Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 15:10, 08 cze 2015

Naparstnice w przeważającej części od Małej Mi (te ładniejsze są od Ani ) chyba troszkę za rzadko je posadziłam...

a tak rośnie werbena - też od Małej Mi, słyszałam że u niektórych już kwitnie, ale u mnie chyba ze względu na cień i piach rośnie jednak troszkę słabiej
kachat 15:36, 08 cze 2015

Ciągle ci zazdroszczę kocimiętki, dlaczego ona ci się nie pokłada..? Moja leży, jak łysina na czubku głowy wygląda, środek łysy a po bokach kędziory.

Wydaje mi się, że ten pas Novej Zembli nie za bardzo pasuje do tych złotych krzewów (pęcherznica..?) z tyłu. Gryzie się tak jakoś. Przed pęcherznicami może pasmo jakiegoś zielonego berberysa (Green carpet?) by pasowało?

Naparstnice według mnie nie są za rzadko, one duże rosną potrzebują miejsca. Zresztą jak ci się wysieją to dopiero będziesz miała za rok gęsto

U mnie wiewiór nie ma (buuuu), dębów dorosłych też, a mimo to właśnie kolejnę siewkę dęba w kostrzewie sinej znalazłam... Dokładnie ze środka wyrasta. W paru innych miejscach też widzę, że się dęby wysiały. I tylko pytanie, kto je posadził??

Dawaj więcej fotek
Mathildis 19:05, 08 cze 2015

kachat napisał(a)
Ciągle ci zazdroszczę kocimiętki, dlaczego ona ci się nie pokłada..? Moja leży, jak łysina na czubku głowy wygląda, środek łysy a po bokach kędziory.

Wydaje mi się, że ten pas Novej Zembli nie za bardzo pasuje do tych złotych krzewów (pęcherznica..?) z tyłu. Gryzie się tak jakoś. Przed pęcherznicami może pasmo jakiegoś zielonego berberysa (Green carpet?) by pasowało?

Naparstnice według mnie nie są za rzadko, one duże rosną potrzebują miejsca. Zresztą jak ci się wysieją to dopiero będziesz miała za rok gęsto

U mnie wiewiór nie ma (buuuu), dębów dorosłych też, a mimo to właśnie kolejnę siewkę dęba w kostrzewie sinej znalazłam... Dokładnie ze środka wyrasta. W paru innych miejscach też widzę, że się dęby wysiały. I tylko pytanie, kto je posadził??

Dawaj więcej fotek

Masz rację ta żółta pęcherznica pasuje tam teraz jak pięść do oka co roku myślę o tym by pęcherznicę stamtąd wyrzucić, ale gdy tylko Nova Zembla przestaje kwitnąć żółty za RH przestaje razić przed RH są azalie japońskie, a przed nimi będzie chyba żurawka Gunsmoke i może jakieś hosty... to jeszcze muszę przemyśleć...

A świeżą korę rozrzucałaś? może żołędzie w korze były? a jak nie kora to albo ptaszki albo wiewiórki, ale nie wiem na jaką odległość roznoszą zapasy

To jeszcze troszkę kocimiętki:

Mathildis 19:06, 08 cze 2015

chwilowa miejscówka trawek

i jeszcze kocimiętka

pasjonatkaam... 19:46, 08 cze 2015

ależ cudnie u Ciebie! moja werbena taka sama ,jeszcze zakwitnie
Bogdzia 20:43, 08 cze 2015

A mnie wcale nie rażą pęcherznice z Nova Zemblą bo one cakiem zółte jednak nie są.Eazi mnie co innego , bardzo bliskie posadzenie koło sienie rh, ale zawsze można przesadzic. Napisałam równiez u siebie.
Juzia 20:44, 08 cze 2015

Wszystkie kocimiętki są taaaakie wieeeeelkie????
Bo ja sobie ostatnio kupiłam i posadziłam między róże a obwódkę bukszpanową...a tam tylko jakieś 15-20 cm jest

BusyBee 12:13, 09 cze 2015

Poczytałam u Ciebie i rudego adoratora podziwiłam faaajnie masz, ne ma co
Zakupy piękne- zdrowo i świeżo wyglądają...posadzone już?
Milka 17:57, 11 cze 2015

Aniu, jakie zmiany! naparstnice się rozsieją i z reguły gęsto i wtedy morze kwiecia werbena zdąży, nie martw się i długo kwitnie, ale totalnej suszy tez nie lubi.
siakowa 14:01, 12 cze 2015

Mathildis napisał(a)
chwilowa miejscówka trawek

i jeszcze kocimiętka

do fioletów je wsadz do fioletów