Kasiu zajrzę wieczorkiem... bo muszę popracować jeszcze trochę.. zajrzałam do Ciebie i powiem że nie da się tam na szybko wypowiedzieć..
Zamelduję, że kwitną pierwsze powojniki..
A dąbrówka mi zarosła nie dość że rabatę zasypaną korą to i matą Nic jej nie przeszkadzało Ale jak chesz mieć szybko efekt to nie dawaj niczego.. co kawałek posadź tylko kawałki kłączy i da radę. po roku będzie dywan.
Jedynie ta zielono-białą rozmnaża sie powolutku.. ale z kilku rozdzielonych sadzonek po 2 latach mam już trochę dywaniku Z ciemnej miałabym 5 razy tyle lub lepiej..
Jak szybko rosną trawy pokazywałam kiedyś.. i miskant miskantowi nierówny
Witajcie, mam pytanie dlaczego niektóre końcówki tuji najpierw zmieniają barwę na fioletowo-siwy a następnie brązowieją od czubka? Mam podejrzenia że to jakiś grzyb..
Widziałam u Ciebie taki cytrynowy różanecznik co teraz kwitnie... znasz nazwę???.. byłam u ciebie ale z braku czasu nie piszę nic.. mam urwanie du...
Ogólnie ogród mam tak zrobiony, że po wycięciu co trzeba , jakoś sobie radzi.. dużo kwitnie, wiec kto by się skupiał na jakiś pierdułkach i niedociągnięciach
Patrz jak pięknie się skomponowało Przy samym przejściu
Hosty żółciutkie i kto by patrzył na chwasty???? Z karmnika wszytko kiełkuje, porażka..
To tylko fragment dobra, reszta w warzywniku i gdzie się da..
A to były kleome, kosmosy... i inne. zapominam podlewać.. padły pomidory, byliny .. mniej roboty.. ot taki ze mnie ogrodnik. Walczę by ogród sam się trochę rządził... Najpierw pilnuję roboty, a potem ogrodu. Nielimitowany czas pracy, przerwy tylko na forum i siku
ladna
moja posadzona w zeszlym roku ma 2 pączki
za ile będą kwiaty ? tydzien ? dwa ?
Aniu, zajrzyj do mnie na rabatkę z trawami, jakos nie mam wyobrazni jak one rosną i nie wiem czy tak moze zostac
nie chcialabym zeby byla pusta ale za 2 lata np mogę rozsadzic lub podzielic kępy
Ja też Ale taka kolej rzeczy... staruszek już był.... na szczęście dożył z nami sędziwego wieku.. co chwila mam wrażenie ze jest obok.. że szczeka, że...
Zostały mi się ptaszki, rybki i ropuchy.. ta sama para od początku.. księciu i księżniczka.... ale całować nie będę..
Iza i Iwona - kwitnąca piwonia to z zeszłego roku, niektóre mam jeszcze tyci- tyci, a niektóre już w zaawansowanych pąkach. I cieszę się, bo przesadzana jesienią piwonia ... ma pąki W zeszłym roku pierwszy raz miała kwiaty od 5 lat... zaleta kupowania kłączy przez internet...grrrr
Jedna padła... mam też porażki ogrodnicze.. Kansas do wykreślenia z listy
Ty nie bądź taka pewna, że queeny nie będą pasować, bo może będą Jeśli też okażą się pomyłkami
Ja kupiłam jako queeny coś, co jest tylko "w podobie". Też zła jestem jak diabli.
I exotic także nie są mi chyba sądzone. W ub. roku kupiłam 100, okazały się zwykłymi białymi (choć ładnymi, przyznaję). W tym roku moje exotic okazały się wczesnymi białymi. Wrrrr...