Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

wiunia 00:49, 07 cze 2015

Bożenko czy twoje cudne rh po przekwitnięciu obrywasz z tych suchych kwiatostanów? To pewnie głupie pytanie przy tej ilości i wielkości krzewów u Ciebieale mnie korci, żeby zapytać
Bogdzia 09:46, 07 cze 2015

Krys napisał(a)

Musze sie pochwalic na jednej dluugieja rabacie mam juz linie kroplującą taka jak Karola oj wygoda polecam Bozenko duzo czasu oszczedzisz ,wiem ze podlewajac ogladasz rosliny koszt niewielki mam bez zegarowi itp.

Jak ja sama nie dopilnuję ile wody dałam to nie bedę spokojna. taki mam charakter że wolę sie narobic ale wszystkiego dopilnowac. Lubię podlewac i przy okazji widze wszystko co sie z roślinkami dzieje ale też sa inne powody, mamy bardzo slabe ciśnienie a ogród jest duży i przy słabym ciśnieniu woda nie popłynie na dużą odległosc.Może tylko kawałki bym tak podlewała np pod duzym oknem i róże ale na razie o tym nie myśle.
Bogdzia 09:48, 07 cze 2015

wiunia napisał(a)
Bożenko czy twoje cudne rh po przekwitnięciu obrywasz z tych suchych kwiatostanów? To pewnie głupie pytanie przy tej ilości i wielkości krzewów u Ciebieale mnie korci, żeby zapytać

Obrywamy wszędzie gdzie sięgniemy bo w tych najwiekszych niestety nie wszedzie sięgamy, Juz sporo oberwane, inne jeszcze kwitną więc jest czas.
wiunia 11:29, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Obrywamy wszędzie gdzie sięgniemy bo w tych najwiekszych niestety nie wszedzie sięgamy, Juz sporo oberwane, inne jeszcze kwitną więc jest czas.

Dziękuję za odpowiedź Wasz ogród Bożenko jest tak klimatyczny i piękny i teraz wiem dlaczego? Odwdzięcza sie za tyle cierpliwości i troski jakiej mu dajecie z M ( m.in. podlewanie takich połaci, obrywanie suchych kwiatostanów) - ale to wszystko pasja i miłość do roślin...
Pozdrawiam serdecznie!
an_tre 11:54, 07 cze 2015

Z wielką przyjemnością tu Bogdziu zaglądam i przypominam miłe chwile spędzone w twoim ogrodzie w fajnym towarzystwie
pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Urszulla 12:27, 07 cze 2015

Dzisiaj przejeżdżając zrobiłam zdjęcie temu rodonkowi w mojej okolicy, bo też pięknie nadal kwitnie i wygląda jakby nie zamierzał przestać wkleję jak będę mogła przegrać zdjęcie. Pozdrawiam w upalną niedzielę, we wtorek trochę deszczu zapowiadają to rośliny odżyją cleome sobie radzi- jestem ucieszona
babka 12:44, 07 cze 2015

Bogdziu, mój schorowany rododendron kwitnie jak szalony, nowe miejsce najwidoczniej mu służy. Jednak liście mimo odżywiania nadal blade, żyłkowate i bez połysku. Może go zasilić doglebowo ?
I nie wiem jak przeprowadzić kolejny oprysk z odżywką skoro tyle kwiatów, nie da się ich ominąć.
Pozdrawiam i ide znów pooglądac Twoje piękne, zdrowe rośliny
oliwka 13:50, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Dobre pytanie , sama sie nad tym zastanawiam bo u mnie jest to samo, zobacz

Prawde mówiac nie znam przyczyny .

jak w zaczarowanym ogrodzie pięknie te niebieskie kwiatostany jaśnieją u góry

danuta_szwajcer 20:19, 07 cze 2015

Mi tam widok kwitnących rh się nie znudził Dalej pięknie Ci kwitną Piwonie też masz bardzo ładne, szczeglnie ta liliowa mi się podoba Tez codziennie dwie godzinki podlewam ale zawsze tez to miły czas popatrzeć na wszystkie roślinki Pozdrawiam
monteverde 20:36, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

No cóż wszystko mija , ale w ogrodzie juz nastepne roślinki zakwitaja np takie.

śliczne piwonie Bogdziu różyczka też