Wracam z kominków u Marzenki i też poleciałam pociąć niektóre kwiaty po deszczu.
I zrobić zestawienie
od najciemniejszej:
Darcey Bussell, Princess Alexandra of Kent, Jubilee Celebration, Giardinia, Eden Rose, Queen of Sweden, The Generous Gardener, Crocus Rose
Od góry:
Darcey B., Generous G., Crocus R., Princess AoK., Jubilee C., Eden R., Giardinia, Q. of S.
Naparstnice w przeważającej części od Małej Mi (te ładniejsze są od Ani ) chyba troszkę za rzadko je posadziłam...
a tak rośnie werbena - też od Małej Mi, słyszałam że u niektórych już kwitnie, ale u mnie chyba ze względu na cień i piach rośnie jednak troszkę słabiej
Jak wszystko, leśna działka i wiewiórki mają swoje plusy i minusy ja czasem zazdroszczę, tym którzy mają nowoczesne ogrody - tak u nich czyściutko, a u mnie wiecznie igły i wiewiórki sadzące niechciane dęby i rozrzucające korę gdzie się da
Super, nareszcie ktoś do mnie zagląda- to miłe. Wiem że moja aktywność na forum może nieco odbiega od standardów, ale ogrody z Ogrodowiska prawie codziennie przeglądam, tylko pisać nie mam kiedy.
Doczekałam się kwitnienia róż- nie wszystkie jeszcze wystartowały , ale każda cieszy. Zapraszam.
graham thomas rośnie obok róży "przygarniętej" jesienią 2013r. Połamaniec tak się odwdzięcza
Basiu, ale u Ciebie duuuuuże zmiany!!!!!!......domek nie tylko ma nowy dach, ale też nowe pomieszczenia
Pięknie to wygląda....a był sobie taki zwykły klocek....będziesz miała przestrzeń do życia
Gratuluję i trzymam kciuki za szybkie wprowadzenia się do nowych pokoików
Pozdrawiam
Specjalnie dla Marzeny, Ice Dance, ma jeden sezon, nie cięta. Rosnie bez podlewania, uboga ziemia. A teraz hit, codziennie ją podgryzają i obsikują 2 psy!!! W trakcie robienia zdjęcia podszedł Dudek i kłapnął mordą mi kawałek