Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

Urszulla 11:15, 31 maj 2015

Witaj Grembosiu czy Ty kalinę przycinasz do tego kopulastego kształtu bo u mnie jeden pęd się przewiesza i tak mnie korci po kwitnieniu uciąć
masz przecudownie -wczesna wiosna wiadomo jaka jest, teraz najładniej ten ceglasty klimacik jest niepowtarzalny
nicol21 11:45, 31 maj 2015

No dobra, eM jeszcze musi poćwiczyć obsługę aparatu - ale czemuż by tego nie mógł robić w ogrodzie właśnie.
Dzięki Tobie/Wam coraz bardziej doceniam waloru takiego ogrodu Nadal wolę linie proste etc. ale ten Wasz jest naprawdę śliczny. Ta oprawa cegłowa nadaje mu bardzo wiele uroku!

Widoki ogrodowe śliczne - wysyłaj lubego żeby ćwiczył te zdjęcia
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Pola 18:47, 31 maj 2015

Ignaś z koneweczką cudny...kalina pięknie kwitnie...lubię tu zaglądać bo cegła to wdzięczny material ogrodowy...
Borbetka 20:42, 31 maj 2015

Napatrzeć się nie mogę, jak zwykle. Szczególnie na kamień.
agata19762 21:11, 31 maj 2015

ślicznie !!!
grembosia 21:25, 01 cze 2015

Furelek napisał(a)
Moj "ganek"juz polozony.Teraz chce to jeszcze wyczyscic myjka cisnieniowa no i czyms zaimpregnowac, tylko czym?

Bardzo ładnie wyszło
My impregnowaliśmy wszystkie cegły rozbiórkowe impregnatami do cegły klinkierowej, są takie, które nadają też połysk, my wybraliśmy mat. Mamy tej cegły sporo, bo płoty, słupy, studnia, grill, tarasy. Używaliśmy różnych preparatów, by sprawdzić, który najlepszy, ale nie widzieliśmy różnicy.

Wracając do Twojego ganku, szkoda, że z boku położyliście piaskowiec, fajnie by było spójnie z resztą, no chyba, że piaskowiec jest na cokole...

Czy masz już swój wątek?
grembosia 21:37, 01 cze 2015

Urszulla napisał(a)

czy Ty kalinę przycinasz do tego kopulastego kształtu bo u mnie jeden pęd się przewiesza i tak mnie korci po kwitnieniu uciąć

Ulka, spokojnie, po kwitnieniu możesz ciąć, żebyś tylko nie popełniła mojego błędu.
Kalinę ze zdjęcia przycięłam w zeszłym sezonie po przekwitnięciu, ale mam jeszcze drugą, którą przycięłam wiosną z rozpędu razem z sąsiednimi pęcherznicami i ligustrem, i ta owszem, ładny, kształtny krzaczek, ale pomponów- szt.2.
grembosia 21:54, 01 cze 2015

Dziękuję odwiedzającym za ciepłe słowa.

Dzisiejszy dzień deszczowy, chociaż przebłyski słońca częste i całkiem ciepło już...
Mąż ćwiczy ze swoim wypasionym aparatem gdzie indziej, ja jednak pstrykam swoim starym Canonem. Z techniką jestem na bakier.
Tak więc, deszcz i słońce na przemian.

grembosia 22:04, 01 cze 2015

I mokre hosty w roli głównej...

Monic 07:15, 02 cze 2015

Szczęka mi opadła - masz piękny ogród!!! Już kolejny raz się nim zachwycam i wciąż większy mam zachwyt Cudnie