Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miejsko & sielsko 11:18, 21 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
moja parka

Czy juz wspominałam, że zarzucam to forum? To dla mnie za dużo. Nie zniesę!
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:17, 21 kwi 2015

Do góry
lada dzień zakwitnie migdałek

biały bez też ...

bez turecki ...

Tu ma być ogród :) 11:15, 21 kwi 2015

Do góry
Taras - Massaranduba Prime

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:15, 21 kwi 2015

Do góry
kitek81...Kasiu, no to więcej fot, teraz juz tak kolorwo

wiunia...rośnie, jak chce, nie przerywam
Danusia z liliowego....ruszyła, ale na razie słabo widoczna, okazuje sie, że posadziłam ja na szafirkach ale wyskoczy; hakone to jednak zelazna trawa
o tu...irysy ruszyły

Haniu...gwiaździsta w takim miejscu, że długo kwitnie, Susan rusza, parasolowate ledwo liście pokazują

Weroniko...tak dzięki
ruszyły limki i róże Chopin, długo to trwało, az sie bałam, że za mocno ciachnęłam..a mak ma pąki, to siane z nasion z Kanady od przyjaciółki
Ogród Margaret-ki :) 11:14, 21 kwi 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Widać że bukszpan u góry w dobrym stanie Ja bym spróbował zrobić z niego bonsai Dół wygol do zera a na końcach gałęzi zrób lulki Tak sobie głośno myślę

Może to i fajny pomysł. Ale myślisz o kilku kuleczkach czy może poplątać gałązki i jedną na górze?

Przemku, jak tam zdrowie. Ja posłuchałam Twych rad i dziś siedzę w domu... poza musowym odprowadzeniem dzieci do przedszkola. W ogródku byłam tylko 5 minut, na szybko podlać co nieco.

W garażu trzymam kilkanaście donic z mieczykami, kaną i liliami. Niech sobie tu w ciepełku wzejdą, a jak będzie pewne ciepełko na dworze to je wkopię razem z donicami do gruntu. Lilie mam pierwszy raz - ciekawa jestem czy mnie zachwycą i je pokocham tak jak mieczyki. Kanę dostałam od koleżanki, więc i ona zamieszka u mnie. Póki co takie są...

Wschodząca Kana

Już dość duże mieczyki i startujące lilie.
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:12, 21 kwi 2015

Do góry
na drzewkach i krzewach przybywa liści, igieł
zaczyna się robić zielono

Ogród na glinie 11:10, 21 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

rzeczywiście Małgosiu świetne połączenie,dziewczyny sadzą w trzmielinie cebule (na pewno AnaArt tak robi) i rośliny dają radę
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:09, 21 kwi 2015

Do góry
kupiłam sobie taką ozdobną jabłonkę w ubiegłym tygodniu,
jest malutka sięga zaledwie do kolana
ale jest fajnie prowadzona na boki,

spodobał mi się kształt drzewka i kolor kwiatów

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:06, 21 kwi 2015

Do góry
fiołeczki białe dostały kompostu rosną wzdłuż ogrodzenia

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:05, 21 kwi 2015

Do góry
i szafirki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:05, 21 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi...Ania, foto siewek z kwietnia ubiegłego roku, siane w marcu, w tym roku jakos z 10 dni temu siałam, nawet nie zagladam na razie, bo u mnie susza straszna, potrzebny deszcz do kiełkowania, jak poleje ruszą.

Tess...spokojnie czekam posadzę do rh pod murem

Eda...czytałam, jesienią upoluję piekne wschody

Agania....wzejdą, tylko ciepło musi byc, to w tydzień urosną no ja tez czekam, mam je 3, w tej chwili 4 lata u mnie, a jak kupowałam, miały 3 lata; trudno ocenić z tym kwitnieniem, bo nie ma tak paków, jak na innych magnoliach.
makkasia...to foto ubiegłoroczne, zatem nie ogrzewanie

Agata...mam na nią chęc, ale znalazłam jeszcze inne cudo i chyba sie skuszęmagnolia Brixton Belle i druga Black Beauty.
Marzena....ciut szybciej, bo cały czas słońce, ale nie ma upałów, wiatr wysusza ziemię, ale wiosna i tak cudna

Krys....zdjęcia nie z tego rokua do siebie zapraszam, chyba ładnie w tym roku zakwitną te rh, juz nawet je widać
anna_g... Aniu kupiłam je, jako 3 letnie okazy, u mnie juz 4 lata; mam 3, kazda innej wysokości, najwyższa około 2,2, druga do 2m, a trzecia z 1,8, rosna jak dla mnie za wolno, ale tez je 3 razy przesadzałam, więc może to przyczyna; średnio rocznie do 20 cm przyrost, przy okazji sfoce i ci pokażę a swoja chroń, bo wiem że od ziarenka wyhodowana u mnie też wieje, ale w słońcu przyjemnie
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:03, 21 kwi 2015

Do góry
dobrze, że mam w ogrodzie różne rośliny niezawodne
przynajmniej sasanki cieszą oko

Mój ogród pod górkę... 10:59, 21 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I coś ładniejszego teraz:

wspaniały widok
Kosolkowa Pasja 10:57, 21 kwi 2015

Do góry
Monia- kocimietke sadziłam rok temu. Ładnie się rozrosła

Mówiłam, że warto pomarudzic żeby było lepiej Dziś pogoda super Trochę jeszcze wieje, ale cieplutko jest! Wypielilam po raz kolejny truskawkownik i posadzilam Ice Dance.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:57, 21 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Renatko, dziękuję za pochwały, uprzyjemniasz mi chwile przed rehabilitacją kolana

Jak to cieplutko na serduszku się robi jak się czyta, że się komuś czas uprzyjemnia Rehabilitacja to ważny etap więc sukcesów życzę i jak najszybszego efektu.
Ogród w Alei Lipowej... 10:56, 21 kwi 2015

Do góry
justi napisał(a)
Nie wiem co z tym moim aparatem ... właśnie się udało i musiałam edytować

obiecana fotka i prośba do Was o pomysły,

Na tej rabacie jest kilka hortensji Limelight, poza tym rododendrony, hosty, a cała rabata ma obwódkę z bukszpanu z przerwą tu gdzie widoczna jest kulka i tulipany.

myślałam o czymś takim

Witaj jestem u Ciebie chyba pierwszy raz....jezeli na tym zdjęciu te drzewa to świerki, to nie ma tam szans na bujną roślinność, bo one wyciągają wszystko co się da.....proponuję wrzosowisko, albo inne roślinki sucholubne
Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:55, 21 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Pogoda jeszcze fiksuje, ale wiosnę masz zaawansowaną bardzo i towarzysz sliczny, lubię tę rasę

Irenko pogoda rzeczywiście do bani
niby przymrozków nie ma ale zimny wiatr wieje ...
słoneczko jest zaraz go nie ma

śnieg zrobił swoje na magnolii

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:54, 21 kwi 2015

Do góry
KasiaWB....kwitnie, ale wieje zimny wiatr, choc w słońcu idzie wytrzymaćzdjęcie werbeny z ubiegłego roku, wstawiłam, aby mozna było swoje siewki rozpoznać rok temu siałam w marcu, w tym roku w kwietniu, więc tez czekam, a w pierwszym roku siałąm w czerwcu

Ula...no u mnie słonecznie, choc wietrznie, sprzatasz i ciagle syf nawiewa, chyba poczekam na koniec wiatrów

Danusia [b]z liliowego....ciesze się,że lawenda ci ożyła, ja powoli coraz lepiej, ale końskie dawki dostałam, to nic dziwnego

Ewa777....co roku tylko do gruntu sieję, w różnych terminach; pierwszy rok czerwiec, drugi rok marzec i w tym roku kwiecień, wzejdzie na bank, nie warto głowy sobie zabijać

Zielona....no odpuściłam prawie 3 dni może faktycznie jest tak, jak mówisz

Gosia...ja juz ok, tylko nochal obdarty od kataru a spotkanie cudowne miałyście, zgrane jesteście

Ania monteverde....jak polało i zrobi sie ciepło, to byskawicznie ci wzejdzienie rozdzielaj siewek, będą kępy

Bogdzia....to dziwne, że Syberia, otoczona lasem, wielkie okazy włąsnych drzew i pozostałych, powinno byc, jak w uchu głogowniki to ciut, jak rh, do -25 wytrzymujątrudniejsze te szczepione, do -15 wytrzymują

Kasya...mam ich kilka, sa piekne, własnie ruszają, jak będę luźniejsza, to pokażę u ciebie, jak w sezonie wyglądają

te psiaki, co mam nie niszczą, usune zabepieczenia z bambusów
"W kolorze blue" 10:52, 21 kwi 2015

Do góry
czekam, czekam, czekam na tę magnolię i nic. Chyba złote jajko prędzej wysiedzę niż ta otworzy pąki

Wspomnienie lata, z kulkami, ale kocimiętkowymi
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:51, 21 kwi 2015

Do góry
olaw napisał(a)

Ola miło, że zaglądasz
bratki samosiejki są takie słodkie...
pozdrawiam Cię cieplutko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies