Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:06, 26 maj 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
To znaczy, że małe hosty żrą?

Żrą małe hosty.. i duże.. i wszytko.. też walczę na niebiesko.. dlatego jeszcze hosty mam. Bo tam nie żałowałam i podsypałam solidnie. Ale deszcz swoje robi.. i po miesiącu granulki już zaczynają przepuszczać intruzów.
W szklarni eM rozciągnął miedzią taśmę.. nie jestem w stanie upilnować .. kilka razy dziennie, raz w nocy.. a i tak żrą. nie mam pojęcia skąd przychodzą.. tzn wiem, bo siedzą w ziemi. Teraz roślinki małe to da się każdą obejrzeć, jak podrosną to się nie da.. a by porosły to trzeba 3 razu dziennie zbierać a i tak są ..
Zobaczymy czy pomoże ..

Zielona Aniu - tajemnicą są granulki, bez nich by nie było niczego.

Bogdzia -

Ta Yellow chyba bardzo podobna do Bartzelli,

Dlatego chcę sprawdzić czym się różnią .. a kępa większa większy efekt .. ta nowa widzę, że ma chyba zaczątek pączka

Zakwitła biała azalia, pachnąca i to mocno

Metamorfozy ogrodowe 18:03, 26 maj 2015

Do góry
agnieszka_dorawa napisał(a)
Jeśli ktoś z Państwa miał te same zmartwienia co ja to bardzo proszę o wskazówki. Dziękuję

Myślę, że bardzo wiele osób startowało do ogrodu z tego samego poziomu i z takimi samymi dylematami
My też!
Na dowód pokazuję zdjęcie z 2003 r. terenu czyli naszej działki - od tego zaczynaliśmy.

Oto fragment ogrodu sprzed kilku dni:

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:03, 26 maj 2015

Do góry

To z kamieni dużych to schody z plastrów drewnianych, altana u góry ma symulować bacówkę, rośliny takie jakie już są posadzone tylko na razie malutkie, mostek łączy ścieżki z plastrów, no i z trocin i żwirku rabatki wzdłuż stopni, cień na stopniach fajnie oddaje różnicę w poziomach płaszczyzn na działce. Jałowce wzdłuż stopni dziś posadzone, po lewej moje niby wrzosowisko.

Macie jakieś propozycje na resztę obsady rabat???
Zależy mi, żebym się później przy nich nie musiała narobić w pielęgnacji i efekt, żeby był naturalistyczny.
Mój 4 arowy azyl... 18:01, 26 maj 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, tak wyglądał mój Czyściec wielkokwiatowy w ub. roku. Pzypuszczam, że roślina, którą dostałaś od sąsiadki jest taka sama.

[/quote
Jeszcze się dziś na działce przyjżałam i myślę że to tyba on.
Irysy już kwitną a u mnie w pączkach
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:54, 26 maj 2015

Do góry
kachat napisał(a)
Aniu, co to za cuda..? Czy to azalie wielkokwiatowe? Jakoś tak za dużo kwiatów mają jak na nie...

Pierwszy plan to azalie japońskie.. od lewej Mruschka, czerwona Geisha Orange, różowa pełna Rosinetta i niezawodna Kermesina Rose.
Żółte i pomarańczowe to wielkokwiatowe, które u mnie rosną bardzo wolno.. ..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:50, 26 maj 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Dzięki za zaproszenie. Byłoby super zobaczyć twój ogród na żywo - tym bardziej że ja też bylinowa jestem Tyle tylko że ty totalnie nieczasowa jesteś więc nie ma sensu żebyś jeszcze gości ściągała. Jak będziesz miała więcej wolnego czasu to wtedy nie damy prosić Tak se odpowiadam w imieniu Łodzi ale myślę że dziewczyny myślą podobnie.

popcorn napisał(a)
podobnie, podobnie! Tym razem nie daruje i pojade!

No to trzymam za słowo... czasu zwykle nie mam nigdy, wiec należy się zmobilizować i po prostu przyjechać.
Ugadujcie się.. i koniecznie zabrać mi Bogdzię z sobą

Przygotowań nie będę robić. bo już chyba wszyscy wiedzą, że gotować nie umiem i nie lubię.. i u mnie jest "samoobsługa" Z porządkami też nie mam fioła .... taki luzik-bluzik

I mini hostowisko... już podziurkowane..grrrrr

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 17:49, 26 maj 2015

Do góry
Stipa???
Moja działka. 17:47, 26 maj 2015

Do góry
I moja nowa róża DUBLE DELINGHT
Moja działka. 17:46, 26 maj 2015

Do góry
Cztery dni nie byłam na działce i dziś poszłam mimo deszczu zajrzeć czy ślimaki jeszcze coś zostawiły,a w porządku,a nawet bylam mile zaskoczona bo zakwitły rodki i nawet 5 truskawek czerwonych znalazłam

Krzewuszka

"W kolorze blue" 17:44, 26 maj 2015

Do góry

tu odbijają z zeszłorocznej

a tu siewki, popierdółki. Ale dokładnie z takich, miałam w zeszłym roku te chaszcze o których pisałam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:39, 26 maj 2015

Do góry
Agata - pada co chwila, ale trawa byłą tak wysoka, że ..kosiliśmy mokrą i bez zamiatania i tylko na części ogrodu. Masakra nie koszenie, bo zabija kosiarkę co 10 metrów. Ale na pogodę nie mamy wpływu...a trawa rośnie po deszczu jak głupia

Makkasia - ja dziś podsypałam tu i ówdzie (gdzie gorzej) nie patrząc na deszcz, bo hosty duże i nie dam rady z nich już wybrać dziadostwa.

Jankosia - to białe na fotce to bodziszek, rośnie wysoki.. i się wysiewa.

A to hostwoisko nabiera masy

W cieniu - zacieniona 17:36, 26 maj 2015

Do góry
...lubię niebieskości...dzwonek dalmatyński.
W cieniu - zacieniona 17:34, 26 maj 2015

Do góry
...i pachnąco...
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 17:31, 26 maj 2015

Do góry
Dzien dobry ktos moze mi powiedziec co to za drzewko iglaste?? I czy one umiera?? Da sie cos zrobic by ono odzylo?? Mieszkam w norwegi tu jeszcze wczesna wiosna ale z 2 strony domu jest identyczne drzewko i wyglada owiele ladniej

Pozdrawiam

Ogród z łezką II 17:30, 26 maj 2015

Do góry

Podoba ci się ,mogę ci taką dać mam 3 szt.
W cieniu - zacieniona 17:30, 26 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
a jak u ciebie krzewuszki ?
...dopiero zakwitają...jeszcze nie robiłam fotek...ta przypadkowa się trafiła.
W cieniu - zacieniona 17:23, 26 maj 2015

Do góry
Jest kolorowo...królują RH...jeszcze nieduże ale już bardzo cieszą.

W cieniu - zacieniona 17:17, 26 maj 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

A ja wykopałam i żałuję, bo dopiero zaczęły wychodzić z ziemi i ledwie je widać.
Wcześniej też wykopywałam...i kwiatki miałam mizerne...od teraz będę tylko mocno okrywać.

..żurawki SC...po dzieleniu...już się za bardzo wyciągały.
W cieniu - zacieniona 17:14, 26 maj 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu macham do ciebie jutro jadę w twoje strony, wycieczka zorganizowana, liczę na ładną pogodę, bo w planie Hel i rejs po morzu
pozdrawiam
Aniu...pozdrawiam wędrującą Ogrodowiczankę...pogoda jak marzenie.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 16:50, 26 maj 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Czosnki uwielbiam. Dosadzę w tym roku. Szkoda że miskanty tak wolno się zbierają bo miały zasłonić brzydkie liście.

Czosnki są super, muszę pomyśleć nad wsadzeniem ich u siebie.
jaka to odmiana?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies