Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:21, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękna wiosna u ciebie. Mój pigwowiec jeszcze w pąkach. Chyba u mnie wszystko później startuje. Tulipany chyba kwitną w zależności od odmiany, Na jednej rabacie jedne mają już kolor, drugie jeszcze zielone

Ja nie trafiłam na równe kwitnienie tulipanów w dwóch kolorach, muszę sobie zapisywać, które odmiany razem kwitną
W dzisiejszym słońcu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:12, 22 kwi 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
po mnimo zimna kolorów w ogrodzie przybywa.A może ty masz ciepełko?
Ładnie, ładnie,
I magnolka i pigwowiec ładnie kwitną i ożywiaja ogrody.Suuper!!

Pogoda się poprawia, cieszę się, że nie było przymrozków, bo czekam jeszcze na kwitnienie magnoli
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:05, 22 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, nie mogę się napatrzeć, tak pięknie u Ciebie

Już mi tulipanki rozkwitają
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:04, 22 kwi 2015

Do góry
Słuchajcie, wytyczałam rano rabatę na froncie i nie wiem czy jest ok.
Podpowiedzcie proszę??

Było tak

A teraz tak:

Czy jest ok linia od strony łopaty?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:48, 22 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Aniu dzisiaj paczka od DPD do Ciebie dojedzie Daj znać czy roślinki całe

Całe

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 11:47, 22 kwi 2015
Do góry

ponieważ nadal jest jakiś problem techniczny,bo pojawia mi się komunikat z serwera, że wystąpił błąd, to nie zawsze udaje mi się wysłać wiadomości, dlatego zmieniam je, by były w miarę aktualne i próbuję do skutku.
Na dobry dzień, tulipan

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:46, 22 kwi 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ewuniu...pięknie
...zaleca się zdecydowanie więcej spacerów po ogrodzie
Buziam słonecznie

Gabrysiu dzięki i melduje ,że zalecenie juz realizuje...a oto dowody

Ogródek Ewy 11:36, 22 kwi 2015

Do góry
Dla Bożenki.
Zielonej Ani w swoim wątku odpowiedziałaś.

cyt: Przeczytaj instrukcję na pierwszym z nich i wg niej przygotuj mieszankę z tych trzech czyli daj kazdego po 1/3 tego co w instrukcji. Opryskuj co 4-5 dni az liście stana sie zielone i lśniące.

Mnie nie udało się kupić żelaza florovitu, kupiłam inne (zdjęcie niżej)
W zalecanej dawce jest 1 ml na 1l i tego mam dać 1/3? Toć to będą kropelki
Te dwa pozostałe też po 1/3 dawki?

Wilcza Góra 11:34, 22 kwi 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ode mnie również wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze
Jesteśmy rówieśniczki
Buziaki
dziękuję. Sama nie wiem kiedy to minęło...jeszcze kilka dni temu miałam 23

Agatek napisał(a)
Ach to i ja dołączę z życzeniami
wszystkiego najpiękniejszego
Dziękuję za pamięć...tak bardzo bym chciała "najpiękniejszego"

malkul napisał(a)
ode mnei też spóżnione najszczersze
co tam data...ważne intencje dziękuje serdecznie

kosolka napisał(a)
Ewuniu, życzę Ci, aby Twoja radośc z życia nie slabla, niech spełniają się Twoje marzenia i zdrowie niech Ci dopisuje!
ach ta moja radość życia !!! każdego dnia o nią walczę, nawet jak jest gorszy dzień dziękuję za zdrówko ...jak będzie to i za marzeniami dam radę pędzić urodzinowe buziaki

kamasja napisał(a)
No to się zaczęło...nowe życie! Powodzenia na nowej drodze. Ja już 3 lata w trakcie.
dziękuje za zaproszenie w nową poróż skoro Tobie dobrze, to mam nadzieję, że i mi "przypasuje"

Milka napisał(a)
Piękne fotki, w ślicznym ogrodzie
Wszystkiego najlepszego z okazji tak pięknych urodzinpiękny wiek, młódka z ciebie Ewo
dziękuję Irenko...młodość mnie nie opuszcza na szczęście i tak ma pozostać !!! zdrowie, siły i uśmiech - takich chciałabym mieć przyjaciół przez kolejne 40 !!!

Kuklik napisał(a)
Oj, nie wiedziałam,że takie święto
Najlepszego, najszczęśliwszego i najsłoneczniejszego życia z czwórką z przodu Ci życzęJa już od trzech lat noszę ten numerek i ... no cóż, muszę powiedzieć, że nigdy nie było lepiejTrzymaj się Kochana
mam nadzieję...powiedzmy za 5 lat powiedzieć jak Ty..."nigdy nie było lepiej" - marzę o tym ...dziękuję za życzenia i trzymam się mocno...jak się pewnie domyślasz...najchętniej łopaty

Pszczelarnia napisał(a)
.
oooo !!! Pszczółka się do mnie uśmiechnęła jak miło pewnie bardzo zapracowana ... tym bardziej fajnie, ze wpadła

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:30, 22 kwi 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Bosko to wyglada

Patrze na te moje grabusie i sie zastanawiam kiedy na ludzi wyrosna

Marzenka ja tylko napiszę "lubię to" ... w olbrzymim tego słowa znaczeniu ... Słusznie zauważyłaś ... W przyszłym roku będzie u nas w ogrodzie magnoliowo - nie załapałam się w tym roku ale chętnie nabędę jak spotkam .... Jest już grabowo, brzozowo - mam pendulę w donicy betonowej przy wodzie ... Miłego dzionka

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:23, 22 kwi 2015

Do góry
Poczyniłam sobie wczoraj oto takie rozmaitości ... Wzmocniona kawą idę to ulokować w dogodne miejsca Miłego , słonecznego dnia ......

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:21, 22 kwi 2015

Do góry
Skleję w jedno
było: 2011 rok

jest: wiosna 2015

Ogród na Batuty 11:16, 22 kwi 2015

Do góry
Mój psiuncio wraca w weekend ze szkolenia. Od teraz ma być grzeczny i reagować na komendy
hmmm zobaczymy
Trener powiedział, że pies się dla nas nie nadaje, bo jest za mądry jest psem do pracy i marnuje się u zwykłego Kowalskiego

Tęskniliśmy bardzo, ale jak sobie przypomnę codzienne odkurzanie i zmywanie podłogi to już mnie plecy bolą

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:15, 22 kwi 2015

Do góry
Wstałam dzisiaj skoro świt i wyruszyłam po trzeciego przystojniaka

Do tego 15 worków kory, hortensja i bluszcze

Aga wielkie dzięki za ratunek z opresji Po prostu spanikowałam, zresztą jak zwykle...
W sprawie brzóz masz się jutro skontaktować ponieważ Pani ma mieć dostawę i nie wie co będzie

Szklarnia w ogrodzie 11:11, 22 kwi 2015

Do góry
Moja szklarnia nie jest duża, ok 2,60x4,0m. Stelaż jest aluminiowy, wypełnienie szklane. Kupiłam ją głównie z myślą o uprawie pomidorów.

W ubiegłym roku podczas wichury wiatr wypchnął drzwi i te przewracając się wybiły dwie szybki. Musiałam domówić u szklarza na wymiar. Pod tym względem poliwęglan lepszy. Zdecydowałam się na szklaną tylko z tego powodu, że bardziej mi się podobała. W przypadku kiedy szklarnia nie jest ogrzewana i przy standardowej grubości poliwęglanu jaki oferują producenci szklarni, nie znalazłam dodatkowych argumentów za i przeciw. Jeśli chodzi o użytkowanie nie wiem, bo nie znam nikogo, kto posiada szklarnię z poliwęglanu.
Pan Maluśkiewicz 11:06, 22 kwi 2015

Do góry
Tak też od rana o tym ciągle myślę. Zwłaszcza, że po ostatnich (3 w ciągu miesiąca) kradzieżach samochodów w naszej okolicy sąsiad z braku miejsca i rozsądku zrobił sobie miejsce parkingowe tuż za naszymi malinami (to białe na rysunku . Mam też w domu jeszcze kilka takich płotków jak te na granicy i zastanawiam się czy nie zabudować tego wszystkiego. Przynajmniej nikt mi przez płot nie wejdzie- a z tym też muszę się liczyć. Choć thuje są mi bliższym rozwiązaniem. Martwi mnie tylko to, że jak się odgrodzę to tam będzie zupełna ciemnica i nic mi nie urośnie i będę skazana na oglądanie żywotników i paproci, pod warunkiem że te pierwsze też nie zaczną straszyć. To zachód, prawie północny-zachód... Słońce tylko późnym popołudniem i to prosto w twarz A ja marzę o klonie Atropurpureum... Choć wydaje mi się,że zielony klon palmowy mógłby miec tam jakąś szansę. Mam rację? Czy po lewej stronie krzew hortensji będzie miał szansę na przeżycie? Mam H. Vanila fraise, mam dwie kule bukszpanowe, rododendron ale nie pamiętam jaki. 4 Hosty z białymi obwódkami na liściach jeszcze zwinięte więc nawet nie próbuje zgadnąc i żurawki Plum royale, Citronella i Sweet tea. Musiałam je podzielić więc jeszcze nie wiem ile przeżyje. Jak padną to dokupię. Te thuje to Smaragd? Czy lepiej jakieś inne? Nie znam innych smukłych Pierwotnie chciałam tam w narożniku usypać lekkie podniesienie i na nim posadzić klon. Byłby bliżej słońca
Ogród na glinie 11:03, 22 kwi 2015

Do góry
pąki bergenii

miłego dnia

Działka wkoło Lubczyka :) 11:03, 22 kwi 2015

Do góry
Kasiu przepraszam, że dopiero dziś wklejam fotki z naszego spotkania, ale wczoraj popołudniu miałam gości i okazało się, że jest to wizyta ze śniadaniem. Tak więc pędzikiem teraz nadrabiam zaległości i już wklejam.

Reszta fotek u mnie w wątku.

Kasiu, bardzo dziękuję za gościnę. Ogromnie cieszę się, że się spotkałyśmy…jesteś super babka. Jeżeli będę kiedykolwiek przejazdem to na pewno dam znać i jeśli tylko będziesz chciała to odwiedzę cię na pewno. A ogród twój ma ogromny potencjał i właścicielkę która z wielką miłością dba o niego… Największe wrażenie zrobił na mnie twój sad...tyle rozmaitych drzew (czytaj: przepysznych owoców)…aż żałuję, że u mnie nie ma miejsca na takie nasadzenia. Pozdrowienia dla „zapracowanej” drugiej połówki i ucałowania dla córci.. Oczywiście synka też ucałuj (może innym razem pozna ciocię Nikitę)
Ogród na glinie 11:01, 22 kwi 2015

Do góry
białe papuzie mają być

żurawka

i żuraweczka

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:01, 22 kwi 2015

Do góry
Bogda napisał(a)

a pokaż teraz jak jest!!!!podbuduję się

witaj po przerwie

Zdjęcie "przed" rewolucjami posiadam bo była taka możliwość z balkonu ... Teraz widok na ogród mam zasłonięty przez szklany dach z ogrodu zimowego ... Mogę teraz jedynie "boczki" pokazać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies