Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:03, 18 maj 2015

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:00, 18 maj 2015

Do góry
Kasia hosty najbardziej obgryzane powędrowały w świat

a miałem dzisiaj już nic nie wstawiać
taki sobie staruszek w oryginale jeszcze ciemniejszy i bardziej błyszczący

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:59, 18 maj 2015

Do góry
u mnie sucho bardzo
wczoraj próbowałam coś wsadzić ale twarda ziemia, ciężko kopać... czekam z utęsknieniem na deszcz, dawno go nie było, będzie można sadzić, pielić a tak latam z konewką, przy okazji podlewam gnojówką
mam atak przędziorków i mszyc

kwitnie lilak, zdjęcie sprzed kilku dni, muszę zrobić nowe bo zakwitł jarząb obok

rh u sąsiadki

i orliki na koniec, spróbuję zebrać nasiona i wysiać bo te z torebki po raz kolejny nie wzeszły

Z miłości do bukszpanów... 14:51, 18 maj 2015

Do góry

Gdzie się nie obróce widzę serduszka, na kawie z liści Itp. To wyjęte z buły na śniadanie. Zostawiam i zbieram się do domu po ciężkiej pracy. Moze to jakaś wróżba?
Małymi kroczkami do celu... 14:47, 18 maj 2015

Do góry
Udało się dokupiłam dzisiaj ostatnie 6 szt żurawek tej odmiany, już posadzone, rosną sobie Trochę mnie Pan ze szkółki zdenerwował, bo znalazłam 4 i pytam, czy są jeszcze, a on pokazuje mi zupełnie inne i mówi, że to są takie same, tylko większe, ale udało mi się znaleźć jeszcze 2 Albo pytam co to za trawa i dostaje odpowiedź " taka zielona albo brązowa, ona tak sobie rośnie" chyba coś dzisiaj temu Panu słonko za dużo przygrzało Ale mniejsza o to najważniejsze, że dostałam to po co pojechałam

Mam jeszcze dylemat z tym kawałkiem rabaty i proszę Was o pomoc Nie wiem co tam dać, czy te ' ice dance' jak kiedyś dostanę?, czy 3 kulki bukszpanowe?
czy pociągnąć obwódkę z tej brązowej turzycy?

Ogródek Iwony 14:45, 18 maj 2015

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwona robiłam odkłady limek, przysypaną gałązkę odcinałam dopiero po roku, zaraz poszukam zdjęcia jak wyglądała .

Chyba najlepszy sposób, tak też kiedyś Toszka pisała. Masz od razu piękną, dorodną hortensję
Ja robię teraz odkłady w dwóch miejscach i czekam na efekt
Enklawa w mieście 14:41, 18 maj 2015

Do góry
A mnie nie denerwuje, strzelać z tego nie będę.

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 14:39, 18 maj 2015

Do góry

Tak po płocie idzie ha ha
Kamienny ogród 14:37, 18 maj 2015

Do góry
Teraz nadal roboczo

Z miłości do bukszpanów... 14:31, 18 maj 2015

Do góry

Nie u mnie ale ciekawe rozwiązania na skarpe zamiast trawy
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:29, 18 maj 2015

Do góry
Do słonka się otworzyły Majtkowa nawet nie taka brzydka a biała ma średnicę kwiatu ponad 20 cm chyba

To drugi kwiat, trzmiel przeleciał

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:28, 18 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

cytuję to sobie bo to jest w sumei świetny pomysł, moze sie komuś spodoba i sobie go zrobi w ogrodzie, ja już nie mam gdzie ale inspiracja jest godna
Gdzieś na końcu świata... 14:23, 18 maj 2015

Do góry
Kochani a u mnie na końcu świata takie rozkopy tworzy się przed ogródek
Foto z ukrycia co by fachowców nie stresować hihi
Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:23, 18 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Azalie mają to do siebie, że w pstrokaciźnie wyglądają uroczo. Ja też sobie kupiłam, nie mogę bez nich żyć. A 2 lata temu odddałam kilka siostrze.
W dużym ogrodzie oglądamy i tak fragmentami, więc dekalog możemy ograniczyć do kilku punktów.

Nawet nie chcę myśleć co ma jeszcze przyjść do posadzenia.. u Ciebie rano byłam, ale wpisu nie zostawiłam, bo z telefonu zaglądałam...

I o poranku.... wszytko niezgodnie z dekalogiem

Grubej dyni zmagania z naturą 14:22, 18 maj 2015

Do góry
Rozpoczęłam też prace nad ostatnią niezagospodarowaną podwyższoną rabatą. Rozplenice nie przetrwały zimy więc miejsce po nich przejęła moja córka ze swoją kwietną rabatką (jeszcze w trakcie budowy ). Akcent kolorystyczny, który bardzo się przydał.
W wolnym miejscu posadziłam hortensje incrediball annabelle, do których dołączą miskanty gracilimusy i rozplenice hameln lub hakonechloa, jeszcze nie wiem Jest obsadzona trochę przypadkowo, szczególnie w części środkowej ale mam cały sezon na jej rozpracowanie

[

rabatka córki

To tu... 14:21, 18 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
4 lustra na murze, wszystkie w pionie, obok siebie, z jakimś niewielkim ale wyraźnym odstępem

kachat napisał(a)
Malgosik dobrze gada

Niewielkim, ale wyraźnym mówisz...

Pokazę o jakim miejscu myślę. Jedyne chyba gdzie coś ciekawszego niż goła ziemia by się mogło odbijać...

Odległość od słupka do słupka to 194 cm. Zastanawiam się czy rozłożyć te lustra tak żeby zapełniały całe przęsło (odległość między lustrami 18 cm) czy dać je jednak bliżej siebie...

Z miłości do bukszpanów... 14:21, 18 maj 2015

Do góry

Angeliki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:20, 18 maj 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wisteria obłędna, ale słodziak spacerujący pod nią - the best!
Rododendrony na glinie - podziwiam ich i Twój upór, na dodatek jak kwitną! Widocznie nie jest im źle
Orliki pełne posadziłam w zeszłym roku i nie ma... za to zwykłe - przerosły kamasje. Również do przesadzenia razem z potffornymi ostróżkami.
Ale te kulki cisowe na froncie - ukradłabym bez wahania!

Kulki na nóżce???

Poczochrańca eM broni własną piersią.... wiec kulka nieposadzona, bo ... mam zakaz.. sama poczochrańca nie przeniosę

Orliki pełne mogły paść ofiarą opuchlaków..... bo to też te zbóje konsumują. Mi wyżarły prawie wszystkie, odrasta moje poletko orlikowe z siewek.. bo rośliny matki zostały zeżarte przez opuchlaki, a resztki załatwił przędziorek. Jeszcze im trochę brakuje do stanu sprzed inwazji, ale za rok dadzą czadu.

Szukałam orlików jakie były i znalazłam początki rabaty... wcale gęsto nie było.. nic a nic.. część rzeczy już wysiudałam z rabaty ..bo było ciasno

Z miłości do bukszpanów... 14:18, 18 maj 2015

Do góry
kamasja napisał(a)

po pierwsze to pokaż ten obraze w wiekszyej perspektywie bo zaciekawił mnie

a po drugie to dawaj więcej zdjeć
co przed nami chowałaś? jak mogłaś tak długo?
Z miłości do bukszpanów... 14:17, 18 maj 2015

Do góry

Czosnki ruszają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies