Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

"W kolorze blue" 16:20, 18 maj 2015

Do góry

Poprawiłam się, żagiel jest.
Ja też mam ił i glinę, a nie stoją w wodzie te tuje? Masz górkę zrobioną nad korzeniem? Dzisiaj jak je wykopali, to mam pod spodem normalnie błoto, a podlewanie mam wyłączone
Co się stało kwiatom ... 16:14, 18 maj 2015

Do góry
A teraz tadam....
Anioły są takie ciche...jestem pod wrażeniem tego widoczku, w zeszłym sezonie jeden kwiatek a teraz ..

Co się stało kwiatom ... 16:06, 18 maj 2015

Do góry
Ewa, usunęłam fotki host bo widok marny przez te ślimaki .
Kasia, też tak myślę, delikatna już rozwinęła kwiaty.
Agnieszka , są urokliwe ale kapryśne .

Ewa, dziękuję za pamięć ,wiem, wiem, wiem, stanowczo zaniedbałam wątek .
Azalia Dolores miała być ognista (taka była jak ją kupiłam),po wsadzeniu do gruntu jakiś buraczkowy kolor widzę

Zbyszek, ...bo z dziewczynami nigdy nie wie, oj nie wie się....
jak zechce odejść ..to pojadę w Gorce podziwiać.
Agatka zauważyłam że bestie już ją wyczaiły .
Czosnki...wiem wszyscy je mają, u mnie pierwszy sezon to i radość z nich ogromna

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:02, 18 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
To się cieszę bardzo dla odmiany mój chłop spotka drugiego chłopa ogrodnika

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:00, 18 maj 2015

Do góry
To się cieszę bardzo dla odmiany mój chłop spotka drugiego chłopa ogrodnika
Moja działka na Dębowym Lesie 15:48, 18 maj 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Wszystko u mnie kwitnie z opóźnieniem, to już się przyzwyczaiłam. Nawet do tego, że narcyze właśnie u mnie kwitną takie same, jak u ciebie, więc hoć coś mam o tej samej porze roku
Zachwyciły mnie Aniu twoje hosty o kolorowych liściach. Mam tylko zielone i takie biało-zielone miniaturowe, a u ciebie aż wzdycham
Rododendronowy ogród II. 15:44, 18 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich którzy tu zagladali i czekali na relacje , między innymi Basie i Anitkę.

Teraz zdjecia z parku Mużakowskiego po stronie niemieckiej.

O rany!!! jaka wisteria! no chyba jej nikt nie tnie, tylko sobie rośnie
piękna wycieczka, super relacja, Robert już do wypraw pierwszy i wcale się nie dziwię Bożenko, te pontyjskie intensywnie pachnące, to mają jakąś konkretna nazwę, bo dostałam link, jest ich dużo, ale czy to pachnące, chcę czuc woń tych, co ty poczułaś, ale kilka już mam na oku
Jestem NOWY - a to mój ogród - totalny laik 15:44, 18 maj 2015

Do góry
Panie i Panowie,
Mam pytanko odnośnie przesadzenia tych oto tui:

Chciałbym je przesadzić w inne miejsce, bo w tej chwili rosnął na środku a chciałbym zacząć ciut przesadzać moje roślinki w inne miejsca, żeby dzieciaczki zaraz tego nie zrównały z ziemią .

Proszę o pomoc. Czy to w ogóle dobry okres żeby to zrobić no i jak to wykonać. Może jakiegoś linka jak przesadzać tego typu rośliny.

pozdrawiam serdecznie.
Ogródek Iwony 15:40, 18 maj 2015

Do góry
Uff, ładny mi odpoczynek Przez 2 godziny odpisywałam na posty i nastawiłam obiad. Teraz lecę do was na kominki, bo mam zaległości
Mam nadzieję, że nikogo nie pomięłam
U wszystkich przekwitły narcyze, a u mnie jakieś jeszcze kwitną. Zakwitła też trzykrotka. W zeszłym roku była jeszcze malutka, ale kwitła jesienią. Jestem jej ciekawa :

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:34, 18 maj 2015

Do góry

Justynko pęcherznica już tam rośnie i hortensja też.Zawsze można przesadzić gdyby przeszkadzały. Huśtawka będzie raczej tak stała, bo tam lekki spadek jest.
Drugie podejście:) 15:33, 18 maj 2015

Do góry
Jestem
Tak sobie patrzę, że już nieźle wymyśliłaś
Obejrzyj nieduże ogrody na forum, zobacz, co w którym się tobie podoba, uściślisz listę chciejstw i wtedy będzie łatwiej
wkleję ci wątki do inspiracji, oglądaj fotki,wizytówki ogrodu, dopytuj, tak wszystkie robiłyśmy
mniej więcej musisz określić styl, warto więc zakupić książkę Danusi, tam są świetne rady dla początkujących

ogród Polinki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa
ogród Madzi- Noemi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka
ogród Izy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1829-ogrod-marzen-cegla-roza-lawenda-i-mila-do-tego-co-mam-w-glowie

ogród Przemka
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=77
ogród Justyny
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1017-wersja-mini-mini
ogród Gierczusi'
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4438-ogrod-w-skali-mikro-cz-ii
ogród Gabisi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach
jeszcze jest ogród Gabik, ale nie mogę odnaleźć, poszukaj w wizytówkach

jak sobie to obejrzysz, to już coś się wyklaruje, mam taki szkic, ale ja amator, więc to tylko sugestia, podpytaj szefową Danusię z Ogrodu nie tylko bukszpanowego to jest super specjalista

pozdrawiam, mam nadzieję, że zaraz ruszy pomoc
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:32, 18 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Małgos dzięki za tą wspaniałą wycieczke , Twoja wielką dawke energii w nia włożoną i trud kierowania i myślenia gdzie nas zawieźc. Kierowca z Ciebie lepszy od rajdowca, równy Ance i obydwie macie niespożyte pokłady energii.Buziaki.

Ale ci fajne fotki wyszły
Dzieki za komplementy i za towarzystwo - to mnie było miło ze spedziałam z Toba i pozostałymi tak świetnie czas
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:17, 18 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Irenko twój usmiech jest na cała buzię
a orliki niezwykłej urody, bardzo mi sie podobają

Oj potrafię ci ja suszyć zęby bez uśmiechu wyglądam ponuro, ale trudno cały czas się śmiać
mnie tez te orliki zachwycają, to miałam nasiona z Kanady

fajnie wyglądają w tej fazie

a teraz drogie koleżanki i koledzy mam prośbę, jest nowa forumowiczka, potrzebuje pomocy i porady, zaglądnijcie, to Marta z niedużym ogrodem, tu jej wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5717-drugie-podejscie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:13, 18 maj 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)
A ja wiem i nie powiem...co nasza Irenko znowu w ogrodzie kombinuje

No zatonęłam w nich i co mam wybrać, najchętniej wszystkiejak to posadzę, jak to urośnie...oj, padnę chyba
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:13, 18 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Już wracają
Małgosiu, na pamiątkę wstawiam dzięki za odwiedziny, wspaniały z ciebie kierowca i niesamowicie fajna babka, szkoda, że tak króciutko.

Dzieki za fotki
I za gościnę, za kolejne zaproszenie, z przyjemnością jeszcze do ciebie wpadne, jak wiesz Wrocłąw jest częstym celem moich podrózy
Buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:11, 18 maj 2015

Do góry
Robertop napisał(a)
Irenko, rewelacyjne spotkanie. Teraz wiesz jak mam fajnie w tej Łodzi z tak rewelacyjną ekipą. Szkoda, ze nie mogłem przyjechać Twój ogrod w komplecie z Twoim uśmiechem, to duża dawka pozytywnej energii. Aż chce sie tam do Ciebie wskoczyć

Oj masz cudną grupę! fajne pomysły macie, tyle wypraw, jak będę luźniejsza i ja się ruszę
Też żałuję, że nie poznałam Cię osobiście, ale jeszcze chyba okazje będą
Zapraszam, wskakuj, jak będzie po drodze
W cieniu - zacieniona 15:11, 18 maj 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Bogusiu u Ciebie chyba nie ma opuchlaków bo liście rh piękne, zdrowe bez jednego uszkodzenia? Czy to możliwe że działka leśna bez opuchlaków, czy masz jakiś tajemny sposób na pozbycie się ich? Ogród klimatyczny, bajkowy
Wszelkiego robactwa u mnie sporo...widzę mnóstwo ptaszków uganiających się wśród roślin.Na listkach RH zauważyłam małe skorupiaste ślimaczki,obieram je...Zaczynam już systematycznie podlewać i zraszać deszczówką zmieszaną z gnojówką pokrzywowo-wrotyczową...i tak do jesieni.Może to pomaga?
Pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:08, 18 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Irenko widzę ze my to jeszcze nie był koniec gosci mimo że późno wyjechałysmy ale bardzo mnie cieszy ze Ewa mogła zabrac swoje zakupy bo będzie mogła napatrzec sie na kwiaty swoich rh. Dzieki serdeczne jeszcze raz za Twój uśmiech , serdeczne przyjecie jakie nas u Was spotkało , pyszne jedzonko i w końcu pomoc Twojego M . Zostawiam Ci trzy najpiekniejsze kwiaty z Twojego wczorajszego ogrodu, buziaki.

I ja się cieszę, naprawdę, nie wiesz chyba jak
Pszczółka chyba też miała niezły maraton, ale dała radę, w biegu, jak to pszczółki
piękne fotki i nawet ja wyglądam normalnie, choć jak zwykle zęby suszębuziaki
to ten NN, może Ty rozszyfrujesz, co to jest

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:05, 18 maj 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Irenko nadrobiłam u Ciebie, bo ostatnio czasowo niezbyt u mnie. Piękne zdjęcia ogrodu, uśmiechnięte dziewczyny, sama radość emanuje, miło popatrzeć.
No i kolejne roślinki zmieścisz, nic tylko podziwiać i się inspirować.

Z ogrodniczkami zawsze fajnie tylko za krótko
Danusiu dziękuje i pozdrawiam no znowu chciejstwa, końca temu nie ma, ale tyle pięknych ogrodów, stale jakieś inspiracje z nich, a tyle mi opowiadały o zapachu pontyjskich, że...chcę

w lesie też rodki kwitną, mniejsze, ale rosną...i chyba za rok moje limki z patyków muszę przesadzić....ale wymyśliłam, tak blisko, dobrze, że Bożenka czujna
W cieniu - zacieniona 15:04, 18 maj 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Piękny ogród, dzisiaj udało mi się przejrzeć tylko kilkanaście stron, będę zaglądać systematycznie .Pozdrawaiam
Zapraszam i dziękuję.Miło widzieć Cię u mnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies