Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:30, 01 cze 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:27, 01 cze 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Całości nie dogoniłam, ale róże cudne i graby cięte, i laurowiśnie skrócone, i doniczkowo całe ogarnęłam.
Jesteś niedościgniona Ciągle zastanawiam się gdzie upychasz te nowe rośliny
Chociaż ja sama policzyłam, że w ostatnich 2 tygodniach nabyłam 55 doniczek z trawą i też "zniknęły".

Upycham bo nie lubie jak chwasty mają miejsce. Poczekaj za rok u ciebie też bedzie tak gesto
Tu mam busz nieokiełznany... od trzech lat walczę z tą rabatą... wtym roku ma byc cała żółta.... Liliowce, trytomy, róża golden celebralion, ognik jesienią, wiosną złotlin...

Ogród prawie romantyczny 21:27, 01 cze 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Na to czekałam... Agnieszko a do jakiej wysokości one rosną? Bo wiesz jak już planuję podobną u mnie to muszę to zgrać z innymi (jeszcze nie wiem jakimi, może miodunką?)

edit: dojrzałam jeszcze kwitnącą kalinę - śliczna, zwarta. przycinałaś ją może? kiedy? rok temu po kwitnieniu, czy wczesna wiosną tego roku? Moja taka rozczapierzona w tym roku...

Zrobiło się niebiesko Specjalnie poszłam zmierzyć - najwyższe dorastają do 70 cm i tworzą regularną kępę. Trochę się jednak pokładają, być może dostały za dużo azotu.

Kaliny nie przycinałam, taka po prostu rośnie. Mam dwie i obie wyglądają podobnie.

Grembosiowo 21:25, 01 cze 2015

Do góry
Furelek napisał(a)
Moj "ganek"juz polozony.Teraz chce to jeszcze wyczyscic myjka cisnieniowa no i czyms zaimpregnowac, tylko czym?

Bardzo ładnie wyszło
My impregnowaliśmy wszystkie cegły rozbiórkowe impregnatami do cegły klinkierowej, są takie, które nadają też połysk, my wybraliśmy mat. Mamy tej cegły sporo, bo płoty, słupy, studnia, grill, tarasy. Używaliśmy różnych preparatów, by sprawdzić, który najlepszy, ale nie widzieliśmy różnicy.

Wracając do Twojego ganku, szkoda, że z boku położyliście piaskowiec, fajnie by było spójnie z resztą, no chyba, że piaskowiec jest na cokole...

Czy masz już swój wątek?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:25, 01 cze 2015

Do góry
Beata.. tu doktoryzowałam się z zakupu... https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2878 możesz porównać wszytko co wytypowałam.
mój jeszcze w pąku i przypomina mi moje złocienie różowe.. a to metka.

Ja obstawiam złocień.
Mój ogród pod górkę... 21:24, 01 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Napatrzec sie nie moge pieknie tyle pracy .....w tak krotkim czasie ..podziwiac super zarasta

I co kapiel była ? Lezakowanie było?

Kaska co tam rosnie przy ogrodzeniu? Swierk jakis? A bez listkow to wiaz? Po co masz tsm taka przerwe?

Cześć Jolcia! Przy ogrodzeniu to zalążki żywopłotu z cisów, a przerwa jest bo mamy tam przejście do sąsiadów Bez listków to rzeczywiście wiąz, daje mu szansę, bo jeszcze żywy Leżakowanie od środy mam nadzieję Basen na razie dla morsów
Ogród niby nowoczesny ale... 21:24, 01 cze 2015

Do góry
i na koniec ten Naj...ale nie w moim niestety odczuciu...ja kompletnie tego klimatu nie czuję. Ja to bym tam wskoczyła, usunęła to co suche, przycieła drzewa, wyplewila i może wtedy zerknęłabym na ten ogród inaczej

Klon palmowy - Acer palmatum 21:23, 01 cze 2015

Do góry
Oto ten chorowitek
Ogród niby nowoczesny ale... 21:21, 01 cze 2015

Do góry
i jeszcze przed ogrodem finalowym takie cosik...

