Powiem Wam, że my dziś sadziliśmy w nowym ogrodzie, musieliśmy skończyć nasadzenia bo bukszpany i cisy stały wykopane... ale ziemia cieplutka i miękka była.
Zima nas mocno zaskoczyła, ale jesień chyba wygra z chlapą i wróci. Pozdrawiam
Oby Danusiu ,bardzo na to liczę bo jeszcze wiele do zrobienia przed zimą ,tą prawdziwą.W mojej okolicy jest jeszcze wiele liści na drzewach.Moja babcia mawiała "Jeśli liście spadają jako pierwsze z czubków drzew,to przyjdzie zima nagle i będzie mrożna".I wydaje mi sie,że to zaobserwowałam.Zobaczymy czy się sprawdzi stara przepowiednia.Pozdrawiam obie Danusie i i dwiedzające Dajankę dziewczęta.
Gratulacje Miła moja
Nie ma tu moich zdjęć,ale wyobraź sobie wielki bukiet meksykańskich piękności w gorących kolorach I zasmażka i bitą śmietanę z truskawkami ))))))
Martek, a ja wczoraj miałam bitą śmietanę z truskawkami, Witek mi zrobił koktajl narodowy
Danusiu, to co z wyprzedzeniem święto narodowe obchodzicie
Ale najśliczniejsze są kwiatostany hortensji "Phantom" w śniegu
Przecudne te hortensje - jak posypane cukrem pudrem! Mniam!
Zima zdecydowanie za wcześnie nas odwiedziła Mam nadzieję, że tylko wpadła na chwilkę We Wrocławiu (w mieście) jakieś nędzne resztki po sobotniej śnieżycy, a u nas na wsi wszystko przykryte białą warstwą - malowniczo to wygląda.
Dzisiaj jeszcze więcej śniegu, bo nocą śnieżyca szalała, prąd w gniazdkach też, aż się bałam, że telewizor padnie..nie można było go wcale wyłączyć.
Danusiu śnieg nas zaskoczył nieco, ale za takie widoki to można duszę oddać tulipanowiec piękny, doczytałam, że ma dość długo liście, zastanowię się, czy gdzieś u mnie znajdzie miejsce