Krys -nawet nie wiesz jak mnie nakręcają te róże.
Mam remont w chacie,a M się pulta,że latam z aparatem po ogrodzie,zamiast chałupą się zająć,ale przecież muszę uwiecznić moje śliczoty
Mój Baron ciągle w pąkach i masz rację, że trudno go sfotografować, bo i kolor czerwony i ten biały brzeżek na płatkach niesamowity. Że o zapachu nie wspomnę.
Mam dwie olbrzymie prośby:
1. Czy możesz mi porównać kolory kwiatów Tusacany i Cardinal de R.
2. Posadziłam Barona i bicentenaire de guillot na tej samej rabacie, nie maja etykiet. twój Baron ma książkowe delikatne obreża, moja roza jedna z tych dwoch zakwitła i nei wyglada mi ani na Barona (nie ma białego obreża a na Bicentenaire ma za ciemny kolor....
Jak duza u Ciebie urosła Tusany i jak długo ją masz? czy Kardynalek to nówka z jesieni?
Trudno zdjęciami oddać prawdziwy kolor,bo w sońcu wychodza inaczej i wieczorkiem tez,ale spróbuję.
Te zdjęcia chyba najwierniej oddaja kolor Tuscany i Cardinal de Richelieu .
Piszę pełne nazwy,bo mam jeszcze Cardinal Hume,żeby nie mylić.
Mój Baron od wczesnej młodości ma białe obrzeża,a Bicentenaire de guillot nie znam.
Tuscany i Cardinal de Richelieu sadzone były jesienią 2013 .
Tuscany pod koniec lata 2014 wypuściła 3 długaśne pędy,niemal 2m,które przyszpiliłam do ziemi.
Cardinal de Richelieu- to mały krzaczek,zaledwie półmetrowy.
żle znosi słońce.
W oficjalnych opisach jest do 1,2m
Przez to że się przewieszają pędy,nie rośnie w górę,tylko w szerz. Przynajmniej u mnie tak jest
Ta fotka nie jest za wyraźna,ale widać łuk przygięty,gdyby to wyprostować to ok 1,5m będzie spokojnie