Aniu, jak nazywa się ta kwitnąca na soczyście niebiesko roślina? Pięknie się komponuje z białymi różami Odpowiedz w wolnej chwili. Zajrzę przed północ ą, zaraz po pacierzu Bez tego bym nie zasnęła. Pozdrawiam!
bo mam 1 sezon znaczy w zeszłym roku wysiałam z nasion w tym kwitna.
i chciałam zapytac czy mam zbierac nasiona czy sama sie nasieje i zakwitnie w przyszłym roku ( o ile nie wyplewie w tzw miedzyczasie)
U mnie albo nic nie rośnie, albo rośnie jak głupie.
Moja Królowa ma 2 metry wysokości i 1,2 m szerokości. Poszłam zmierzyć. Co prawda ja jej wogle nie tnę i stąd ta wysokość..
U mnie szpaler składa się z Langa (co się rozstaniemy) i 3 Comte de Chambord (do przesadzenia).
Pierwszy mnie wnerwia bo choruje, a drugie bo się pokłada i leży jak głupie. Przyrosty ogromne, wiec nie ma jak jej podtrzymać na podporze. Okropny pokrój.
Jako soliterowa róża to tak, ale nie w szpaler.
Potrzebuję 4 szt. 120zł. Da się do jesieni zaoszczędzić. Queen jest 2 razy droższa od Comte... to fakt, ale czasami lepiej mniej a dobrze.
Widok na różankę ( w tle widać szpaler Elmshorn).. Queen wygląda fajnie bo stoi, na przodzie są Bonice... na których leży Comte.. wygląda to okropnie...
Albo przenieść Bonice .. tylko gdzie???
Na pewno rabata do przeróbki..
Tu widać Elmshorn... w realu nie wygląda to tka okropnie jak na foto, ale wygląda nie najlepiej.
To od naszej Fineczki ze sklepu.. wspaniała kompaktowa szałwia Szałwia omszona Compacta Deep Blue. U sąsiadki posadziłyśmy przed lawendą.. na słoneczku, ależ jest piękna..
Moje bylinki niech się sprężają, bo tylko patrzę co wyciepać by posadzić tej szałwii więcej
Jest jeszcze różowa Bright Rose.. ale wolę niebieską