Troche fotek z dzisiaj. Pracowity dzień. Odmalowałem kostki w trawie, wykopane i przygotowane miejsce pod pergole i róże, okoszone, wyplewione rabaty. Obiadek na powietrzu z grila
Witaj Ewalm, tak jesteś pierwszy raz, dzięki za zainteresowanie. Dobry pomysł z tymi jarzębinami, bo nie chce wszystkiego likwidować co już mam zrobione, pewnie, że tak byłoby najłatwiej, ale czy najmądrzej, szczególnie jak ma się ograniczone finanse?
Myślisz,że posadzić je tylko przy ognisku,(ciekawe czy temperatura wysoka im nie będzie szkodzić, jaką odległość zachować, żeby były bezpieczne?) czy wmieszać w dalszą część "lasku", chce właśnie posadzić tam jeszcze jakieś liściaste drzewa i jeszcze dodać iglastych, ale takich, które nie rosną takie wielkie. Skrócic rabaty do linii ogniska i ten nieszczęsny jęzor z rabaty po prawej stronie, bo chyba nie da się tego zamaskować, bez konieczności likwidacji, jest tam już mata, kora i kamyki...?
Witam wszystkich,
Chciałabym prosić o pomoc w urządzeniu balkonu... Niedawno sprowadziłam się na przedmieścia większego miasta i szczerze mówiąc nie mam kompletnie pojęcia jak to jest mieć balkon, a co więcej jakie rośliny sadzi się w doniczkach na balkonie od strony południowej...Nie mam pomysłu i potrzebnej wiedzy.. Jestem zielona. Dopiero zaczynam powoli się uczyć, gdyż chciałabym aby mój balkon był miejscem służącym nie tylko do wypoczynku, relaksu, ale także miejscem z kącikiem ziołowym, kącikiem przepięknie rozwijających się kolorowych kwiatów...
Stąd moja ogromna prośba o pomoc, doradzenie mi jakie rośliny warto kupić, nie są trudne w uprawie, a są efektowne. Jak mówiłam balkon/taras jest od południa.
Jest dosyć sporych rozmiarów, co widać na zdjęciach i na planie. Bardzo proszę o pomoc.
Dziękuję ślicznie,
pozdrawiam
nowicjuszka.