Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Flower1 20:14, 04 cze 2015

Weroniko bardzo dziekuje piekne peonie , moje piwonie jeszcze w paczkach jak sie rozkwitna postaram sie pokazac , Twoje róze sa cudowne planuje kupic rozowa NN bo u Ciebie zachwyca ,niesamowita jest roznica temperatur moje Clematisy dopiero zaczynaja wschodzic, pozdrawiam serdecznie.
weronika77 20:35, 07 cze 2015

Flower1 napisał(a)
Weroniko bardzo dziekuje piekne peonie , moje piwonie jeszcze w paczkach jak sie rozkwitna postaram sie pokazac , Twoje róze sa cudowne planuje kupic rozowa NN bo u Ciebie zachwyca ,niesamowita jest roznica temperatur moje Clematisy dopiero zaczynaja wschodzic, pozdrawiam serdecznie.

Flower, popatrz w górę na prawo WIADOMOSCI, kliknij.Danusia napisała, co masz robić, by działał Twój wątek. Pozdrawiam.
monteverde 20:41, 07 cze 2015

weronika77 napisał(a)
Irenko, dziękuję za przepis. Za ten nr 1 już widzę, jak się M ucieszy,
a"przód" odda swoje następne nadwyżki lasowi, i nr 1.
Kwitną clematisy.

Wywyan Pennel

PREZYDENT

ASAO

Weroniko obejrzałam zaległe fotki, piękne rośliny, no i powojniki super pozdrówka
weronika77 22:05, 09 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Pięknie jak zwykle.Ten goździk pierzasty śliczny i powojniki również okazy wystawowe. Pozdrówka.

Bogdziu, ja regularnie podziwiam Twój piękny ogród. Byłam, widziałam, a jednak nowy sezon daje całkiem nowe zdjęcia, wszystkie piękne i ciekawe.
Takich różaneczników jak Twoje nie ma nawet w znanych ogrodach.
Goździki kwitną u mnie nie tylko pierzaste białe, też drobne różowe, brodate czy delikatne czerwone nad oczkiem. Lubię wszystkie.

weronika77 22:25, 09 cze 2015

Czerwony delikatny goździk.

Mak niby zwykły, a wcale nie. Dostałam takiego olbrzyma o intensywnym kolorze makowym.
Znów zdjęcia wchodzą i nie wchodzą na O....? Czasem tylko zostaje X.

Kwitnie jako pierwsza hortensja pnąca. Też liliowce cytrynowe i żółte wczesne, w pąkach Stella de Oro.

Liliowiec FLAVA.

Aneczka 22:42, 09 cze 2015

Weroniko a czy ty zbierasz spod róż opadnięte płatki, żeby krzewy nie chorowały, czy takie płatki nie mają wpływu na zdrowotność róży? To że trzeba zbierać liście spod róż to wiem, ale płatki (bo np pod Jacques Cartier mam ich już mnóstwo ) to nie wiem. Będę wdzięczna za podpowiedź

Mój liliowiec Flava dużo niższy od twojego, ale może to dlatego że wiosną przesadzony.
weronika77 22:52, 09 cze 2015

ryska napisał(a)

Cudowne masz piwonie, ja czekam na moje. To stara odmiana z ogródka mojej babci. Wykopałam w tamtym roku małe sadzonki, może za rok zakwitną
Zdjęciem z karmnikiem ościstym utwierdziłaś mnie w tym, że moja wizja nowej rabatki z nim ma sens. Pięknie się prezentuje.
Pozdrawiam

Powiadom mnie jak stworzysz nową rabatkę z karmnikiem ościstym.
Piwonie bardzo lubię za zapach i urodę.

RUBRA PLENA zakwita pierwsza.

Następna kwitnie DR ALEX FLEMING,

FESTIVA MAXIMA,

wiśniowa Karl Resenfield otwiera pąki (pod różami),

Aneczka 22:54, 09 cze 2015

Festiva maxima cudowna
weronika77 23:26, 09 cze 2015

Aneczka napisał(a)
Festiva maxima cudowna

Ja najbardziej lubię SARĘ BERNHARDT, ta jasno różowa w środku, pod tawułą.

Jeszcze kwitnie obficie różowa peonia z żółtym środkiem.

Pytasz, czy zbieram płatki róż... Różnie, obcinam róże przekwitające, a jak płatków jest sporo, małymi grabkami wygrabiam. Czasem lubię popatrzeć jak Natura obsypuje mój ogród płatkami róż, cha, cha, i sprzątam potem.
Chore listki najlepiej zebrać i spalić, lub odkładać w odosobnione miejsce, gdzie mogą leżeć i stracą po chyba 3 latach bakterie czy grzyby.
Oto moje kwitnące róże.

weronika77 23:34, 09 cze 2015

Aneczko, Flava może być niższy jeżeli ma więcej słońca i gdy jest mniejsza sadzonka.
I jeszcze róże...

LADY LIGHT

EDEN ROSE

RHapsody in BLUE

SNIEZNY WALC