Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Puszczykowie 17:01, 28 kwi 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Takie dziś fuj wykopałam

z trawnika? jak na moje (80%) to chrząszcz majowy... żarłoczna bestia

edit: doczytałam i zwiększam % do 95%
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:59, 28 kwi 2015

Do góry
Iggia napisał(a)
Witam Aniu, przyszłam się przywitać i popodziwiać co za piękności masz w ogrodzie
Ja tez niby rzeszowska ale na samym początku drogi do swojego ładnego ogrodu

Każda droga ma początek i koniec

To jakieś fotki, czyli niedobitki tulipanowe..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:56, 28 kwi 2015

Do góry
Kasiu zajrzę wieczorkiem... bo muszę popracować jeszcze trochę.. zajrzałam do Ciebie i powiem że nie da się tam na szybko wypowiedzieć..
Zamelduję, że kwitną pierwsze powojniki..

A dąbrówka mi zarosła nie dość że rabatę zasypaną korą to i matą Nic jej nie przeszkadzało Ale jak chesz mieć szybko efekt to nie dawaj niczego.. co kawałek posadź tylko kawałki kłączy i da radę. po roku będzie dywan.
Jedynie ta zielono-białą rozmnaża sie powolutku.. ale z kilku rozdzielonych sadzonek po 2 latach mam już trochę dywaniku Z ciemnej miałabym 5 razy tyle lub lepiej..

Jak szybko rosną trawy pokazywałam kiedyś.. i miskant miskantowi nierówny

Metamorfozy "Ustronia pod miedzą" :-) 16:55, 28 kwi 2015

Do góry
śliczny balkon, fajne miejsce zabaw dla synka

Ten Rh potrzebuje reanimacji

może ma za sucho, może brak nawozu, może za głęboko wsadzony.
przyjrzyj mu się dokładniej...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:45, 28 kwi 2015

Do góry
olga_ napisał(a)
Piękne, naturalnie wyglądające widoki

Dziękuję za komplementa
Floksikowa daje czadu....

I by nie było że u mnie wszytko jest super.. część floksów się zestarzała, dopadł grzyb i porosło mchem (nie pryskam z powodu oczka i braku czasu)

Teraz sie zastanawiam cy coś nowego czy nowe floksy?? Rozpaczać nie będę.. trudno..
Problemy z tujami 16:43, 28 kwi 2015

Do góry
Witajcie, mam pytanie dlaczego niektóre końcówki tuji najpierw zmieniają barwę na fioletowo-siwy a następnie brązowieją od czubka? Mam podejrzenia że to jakiś grzyb..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:41, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Dla mnie Everest to jedyny pies na ogrodowisku, który naprawdę był ogrodnikiem.
Ja go nadal widzę w Twoich rabatach.
Buziam, Anek

Też go widzę... aby już nie rozpamiętywać .. zasadziłam jego ulubioną rabatę, dokupię jeszcze cisy, niech się zmieni kompletnie, bym już nie ryczała..

Te żółte to hosty o nazwie Anne

Ogród w Puszczykowie 16:40, 28 kwi 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Przesadzając szałwie jeszcze kilka takich wykopałam. Domyślam się, że jeśli chodzi o postac owada to czerw. Ale czego...???
Ruszało odwłokiem, okropnie.

I o to pytałam Waldka ale nie trafił. Może Mathildis będzie wiedziała? Znam to tez.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:39, 28 kwi 2015

Do góry
mira napisał(a)
Jest jeden pozytyw - nie masz sklerozy już siedzi w doniczce i czeka spoko.
A to, że wiele nie masz zrobione to jest też pozytyw dla innych co też tak mają, a wiesz w kupie raźniej.

Wczoraj wieczorem obejrzałam Twoją wizytówkę, stworzyliście naprawdę piękny ogród i takie się ma wrażenie, że idzie czasem odpuścić i jakoś będzie no nie można się tylko gapić w ziemię bo głowa ciężka jest i jest jeszcze inne życie - tak mnie wzieło bo końca nie widać teraz tej roboty ogrodowej.
Hej

Ufff.. to dobrze, że bez sklerozy...

Widziałam u Ciebie taki cytrynowy różanecznik co teraz kwitnie... znasz nazwę???.. byłam u ciebie ale z braku czasu nie piszę nic.. mam urwanie du...

Ogólnie ogród mam tak zrobiony, że po wycięciu co trzeba , jakoś sobie radzi.. dużo kwitnie, wiec kto by się skupiał na jakiś pierdułkach i niedociągnięciach

Patrz jak pięknie się skomponowało Przy samym przejściu

Hosty żółciutkie i kto by patrzył na chwasty???? Z karmnika wszytko kiełkuje, porażka..

To tylko fragment dobra, reszta w warzywniku i gdzie się da..

