Tutaj widać posadzone trzmielinki, na cisy za nimi nie patrzymy bo one wylatują tylko że najpierw muszę im miejsce przyszykować więc musza tam poczekać spokojnie. myślę że trzmilinki dobrze tam pasują, za nimi będą Morning Lihgty a za nimi choina kanadyjska.
Ok, moje wczorajsze zmagania.
Klony i Rh wsadzone
Rh mają różną wielkośc bo kupowane w różnych miejscach, liczę na to że sie zrównają, jak nie to wylecą z frontu na tył a tu wsadzę RH CW które są identyczne w wyglądzie.
Widać trochę kolny , ale jak pisałam brakuje tła i wszystko się zlewa z ziemią i tłem ulicy.
Oj tak my jestesmy ludzie z pasją, chęc posiadania takiego cudu jest wielka i radosc również. Masz racje dobrze ze są szkólkarze którzy to rozumieją i traktuja nas jak małe dzieci którym nie można odmówic.Przegladałam dzis foldery z tej szkółki i jedna wiadomosc wydała mi sie bardzo wartościowa. Niby nic nowego bo wiosna stosujemy promolan ale p Zymon radzi opryskiwac cały ogród olejem parafinowym wiosna lub jesienia (październik. Pisze a ja mu wierzę bezgranicznie ze jest to bardzo korzystny zabieg w walce z chorobami i szkodnikami. Oczywiście to co wiemy temp powyżej 10 stopni.
Taka drobna niby rzecz opakowania -torby foliowe do roślin . Czasem je daja , czasem sa jakies przypadkowe nadruki a tu torba wielka i taki nadruk
Czy juz on nie swiadczy o tym że nie jest to tylko praca zarobkowa a wielka pasja? Kto nie chce radości przez całe zycie??????????????????????
to jeszcze kilka kartek z folderu
Nawet gdybym wczoraj nic nie dostała ani nie kupiła to byłabym szczęśliwa bedąc w takim miejscu i rozmawiajac z takimi ludźmi. Kątem oka widziałam tez rh i jakies inne rośliny a tu widac jeszcze azalie, ale teraz dopiero moge zobaczyc że można tam mnóstwo roślin kupic, wczoraj widziałam tylko magnolie a najbardziej tą jedną.
Oj to wielka radość z tych pąków, myślę, że te roślinki u Ciebie wiedzą, że bardzo Ci potrzebna taka radość więc Ci okazują to takim pięknym kwieciem A z tulipanowcem to bardzo Cię rozumie bo sama co roku z utęsknieniem wypatruję pączków i też mi się wydaje, ze i u mój pierwszy raz w tym roku mam pąki. Dałam u siebie zdjęcie. Pozdrawiam Irenko
Witam wszystkich! Nadal jestem w fazie czytania ogrodowiska, jednak postanowiłam założyć swój własny watek aby w jakiś sposób pookładać zebrane informacje i pomysły. Chwilowo w moim ogrodzie mam chaos. Myślę ze z wasza pomocą uda się i w moim ogrodzie stworzyć coś fajnego.
No to zaczynamy
Ogród spory prawie 1700m2 dlatego czas najwyższy zmniejszyć obszar do koszenia i zrobić rabaty.
Podzieliłam go na części, po prostu nie jestem w stanie sama zrobić wszystko na raz.
W tym roku mam zamiar zająć się częścią przed domem.
Pomysł to:
- tuje szmaragd
- hortensje
- turzyce
i to chwilowo tyle.
Przydałoby się coś do hortensji, 20m samych hortensji nieciekawie wygląda, tak samo z turzycami.
Myślę ze za długa ta rabata jak na tylko trzy rodzaje roślin.
Ania Mathildis tak mi zmyła głowę ,źe nic tylko fotki wstawić
Mozga sobie szaleje
Wiąz camperdownii ..śliczne ma te kffiatuchy choć gdyby miał takie jak magnolia to byłby drzewem idealnym
Mój wiciokrzew ja nie wiem co to za wariat , ale miał kwiaty chyba do listopada teraz wnet będą znów to najdłużej kwitnąca roślina w moim ogrodzie powinna dostać medal
To będą moje anźeliki mam przynajmniej taka nadzieję
Kwiaty skimmi z bordowo - różowych zrobiły się białe
Dziękuję Kasiu
A jeśli o kolorkach mowa to miały być różowe angelique a wygląda na to że oszukane. Czy one będą różowe bo wyraźne na żółte mi wyglądają