Zbysiu, one szybko rosną, u mnie te największe ślimaki z korzeni podżarły, kicha, ale cóż..
na rabacie rodkowej zakwitają tulipany, po przekwitnięciu eksmisja
pod ambrowcem
pod lawsonem
kielichowiec w pąkach i bez od Bogdzi
Nie będą zbyt zasłonięte w hortkach? są tak ładne, że na bardziej eksponowane miejsce warto daćżadnych wymagań, byleby nie na patelni, pozdrawiam
carex Ice Dance nadal sobie kwitnie
To jest chyba śliwa. tak Gosiu?
Mam podobną..I liście ma takie brązowe ozdobne i śliwki mam czerwone .
pyszne w sierpniu.To ta sama??
Ale pięknie tulipankowo, narcyzkowo się u /ciebie zrobiło.
Piękna pogoda i piękny czas.
Ale co ja tu czytam
W domu masz choróbsko.O współczuję.U mnie od listopada do marca różne choroby były i na różnych domownikach.Utrapienie!!!
Podpór nie zamontowałam dalszych.Za dużo pracy, a czasu mało.
Zrobiłam jedno zdjątko z poprzedniej już zamontowanej.U siebie ci pokazałam .
pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka chorym i cierpliwości opiekującym się nimi
Będzie Kasiu, po 2 latach już busz rośliny szybko rosną ciekawa jestem nowej rabatybajzlownik się powiększa
buziak
zaczynają tulipany bukietowe, mam dwie odmiany, jedna jak wino, druga fuksja
Już Zbysiu powiedział, dawaj w grunt, za rok zakwitną, choc może być że dopiero za 2 lata, ale na pewno potem co rok kwiaty
ruszyły molinie i to coś darowanego, no nadal nie wiem, ale chyba to jakiś czosnek? liście by pasowały i pąk
spod wisterii
ruszyły pluskawice, zielona wyższa, jej kwiaty brzydko pachną, bordowa na razie niższa, ale u niej kwiat pachnie oszałamiająco
Gosiu, nie zamontowałam do powojników.Czasu brak, popołudnie krótkie.
Wczoraj posadziłam mieczyki, zgrabiłam po wertykulacji.I kosiłam trawę,wyrównała się i odurzyły śmieci
Męża przez weekend nie ma, to mi nie pomoże,Wszystko sama muszę zrobić .
Jedna z dwóch wcześniejszych wygląda tak
Masz zaklepane
W końcu się doczekałam, tulipanowiec ma paki kwiatowe, ale fajnie
dąbrówka sie pyszni
kolejny klon japoński wypuszcza listki, a gwiaździste powoli kończą pokaz
Jak miałam 5 latek to tachałam od sąsiadów kozę pod pachą, tylko ja chciałam mieć ją w domu...Tata w połowie drogi mnie dojrzał i koza wróciła do sąsiadów..mówi do mnie dziecko wszystko tylko nie kozę ,na co ja: to małpę!!
Skończyło się na psie ..
U mnie wszystko naraz, ale tak naprawdę 2 ostatnie dni takie ciepłe i bez wiatru
fiołki odpaliły, mam ich zatrzęsienie, są inwazyjne, ale ładne i okrywowe, więc odpada problem chwastów
floksy różowe i białe też juz kwitną, zaraz zacznie biały goździk pierzasty
rh Cw zaczął juz porządnie, mnóstwo kwiecia na nim w tym roku, jednak werbena w jego pobliżu, szkodziła mu
drugi też
Kasia, jeśli chcesz wielką, to polecam rozplenicę Black, docelowo szerokość 3m i wysokość podobnie, mam 3 sezon, u mnie tak 2x2,5m w ubiegłym roku
oto one
to jedna kępa
kolejna wielka trawa to Arundo Donax, mam srebrną i złotą
wysokość 3 i więcej metrów
Miskan Morninglight też rośnie wysoki, do 3m, potem może być miskant chiński, olbrzym, no i miskant cukrowy, wielki i piękny, ale inwazyjny, mnie to nie pzreszkadza, lubię go bardzo.