Musiałam zacytować to zdjęcie,niesamowicie energetyczne te tulipany i pomyśleć,że nie lubiłam żółtego koloru w ogrodzie ale zaczynam się do niego przekonywać,wprowadza taki wesoły nastrój i niesamowicie rozwesela rabaty.Bardzo mi się podoba to zestawienie
Z wieści ogrodniczych tyle, że wschodzi wysiana tydzień temu rukola
Druga tura rzodkiewki też kiełkuje, na oknie jarmuż wychodzi i pojawiły się 3 ogórki
Truskawki i poziomki w dołkach z dobrą ziemią tylko po tej nocy bardzo podrosły (nie wiem czy to możliwe, ale serio wydaje mi się, że niektóre mają nowe listki) i mają się świetnie
A na koniec mój Jasio na tle tulipków i runianki
Wysadziłam dziś pierwsze pelargonie z mojej hodowli, nie wiem czy nie za wcześnie, ale raz kozie śmierć. Do tych długich doniczek w środek pójdzie jeszcze komarzyca ciemna. Wszystko podsypane nawozem i podlane porządnie
I tutaj jeszcze cztery, a w tle Jasiek na rowerze
Wygląda też na to, że chyba udało mi się ukorzenić przynajmniej jednego derenia
To są nowe roślinki na starej rabatce. Ten szaro-bury żwirek psuje efekt więc się go pozbędę. No i po magnolii muszę sprzątnąć.
i jeszcze ciemierniki, które także tam są
A już wiem... tu też możnaTo co zrobione: taras i kilka rabatek (tylko zaznaczonych kostką)w przyszłości ma być o nieregularnych kształtach wysypana grysem. Zdjęcia są z ubiegłego lata. Obecnie dokonałam kilka zmian.
Co o tym myślicie?