Ogród prawie romantyczny 21:21, 01 cze 2015

Do góry
Ewo, Gosiu, Jolu - dziękuję

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:17, 01 cze 2015

Do góry

Hacone pożarłą mi bukszpany...

przepiękna hakone
Pszczelarnia 21:14, 01 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Fajnie wyglądają te różne odcienie różowego. Skąd miałaś sadzonki?
Moja bajka 21:12, 01 cze 2015

Do góry
Skoro tak chwalicie moje piwonie...

Nie sposób ich nie kochać
Sielsko - anielsko 21:11, 01 cze 2015

Do góry
W końcu udało mi się zrobić obiecane zdjęcia górnych skrzyni na warzywa. Jeszcze nie wszystko gotowe. Został nam jeszcze do zrobienia podest z płyt przy furtce zewnętrznej oraz dokończenie rabaty kwiatowej z lewej strony. Na razie są tam bzy (będą stanowiły bazę i zielone tło), dwie róże jadalne o pełnych kwiatach (Jacques Cartier i Louise Odier ) dalie, maki, kosmos, kanny, ostróżki i inne sielskie-anielskie. W doniczkach czekają słoneczniki, ostróżki jednoroczne, sanwitalie. Jeszcze chwila i cała rabata będzie obsadzona. Żeby było ciekawiej wśród kwiatów posadziłam rabarbar, sałaty i jakieś coś co pokażę jutro - bo za chiny ludowe nie wiem co. Ale ładne I ponoć dobre na wątrobę ???

Tutaj widać jaki jest spadek.

Tak jak już wcześniej wspominałam, wokół skrzyni ułożyliśmy płytki betonowe - "imitujące" drewno. Płytki pomalowałam farbą do betonu, bo tak na surowo (były co prawda barwione i miały być brązowe) nie nadawały się do czegokolwiek. Przez przypadek kolor bardzo zgrał się z kolorem skrzyni.

Wszystko rośnie jak głupie. Oczywiście nie gniewam się o to, Nawet moje nieudane pomidory się wzięły, a przyznam się , że wsadziłam je do gruntu bardzo szybko - ok 4 maja. Były tak brzydkie, że stwierdziłam, że albo się ruszą albo wywalam i kupuję nowe sadzonki. I cud. Poskutkowało

A jutro wkleję zdjęcia z Wojsławic.
Byłam wczoraj i było jak zwykle super!
Pszczelarnia 21:09, 01 cze 2015

Do góry
I czosnki na czasie:

Życie w wiejskim ogrodzie 21:05, 01 cze 2015

Do góry
kachat napisał(a)
Taki tarasik u ciebie, że chętnie bym wpadła i sobie przysiadła, na ławeczce, na podusiach, wśród lawendy Pięknie, kolorowo u ciebie

W tym roku na tarasie zrobiło się klimatycznie Muszę jeszcze dokupić jakieś lampiony by można było je zapalić wieczorem Dziękuję za miłe słowa Pozdrawia

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:04, 01 cze 2015

Do góry

wow ale efekt, pięknie)super to wygląda

Kasiu kojarzysz może czy w Przytoku mają wiśnię Umbrę? wypadła mi jedna i musiałabym dokupić

Kasik napisał(a)
Żurawki szaleją:

Mój mały ogródeczek :) 21:03, 01 cze 2015

Do góry
mój łubin z nasionek zebranych przy płocie u obcych hehe

i parę innych roślinek

lawenda również z własnego siewu
Ogród niby nowoczesny ale... 20:59, 01 cze 2015

Do góry
A może ktoś ma ochotę na herbatkę i ciacho

Pszczelarnia 20:59, 01 cze 2015

Do góry

Czekam jeszcze na czerwone łubiny na innej rabacie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies