki, a Muminek miał ubaw w Evergoldzie
3 kulki jeszcze nie obcięte.. ale już poczochraniec wygląda super.. dużo gorsze widziałam za 2500zł

2 lata temu taką zabiedzoną nędzę kupiłam..

1 lipca przywlekłam na fotelu pasażera.. widać stan kulek

Mala_Mi 20:13, 11 cze 2015

Ensata napisał(a)

Ja dzisiaj nie wytrzymałam i przytargałam do wazony parę sztuk, dołożyłam czosnki i gapię się zachwycona
Czerwona niesamowita jest, jak nie lubie czerwieni w ogrodzie, to ra zapiera dech

Jak chcę się pogapić to wychodzę do ogrodu Jakoś żal mi kwiatów w wazonie.. szybko padają

Ja na szczęście lubię wszystkie kolory

No to w kolorze blue.... ostatnie przestawienie spryskiwacza i pracujemy.. codziennie podlewam po jednej rabacie.

Iryski japońskie zakwitły mi pierwszy raz.. od 3 lat niektóre. Kwiatów szału nie ma w ilości, ale jak zaczęły to teraz niech się rozmnażają..

Nie niebieski, ale do kompletu

Dziś mi padło część żurawek.. uschły z suszy i na upale
nawigatorka 22:33, 11 cze 2015

Aniu kolorowo u Ciebie od wczesnej wiosny.i podziwiam twój zapał sportowy

Wiem,że już jeden roślinny dług mam u Ciebie, ale co tam zapytam: piszesz ze masz ciasno i gdzieś doczytałam ze orliki Ci się rozsiewaja - gdyby jakieś niebieskie albo białe albo fioletowe miały wylądować na komposcie-odkupię.

Dobra musisz być Teściowa skoro Synowej tak ufasz pozdrawiam
chelll 23:14, 11 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Jak kogoś przegapiłam to sorki..

Ktoś się pytał o szałwię z tych niskich.. (ot skleroza)..
Średnica po 1 roku ok. 30cm
Widok z góry z butem

Ja pytałam, dziękuję za odpowiedź. Wiem, jaka jesteś zabiegana, więc nie naciskałam ... są ważniejsze sprawy. Wnioskuję, że tę szałwię compactę to tak co 50 cm trzeba posadzić, jeśli chcę uzyskać obwódkę wzdłuż rabaty. Tak? Podsadzę nią szpaler hortensji kwitnacych na biało. Biało - niebiesko to pomysł skardziony od Ciebie
Pozdrawiam i dalej się gapię, co tam u Ciebie jeszcze warte grzechu .