A to były kleome, kosmosy... i inne. zapominam podlewać.. padły pomidory, byliny .. mniej roboty.. ot taki ze mnie ogrodnik. Walczę by ogród sam się trochę rządził... Najpierw pilnuję roboty, a potem ogrodu. Nielimitowany czas pracy, przerwy tylko na forum i siku

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:37, 28 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Iza i Iwona - kwitnąca piwonia to z zeszłego roku, niektóre mam jeszcze tyci- tyci, a niektóre już w zaawansowanych pąkach. I cieszę się, bo przesadzana jesienią piwonia ... ma pąki W zeszłym roku pierwszy raz miała kwiaty od 5 lat... zaleta kupowania kłączy przez internet...grrrr

ladna
moja posadzona w zeszlym roku ma 2 pączki
za ile będą kwiaty ? tydzien ? dwa ?

Aniu, zajrzyj do mnie na rabatkę z trawami, jakos nie mam wyobrazni jak one rosną i nie wiem czy tak moze zostac
nie chcialabym zeby byla pusta ale za 2 lata np mogę rozsadzic lub podzielic kępy
To tu... 16:36, 28 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Łanów tulipanów u mnie brak. Na razie eksperymentuję. Oswajam "bestię". Przekonuję samą siebie do nich. Bo do tej pory byłam fanką jedynie wazonowych tulipanów...

Piękny
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 16:33, 28 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
no i zakwitł pierwszy rodek !
bardzo jestem z niego zadowolona
jest u mnie 1,5 roku ma ok 80 cm wysokosci i tak pieknie kwitnie jako pierwszy
normalnie 100% pąków kwiatowych

CW tez pokazuje już kolorki wiec lada moment zakwitnie

Piękny i wczesny rodek, ja mam wiele ale jeszcze nie kwitną, dopiero pękają
Ogród tworzony z pasją 16:33, 28 kwi 2015

Do góry
To właśnie jest Susan. Teraz wygląda tak:
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:31, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
I po co ja tu dziś zajrzałam i nadrobić jak najwięcej chciałam? Ryczę teraz.

Ja też Ale taka kolej rzeczy... staruszek już był.... na szczęście dożył z nami sędziwego wieku.. co chwila mam wrażenie ze jest obok.. że szczeka, że...

Zostały mi się ptaszki, rybki i ropuchy.. ta sama para od początku.. księciu i księżniczka.... ale całować nie będę..

Nasz przydomowy ogródek 16:28, 28 kwi 2015

Do góry
Aniu jedź i kupuj. Będziesz miała kwiaty cały sezon aż do przymrozków.

Mirka u mnie też najwcześniejszy startuje a nawet nie wiem jaką ma nazwę. Jest niziutki, płożący.

Tulipanowy wysyp

A postanowiłem że trzmieliny będą robić jako kolumny. Muszą się wspiąć jeszcze drugie tyle.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:27, 28 kwi 2015

Do góry
Iza i Iwona - kwitnąca piwonia to z zeszłego roku, niektóre mam jeszcze tyci- tyci, a niektóre już w zaawansowanych pąkach. I cieszę się, bo przesadzana jesienią piwonia ... ma pąki W zeszłym roku pierwszy raz miała kwiaty od 5 lat... zaleta kupowania kłączy przez internet...grrrr

Jedna padła... mam też porażki ogrodnicze.. Kansas do wykreślenia z listy

To tu... 16:17, 28 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Czekam. Czekam z niecierpliwością na wściekłą eksplozję mojej ukochanej azalii.

W zeszłym roku miała kilka kwiatów. Cudne były. Zachwycały, cieszyły moje oko. W tym roku naliczyłam ponad 50 pąków...

to dopiero gwiazda...
pokaż całą
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 16:11, 28 kwi 2015

Do góry
truskawki

nowa, jeszcze nieuporządkowana rabatka z trawami, zastanawiam sie czy dobre odległosci ?
dookoła jeszcze bedzie robiony trawnik

i poniżej rabatka po rewolucjach, nie wiem czy i czym ją wysciółkowac ?
rośnie tam też barwinek, dąbrówka i tułacz, moze zarosnie ?

To tylko początek...drogi do marzeń 16:10, 28 kwi 2015

Do góry
olga_ napisał(a)

Ładne połączenie. Co to za trawka?
Początki w Kruklandii 16:07, 28 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Zła jestem na te tulipany, bo miały być całe pomarańczowe, a wyszło jak zawsze. Teraz queeny nie będą do niczego pasowały! Jeszcze jakieś małe żółtki mi z przodu wychodzą...buuu

Ty nie bądź taka pewna, że queeny nie będą pasować, bo może będą Jeśli też okażą się pomyłkami
Ja kupiłam jako queeny coś, co jest tylko "w podobie". Też zła jestem jak diabli.
I exotic także nie są mi chyba sądzone. W ub. roku kupiłam 100, okazały się zwykłymi białymi (choć ładnymi, przyznaję). W tym roku moje exotic okazały się wczesnymi białymi. Wrrrr...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies