Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:19, 23 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Witajcie
Może ktoś ma ochotę skomentować mój projekcik.
Jest to kulkowisko i chcę teraz dla niego wypełnienie zrobić.
Wygląda tak, na końcu będzie piaskownica:

A teraz inwentaryzacja

a to mój projekcik

Od lewej
1. fioletowe, rosnące tam floksy szydlaste
2. pomarańczowe poletko to żurawki drobne pomarańczowe Amber Waves z fioletowymi bratkami, a po 15 maja z niskimi, pomarańczowymi daliami
3. Z tyłu żółte gwiazdki to turzyca evergold okalająca m.in. pionowe 3
berberysy, a jako wypełnienie trójkąciki -żurawki Lime Marmalade - poletko
żółto-limonkowe. Nie wiem jakie cebule tu wsadzić.
4. Z przodu różowe żurawki Georgia Peach, a w nich kremowe tulipany Creme Upstar, bo mam lub białe szafirki, może co innego? różowe hiacynty?
5. pomarańczowo - brązowe poletko to 3 turzyce Bronzita, a kwadraciki to żurawka Southern Comfort - duże liście pomarańczowo-różowe. To poletko różni się od poprzedniego pomarańczowego. Tulipany ciemnofioletowe Queen of Night.
6. Zielony romb to miskant Morning Light, który ma zasłonić nieco piaskownicę po prawej, a rosną już takie 2 w pobliżu przy tarasie, więc pomyślałam, że je powtórzę.

będę wdzięczna za komentarze

nie ma co komentować jest super!!!
od 5 dni przymierzam swoje kulki i za każdym razem przypominam sobie o Twoich zmaganiach ile razy je ustawiałaś i to powoduje ze uzbrajam sie w cierpliwość hehhe potem zdjęcie wkleje
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:13, 23 kwi 2015

Do góry
Witajcie
Może ktoś ma ochotę skomentować mój projekcik.
Jest to kulkowisko i chcę teraz dla niego wypełnienie zrobić.
To jest widok w stronę południową.
Wygląda tak, na końcu będzie piaskownica:

A teraz inwentaryzacja, po prawej południe, po lewej północ

a to mój projekcik

Od lewej
2. pomarańczowe poletko to żurawki drobne pomarańczowe Amber Waves z fioletowymi bratkami, a po 15 maja z niskimi, pomarańczowymi daliami
3. Z tyłu żółte gwiazdki to turzyca evergold okalająca m.in. pionowe 3 berberysy, a jako wypełnienie trójkąciki -żurawki Lime Marmalade - poletko żółto-limonkowe. Nie wiem jakie cebule tu wsadzić.
4. Z przodu różowe żurawki Georgia Peach, a w nich kremowe tulipany Creme Upstar lub białe szafirki, może co innego? różowe hiacynty?
5. pomarańczowo - brązowe poletko to 3 turzyce Bronzita (mam), a kwadraciki to żurawka Southern Comfort - duże liście pomarańczowo-różowe. To poletko różni się od poprzedniego pomarańczowego. Tulipany ciemnofioletowe Queen of Night (mam).
6. Zielony romb to miskant Morning Light, który ma zasłonić nieco piaskownicę po prawej, a rosną już takie 2 w pobliżu przy tarasie, więc pomyślałam, że je powtórzę. Da też cień żurawce.

będę wdzięczna za komentarze
zrobiłam jeszcze 2 koncepcje
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=289
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:07, 23 kwi 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Śliczna ta wiosna u Ciebie
Potrafisz tym obiektywem wydobyć piękno z każdej rzeczy.
Detale wszystkie urocze. Zabij,ja do dzisiaj nie wiem w którym białym domu Ty kupujesz te fajowe rzeczy

Tak się zastanawiam,czy Wy o tej szkółce Gadar piszecie?

.
Reniu nie obiektywem tylko komórką Dziękuję za miłe słowa.A tego sklepu w białym domu już nie ma,zlikwidowali go,ja te klamotki kupuję teraz w Szówsku u tego samego właściciela, już za duzo tego mam ale jak coś zobacze nie mogę się oprzeć 0statnio kupiłam za 5zł.takiego śmiesznego ptaszka Fajnie mu dyndają nogi na wietrze i tą doniczkę z ornamentem też kupilam tam

A szkółka o której pisałyśmy jest na granicy Szówska i Wiązownicy -na rondzie w Szówsku skręcasz w tą drogę co się jedzie do Majstra i jakieś 5 minut drogi(przy starych kurnikach) i jesteś w raju.... Jak dla mnie duży wybór i ceny nie są porażające,na przykład berberysa Admiration w Merkurym widziałam po 20 zł a tam po 16 i ładniejsza sadzonka
Pozdrawiam serdecznie
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:06, 23 kwi 2015

Do góry
Witam Wszystkich szerokim uśmiechem ...
Pogoda - masełko ... Ciepło i słonecznie ... Wczoraj nic a nic nie zrobiłam a miałam taki zamysł ... Coś przy okazji wypadło i mus było zmienić plany ...
Ładuję akumulatory przy kawie i za chwil kilka z wielką przyjemnością uciekam do łopaty
Mam plan działania choć znając mnie wszystko może się zmienić

Aaaaaaa ..... Ustawiłam meble ogrodowe na tarasie i złapałam oddech ... Podoba mi się zestawienie choć na początku nie byłam do końca przekonana co do nowego koloru donic ... I tu kolejny mój szeroki uśmiech

Wstawiam fotki dla Tych którzy u siebie mają dylematy ... Będą mogli wybrać co dla nich będzie ładniejsze i milsze w odbiorze

Tak było i się nie wróci bo .... rozleciały się te moje szarości donicowe

A tak jest ... i jest przyjemnie Dojdą trawy i będzie gitarka

MIŁEGO DZIONKA I SŁOŃCA NA CAŁY DZIEŃ !!!!!
To tu... 09:04, 23 kwi 2015

Do góry
Mój eM poczuł wczoraj wiosnę i skosił nasze pole golfowe. Nawet to nasze liche chwastowisko po skoszeniu wygląda przyzwoicie.

Makowo na Kociewiu 09:04, 23 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Tak późno? Ja nawet wystawiłem huśtawkę dwa tygodnie temu I uwaga - zdążyłem na niej siąść Ale masz rację - zrobiło się dziś wiosennie A ja już planuję co posadzę na lato w donicach - i wiem, że jeszcze nie wiem

Sebek, już myśli co latem, a wiosna dopiero robi się rozkręca i słońce jest łaskawsze
Kasia teraz już samych przyjemności w ogrodzie ci życzę, tulipany zaczynają festiwal
Pięknie i ten kolor hiacyntów z bukszpanem, cudo

Tylko kawka i ławeczka, naptrzeć się nie mogę
Moja "przyziemna" :) pasja 09:01, 23 kwi 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Kuli (prawie) po pierwszym cięciu

Doskonale widać, jak bardzo potrzebna zmiana w przedogródku , dwa światy.

Uwielbiam tę rabatke u Ciebie
Ogród na górce w zakolu wiślanym 09:01, 23 kwi 2015

Do góry
Dzwonek ogrodowy
Czasem słońce czasem deszcz 09:00, 23 kwi 2015

Do góry
Wreszcie polała się woda
Ogród na górce w zakolu wiślanym 09:00, 23 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Pokaż jak wyglądają i opisz gatunki siewek, chciałbym zacząć rozpoznawać siewki, a u Ciebie spory będzie przychówek...ha,ha...szczawik i pokrzywkę sama rozpoznałam

Przyszły już clematisy?

Clematisy może dzisiaj będą.
A to moje siewki:

Werbena zwisająca

Pysznogłówka

Mak wschodni

Orlik
Ogród na glinie 08:58, 23 kwi 2015

Do góry
A teraz inwentaryzacja

a to mój projekcik

Od lewej
3. Z tyłu żółte gwiazdki to turzyca evergold okalająca m.in. pionowe 3 berberysy, a jako wypełnienie trójkąciki -żurawki Lime Marmalade - poletko żółto-limonkowe. Nie wiem jakie cebule tu wsadzić.
4. Z przodu różowe żurawki Georgia Peach, a w nich kremowe tulipany Creme Upstar, bo mam lub białe szafirki, może co innego? różowe hiacynty?
5. pomarańczowo - brązowe poletko to 3 turzyce Bronzita (a może jednak bardziej pionowe Buchanani?), a kwadraciki to żurawka Southern Comfort - duże liście pomarańczowo-różowe. To poletko różni się od poprzedniego pomarańczowego. Tulipany ciemnofioletowe Queen of Night.
6. Zielony romb to miskant Morning Light, który ma zasłonić nieco piaskownicę po prawej, a rosną już takie 2 w pobliżu przy tarasie, więc pomyślałam, że je powtórzę.

proszę o komentarz każdej maści
będę wdzięczna
To tu... 08:44, 23 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Szpaler hortensji 'Limelight' zaczyna się zielenić... Nie mogę doczekać się kiedy zakwitną. Pięknie będzie...
Chyba trawy posadziłam jednak trochę za blisko nóg hortensji. Zastanawiam się czy nie odsunąć ich trochę dalej.

Ja bym trawki trochę odsunela bo jak hortki urosna to je zakryja.
A jak masz daleko posadzone hortensje od tuj? Ja mam tez chyba za blisko, musze iść sprawdzic.
To tu... 08:39, 23 kwi 2015

Do góry
Zurawka 'Marmalade' szaleje wiosennie.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:37, 23 kwi 2015

Do góry
Cześć Karola, odbierz pw
To tu... 08:32, 23 kwi 2015

Do góry
Szpaler hortensji 'Limelight' zaczyna się zielenić... Nie mogę doczekać się kiedy zakwitną. Pięknie będzie...
Chyba trawy posadziłam jednak trochę za blisko nóg hortensji. Zastanawiam się czy nie odsunąć ich trochę dalej.
Eksperymentarium 08:19, 23 kwi 2015

Do góry
Kwitnaco
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:17, 23 kwi 2015

Do góry
Czy moglby ktos pomoc w rozpoznaniu co dzieje sie z sadzonką pomidora ?
Czy moze to byc efekt dzialania ziemiorek czy cos innego? Problem dotycy starszych listków. Sadzonki są jeszcze w domu.

Grubej dyni zmagania z naturą 08:10, 23 kwi 2015

Do góry
W końcu skończyły się wichury, które chyba od miesiąca nie ustawały. Można było popracować w ogrodzie. U nas ciągle jeszcze przedwiośnie, wegetacja bardzo opóźniona w tym roku.

Wczoraj zaczęliśmy porządkować teren wokół skrzyń warzywnych. Widać już początek ścieżki, prowadzącej od furtki (rezerwowej, na tyłach ogrodu) przez warzywnik do domu.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:10, 23 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
szafirkowo kłosownicowo

Piękny widok
Początki w Kruklandii 07:52, 23 kwi 2015

Do góry
Dzień dobry wszystkim

Żeby nie być gołosłowną....zrobiłam parę fotek.
Ale pomyślałam, że warzywnika nie pokażę póki nie będzie skończony.
Wszyscy tu tak robią....więc ja też tak zrobię!!!

A tu o kancikach zapomniałam wstyd mi jak nic

Dosadzone tuje

I zajawka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies