Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 23:19, 23 paź 2012

R.Moon Light jeszcze raz zakwitła.

dajana 13:36, 25 paź 2012

Wiedziałam ze musi byc z twojego ogrodu .Spisałam sobie nazwę,, jej kolor kojarzy mi sie ze smacznym budyniem smietankowo waniliowym Ja to mam ostatnio skojarzenia,, wybitnie kulinarne Sliczne zdjęcie a roża przepiękna .Wielkie dzięki Akanto ..
akanta 21:23, 25 paź 2012

Danusiu cieszę się,że skojarzyłaś ten kolor z czymś smacznym,miałam nadzieję poprawić Ci nieco samopoczucie.Ja też ostatnio mam większy apetyt i wiele kojarzy mi się z jedzonkiem,może czas nazbierać sadełka na zimę.To jedna róża z niewielu już kwitnących i też mnie zachwyciła więc zabrałam ją do domu aby jeszcze dłużej na nią popatrzeć.Pozdrawiam Cię serdecznie!
akanta 19:49, 27 paź 2012

Dzisiaj pada głównie deszcz i momentami nieco ze śniegiem.A w nocy bardzo wiało, liście spadały całą masą i woda przybijała je do ziemi.Nasadzenia pod drzewami liściastymi przykryte.Nieco zruszę jak przeschną ale pozostaną tam do wiosny.Kryje się pod nimi wiele żyjątek m.in.biedronki.Zauważyłam to grabiąc liście z trawnika kilka dni temu.W moim ogrodzie gł.sprzątanie odbywa się wiosną.A wspominając o niej już tęsknię za majem ,dzisiejszy zimny dzień już dał mi się we znaki,brrr.!

akanta 00:15, 28 paź 2012

Oglądałm dzisiaj piękne dzwonki u "poziomki" i przypomniałam sobie ,że latem zawitał do mojego ogrodu nowy biały dość wysoki gość.

Nieopodal rosną jeszcze inne i z pewnością ilość ich gatunków wzrośnie bo pasują do mojego ogrodu.

akanta 18:21, 28 paź 2012

Moja Limelight jeszcze kilka dni temu i dziś w śniegu.

akanta 18:37, 28 paź 2012

Kilka widoków ogrodu pod pierwszym śniegiem.

Gardenarium 18:11, 29 paź 2012

Zaglądam sprawdzająco, albowiem wczoraj miałam tu nie lada orzech do zgryzienia hehe, ale już ok.
Imponujące kolory z tą zimą

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 18:41, 29 paź 2012

akanta napisał(a)

Całe mnóstwo pięknych zdjęc wstawiłas. Jak zwykle pięknie i nastrojowo jest u Ciebie. Pozdrawiam serdecznie.

Dziękuję Bogdziu.Jeszcze mam przed oczyma oszałamiający widok barw w Twoim ogrodzie.Postanawiam jeszcze bardziej ubarwić moje poletko.Przemyślę to zimą,bo przecie nic w ogrodzie nie jest tak stałe jak jego zmienność a w dodatku rodzą się w głowie coraz to nowe pomysły.Pozdrawiam Cię serdecznie.

Może jakies klony posadz. Imponujesz mi tym ogrodem, lubie taką prawie dziką a właściwie udajacą dziką przyrodę. Masz ślicznie i nawet myslisz o biedronkach i nie kupujesz odkurzacza do liści. To imponujące.Pozdrawiam serdecznie.
dajana 20:00, 30 paź 2012

Widzę że Danusia poradziła sobie z tym orzechem Tylko gdzie są zdjęcia? Wkleisz ponownie wiem to .Akanta Bozenko kocha wszystko co żyje i nigdy nie potraktuje liści odkurzaczem, każde zwierzątko ma u niej swoje miejsce .To pierwszy ogród który ujrzałam trzy lata temu,, nie na Ogrodowisku , moja pierwsza nauczycielka o najpiękniejszym sercu jakie można posiadać.i cierpliwości anioła przynajmniej wobec mnie Bożenko macie wiele wspólnego z Akantą miłośc do przyrody przede wszystkim .