Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 18:10, 07 cze 2015

Gardener27 napisał(a)

Przyszedłem obejrzeć szkic a tu takie dzieło kreślarskie Jestem pod wrażeniem Bardzo ciekawie wygląda ta konstrukcja i ukłony w stronę M że tak ładnie mu ten daszek wyszedł Trzymam kciuki za rozchodniki Myślę że one tutaj dadzą radę
Zdjęcia ze spotkania u Łukasza widziałem Czytam że bardzo Cię zmotywowało do działania
Pięknie Ci wszystko kwitnie w ogrodzie a najbardziej podobają mi się peonie

Obiecałam że będzie rysunek i jest, mam nadzieję że jest czytelny.
Tak jak pisałam wcześniej, daszek powstał ze starego materiału i nigdy nie planowałam go pokazywać, bo dużo mu brakuje, ale pochwały przekazałam.
Ogród Łukasza jest tak dopracowany że ja swoim mogę się schować w ciasny kąt. Cieszę się że mogłam poznać Lukiego i zobaczyć na żywo jego dzieło.
Peonie mogłyby kwitnąć troszkę dłużej.
Nallar 18:15, 07 cze 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)

nie miała, widać,że młodziutka,pewnie zakwitnie za kilka lat ja kupowałam inną roslinę ,a ta piwonia była wysiana w donicy tej właśnie roślinki.

Aj, to faktycznie potrzebna będzie cierpliwość.
zawitka 19:13, 07 cze 2015

Zdobyczne wszystko lepiej rośnie
Dorota123 20:48, 07 cze 2015

Chciałam zaproponować zamianę za białą piwonię, ale widzę, że już masz.
Kosaćce śliczne, no i widzę jakiś projekt daszku. Chętnie zobaczę efekt końcowy.
Nallar 20:51, 07 cze 2015

Upałów końca nie widać.
Pies który nie znosi wody zdecydował się na kąpiel.

Nallar 20:58, 07 cze 2015

Dorota123 napisał(a)
Chciałam zaproponować zamianę za białą piwonię, ale widzę, że już masz.
Kosaćce śliczne, no i widzę jakiś projekt daszku. Chętnie zobaczę efekt końcowy.

Dorotko, daszek to stary temat, jest u mnie już kilka ładnych lat.
Przemek prosił o bardziej szczegółowe informacje na jego temat i tak powstał rysunek. A ta zamiana to na co?
A to daszek.

Katkak 21:01, 07 cze 2015

Nallar napisał(a)
Upałów końca nie widać.
Pies który nie znosi wody zdecydował się na kąpiel.

Kochana, mądra psina. Pełen luz
anabuko1 22:53, 07 cze 2015

Ewo witaj!!
Bardzo ładne masz piwonie.Ja mam tylko kilka.I już myślałam , czy da się u ,mnie gdzieś jeszcze posadzić.Oczywiście już wiem gdzie.ale nie wiem dokładnie,kiedy je lepiej kupować ??Na wiosnę ??
Ivvvona 22:58, 07 cze 2015

Pooglądałam piwonie i inne cudowności. Uwielbiam ich zapach. Moje psiny tez zażywały dzisiaj kąpieli. Czekam na deszcz, susza jest okropna.
Nallar 23:13, 07 cze 2015

anabuko1 napisał(a)
Ewo witaj!!
Bardzo ładne masz piwonie.Ja mam tylko kilka.I już myślałam , czy da się u ,mnie gdzieś jeszcze posadzić.Oczywiście już wiem gdzie.ale nie wiem dokładnie,kiedy je lepiej kupować ??Na wiosnę ??

Aniu moje piwonie pochodzą z podziału karp, o ile dobrze pamiętam to koniec lata przełom sierpnia i września jest najlepszą porą na takie "zabiegi"
Mam tylko jedną kupiona w sklepie i ją wsadzałam na początku lata w stanie "bezpączkowym" Różnicy żadnej nie widzę wszystkie kwitną i to dość obficie, nigdy ich nie okrywałam na zimę. Jesienią ścinam liście krótko przy ziemi i czekam do następnego sezonu.
Jeśli masz zamiar kupić sadzonkę która rosła w donicy to chyba pora roku nie ma tu znaczenia.