Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród z lustrem 17:56, 04 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Zero trawnika - to pewnie będzie mały ogród

I tu Sebciu mocno przestrzeliłeś diagnozę, bardzo mocno, będzie labirynt chodnikowy, ściana wodna, kanał wodny, żywopłot węzłowy dwukolorowy i w nim trawy i kule kulki i kuliska, wrzosowiska, falujące trawy, hortensjowe gaje, partery bukszpanowe i różaneczniki, placyki z ławkami. No i wielka "rezydencja" dla ogrodnika z ma się rozumieć z zielonym dachem.

O tarasie nie wspomnę.

A to wszystko będzie się działo u nas, na Ogrodowisku.

Już mi się to podoba!
Ogród na skraju sadu 17:48, 04 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja takie widziałem za 60 złotych - przesada według mnie.

20 to dobra cena - tyle co metalowe, a na pewno lżejsze - jak mi się metalowe zepsują to sobie kupię podobne

To może moje są mniejsze lub to nie te o których myślisz
Ogród Sylwii od początku :) 17:46, 04 paź 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Śliczne roślinki - widać, że super się bawiłyście. Myślałem o Was w pracy

Brakowało jedynie faceta

Mówiłam, że pomogę

Zazdroszczę miłego spotkania w fantastycznym gronie
Ogród z lustrem 17:43, 04 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

I tu Sebciu mocno przestrzeliłeś diagnozę, bardzo mocno, będzie labirynt chodnikowy, ściana wodna, kanał wodny, żywopłot węzłowy dwukolorowy i w nim trawy i kule kulki i kuliska, wrzosowiska, falujące trawy, hortensjowe gaje, partery bukszpanowe i różaneczniki, placyki z ławkami. No i wielka "rezydencja" dla ogrodnika z ma się rozumieć z zielonym dachem.

O tarasie nie wspomnę.

wow! Zbieram szczękę z podłogi - oj raj, po prostu raj będzie....
Ogród z lustrem 17:26, 04 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

I tu Sebciu mocno przestrzeliłeś diagnozę, bardzo mocno, będzie labirynt chodnikowy, ściana wodna, kanał wodny, żywopłot węzłowy dwukolorowy i w nim trawy i kule kulki i kuliska, wrzosowiska, falujące trawy, hortensjowe gaje, partery bukszpanowe, różaneczniki i z ławkami placyki. No i wielka "rezydencja" dla.. ogrodnika z ... ma się rozumieć zielonym dachem.

O tarasie nie wspomnę.

Ogród Sylwii od początku :) 13:55, 04 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Brakowało jedynie faceta
Ogród z lustrem 13:39, 04 paź 2011

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 13:36, 04 paź 2011

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:34, 04 paź 2011

Do góry
Danusiu - jak zwykle pięknie u Ciebie
Ogród z lustrem 12:18, 04 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

A może Danusia po prostu śpi - a jak nie to już na pewno ma chrosty na języku przez Was

Jakie śpi? Sebciu bój się Matki, do 1 w nocy projekt robiłam, ale będzie fajny ogród...zero trawnika.
Zaraz jadę go zatwierdzić. Ostatnia chwila wybiła, musiałam w końcu wziąć się za robotę
Wiecie, że nie umiem leniuchować.

Ale dziś zdjęcia będą, tylko najpierw dowód rej, muszę przedłużyć szybko, bo przegląd się kończy

N O W Y? projekcik? A pokażesz go nam, pokażesz????
Fiołek afrykański przyjmę:) 08:49, 04 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie masz takiego fiołka jeszcze?

Teraz jakby trochę zmarniały - ale może pociacham je i zrobię sadzonki - a wy kiedyś je odbierzecie - np. na jakimś zlocie.

A jak chcecie pocztą to proszę bardzo, ale według mnie jak zamoczę same listki to zaczną gnić?

Nie mam i zamawiam!

To kiedyś na jakimś zjeździe dostaniesz sadzonkę ukorzenioną - bo pocztą drożej Cię chyba wyniesie niż kupienie gotowego Jak będzie na południu zlot to wtedy - oki? albo gdzie indziej

a jak mnie dziś kusiły w Leroy - piękne były

Dobrze, nie pogardzę odhodowanym
Ogród z lustrem 08:40, 04 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
A może Danusia po prostu śpi - a jak nie to już na pewno ma chrosty na języku przez Was

Jakie śpi? Sebciu bój się Matki, do 1 w nocy projekt robiłam, ale będzie fajny ogród...zero trawnika.
Zaraz jadę go zatwierdzić. Ostatnia chwila wybiła, musiałam w końcu wziąć się za robotę
Wiecie, że nie umiem leniuchować.

Ale dziś zdjęcia będą, tylko najpierw dowód rej, muszę przedłużyć szybko, bo przegląd się kończy
Fiołek afrykański przyjmę:) 23:09, 03 paź 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
AHA, i o dynię jeszcze muszę popytać, bo z moich "jogurtowych rozsadek" zostały 2 krzaczki i tylko 2 dynie urosły

Dziieeeeci robimy halołinowe dekoracje - najładniejsze zostawię sobie na pamiątkę i wezmę do domu
Fiołek afrykański przyjmę:) 23:08, 03 paź 2011

Do góry
Joanka napisał(a)

Teraz jakby trochę zmarniały - ale może pociacham je i zrobię sadzonki - a wy kiedyś je odbierzecie - np. na jakimś zlocie.

A jak chcecie pocztą to proszę bardzo, ale według mnie jak zamoczę same listki to zaczną gnić?

Nie mam i zamawiam!

To kiedyś na jakimś zjeździe dostaniesz sadzonkę ukorzenioną - bo pocztą drożej Cię chyba wyniesie niż kupienie gotowego Jak będzie na południu zlot to wtedy - oki? albo gdzie indziej

a jak mnie dziś kusiły w Leroy - piękne były
Bluszcz pospolity - Hedera helix 23:05, 03 paź 2011

Do góry
Możesz tym i tym sposobem

W wodzie szybciej się ukorzenią - i możesz je mieć w domu na zimę - posadzić do doniczek i niech sobie rosną - a wiosną posadzisz już takie rozrośnięte.

Do ziemi bezpośrednio też możesz - na ziemi nic im nie będzie. Tylko pytanie czy wypuszczą tyle korzeni do zimy, żeby przetrwały ją bez szwanku?
A okrywać go nie trzeba - w końcu i tak przykryje go śnieg

Fiołek afrykański przyjmę:) 23:03, 03 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie mam i zamawiam!

Ogród z lustrem 23:03, 03 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

ta, przez Was, przez Was, a przez Ciebie to pewnie nie?
Sam tu zaglądasz i skrobiesz w monitor
Liriope (Liriope muscari) 23:01, 03 paź 2011

Do góry
Nie nastawiałem się - i nie było ich. z takich trawiastych to jedynie pennisetum - ale w stanie fatalnym
Fiołek afrykański przyjmę:) 22:58, 03 paź 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

Joanka, reflektuję jak najbardziejjak dasz radę przesłąć same listeczki będę wdzięczna!super, się cieszę

uciekam pisać IPET-y i KIPUO ZGROZO!

Bogusiu - nie wiem jak u Was jest w szkole, ale u nas na parapetach było trochę roślin - fiołki też - może obleć sale i poszukaj - no i sobie gwizdnij

Ja mam fioletowo -białe ze szkoły - i rosną najszybciej i najlepiej - i pomyśleć, że to tylko z jednego listeczka

Zdjęcie z 14 czerwca - kwitną bez ustanku

ale, ale dobra myśl!popytam moich dziecioków-może mają na parapetkach i z panią się podzielą??

Ty się nie pytaj tylko bierz na jakiejś przerwie i tyle - odłamuj listek albo nawet sobie weź jaką małą łopatkę ze sobą i wyjmij odnóżki

Na pewno są gdzieś w szkole
Fiołek afrykański przyjmę:) 22:57, 03 paź 2011

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies