Kasiu,U mnie dokładnie tak samo.Pogoda barowa.Ponuro, pochmurno,wilgotno..
Jakoś maj nie rozpieszcza ciepełkiem. Szkoda
Będąc na działce.wieczorami przepalamy jeszcze w piecyku.Bo noce chłodne.a tak przyjemniej ,cieplej.
Taki owad na liściach róży .Nie mam pojęcia co to jest.Czy pożyteczny, czy nie ??
Na nie których różach ładne są już pączki.ale i mszyce się zaczynają.Czyli robótka z opryskami się szykuje Tylko pogody właściwej brak.
Kasiu, witaj!!
Lubię dużo rożnych roślin.Jednych mam więcej ,innych mniej.Tyle lat ogród ma .Wszędzie już pełno.a ja jeszcze coś dokupię, coś przesadzę i zmieszczę
Ministra( ma duże piękne kwiaty) i Yukiokoshi to tego roczny zakup
Najlepiej zauważyłam sprawuje się i ładnie rośnie i kwitnie też;
Clematis Etoile Violette, Ville de Lyon,Pillu,Jan Paweł II.Coraz większe ładniejsze
I Vyvyan Pennell i Kaiser perełki pełne, ciekawe ,ślicznoty.
I wytrzymałe jak widać.może jeszcze nie rozbudowały u mnie dużych roślin bo to ubiegłego-roczne nabytki ale już do kwitnienia się szykują
azalia - Golden Sunset
I To jest taka żarówka w ogrodzie - azalia Feuerwerk
U mnie jeszcze tak mocno się nie rozsiewają.To ja je posadziłam w różnych miejscach aby kolorki różne były .U mnie tak bratki się rozsiewają już wszędzie
Czosnki
Ale super wygląda!
W zeszłym roku też koło nich chodziłam i myślałam gdzie je u siebie wcisnąć...ale się nie zdecydowałam,miejsca nie mam odpowiedniego,a szkoda bo są świetnie i bardzo tanie
To pochwalę sie jeszcze prezentami. Okazuje sie ze było to spełnianie moich zachcianek ogrodowych. Chciałam kupic klona shirasawum i derenia rozłogowego to już kupowac nie musze bo dostałam w prezencie. Prezentów było sporo , pokazę tylko te ogrodowe i Lolę wykonaną własnoręcznie przez Gierczusie, Zwróccie uwagę na szczególy takie jak grabki , pantofelki i inne.Za wszystko bardzo dziekuje.
Monika, rośnie na patelni. Ale wiesz, jaki u mnie jest mikroklimat, nawet hosty i runianki rosną w pełnym słońcu.
Ostatnio dokupiłam do kompletu stoliczek.Wiesz, że te fotele stanowią już ikonę designu , dostały kiedyś nagrodę Red Dot ?
A cena jest po prostu mega atrakcyjna.
A jakie masz poduchy? Ja dokupiłam szare z tego samego sklepu
Elu, jak miło było cię poznać! Jesteś cudowna.
Szkoda, że już nie jeżdżę tak często po Polsce jak jeszcze rok temu, bo na śląsku bywałam przynajmniej raz w tygodniu...na pewno bym zawitała do ciebie!!!
Mam nadzieję, że jeszcze spotkamy się nie jeden raz na jakimś ogrodowiskowym spotkaniu!
I fotka na pamiątkę dla ciebie.
Buziaki przesyłam... coś mi się zdaje, że będę częstym gościem u ciebie w wątku.
Kasiu gracki kupowałam dwa lata temu jak zakładałam ogród. Mam nadzieję, że tłuczeń się sprawdzi na podjeżdzie bo mam dość tego bałaganu a przy 50 kg psiaku ciężko utrzymać porządek.
Fotek drabisiastych bez bielizny nie mam ale mam dachowe