Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

jazzy 20:30, 31 maj 2015

Cudnie! Przecudnie! Lawenda czad! Chciałabym się takiej dorobić
olaw 20:31, 31 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Ale będzie piękny kolor mam nadzieję, że u mnie też tak zakwitnie...już trzy lata na miejscu a dopiero w tym roku jeden pąk
leon60 20:47, 31 maj 2015

Pięknie kolorowo rozplenicą się nie martw urośnie
babka 21:00, 31 maj 2015

Fajnie, że już jesteś - kolorem i słońcem po oczach rzuciłaś
Jakie kwiaty ! Piwonie zachwycające, jak Ty to robisz ? Lawenda da czadu po prostu, moja - co kwiatostan to przystanek ale pewnie dlatego że do tegoroczna sadzonka, na następny rok ma być taka jak Twoja
Ewkakonewka 21:11, 31 maj 2015

Kacha123 napisał(a)

Miejsce dla Ciebie trzymam A wiesz, że zeszłoroczna lawenda, którą chciałam wywalić, bo ledwo ją było widać i długo nie dawała znaku życia, odbiła i chyba zakwitnie. Dostała miejscówkę na skarpie między głazami.

Trzymaj, trzymaj, namiot już wolny, kto wie hahaha
A tak na poważnie to moja biała lawenda też taka do wywalenia niemal była. Myślałam, że za mocno ją przycięłam wiosną, ale odbiła dosyć późno i oczom teraz nie wierzę
Kacha123 21:16, 31 maj 2015

W temacie rozplenic napiszę, że u mnie też mikrusy. Jedynie Moudry już dość widać
Ewkakonewka 21:17, 31 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Piękne piwonie ,w tym roku wyjątkowo kwitną .
U mnie jest piwonia, która zawsze kwitła jednym kwiatem ,w tym roku uginają się pod ciężarem pąków gałęzie .

Czyli to nie moja zasługa, że o nie dbam itd. No trudno, ważne, że zamierzają kwitnąć hahahaha
Może musiały dorosnąć do tego obfitego kwitnięcia, bo u mnie wszystkie wykopane od babć z ogródków kilka lat temu, potem dzielone z jednej na trzy przynajmniej były i oczywiście znowu przesadzane
W każdym razie podpierać je trzeba będzie koniecznie bo polegną pod ciężarem kwiatów jak nic.
Ewkakonewka 21:21, 31 maj 2015

jazzy napisał(a)
Cudnie! Przecudnie! Lawenda czad! Chciałabym się takiej dorobić

Dorobisz się Akurat na lawendę to dosyć krótko się czeka, nawet jak się kupi taką małą w sześciopaku, to po roku robi się piękny łan
Dziękuję za zachwyty
eda 21:24, 31 maj 2015

No prześlicznie ale busz piwonie rh cudowne kolory i lawenda jaka wypasiona ja też na swoją czekam lawendę a francuska delikatnie ale już zakwitła Buziaków moc
Ewkakonewka 21:24, 31 maj 2015

olaw napisał(a)

Ale będzie piękny kolor mam nadzieję, że u mnie też tak zakwitnie...już trzy lata na miejscu a dopiero w tym roku jeden pąk

Właśnie ten bordowy kolor /nazw nie znam bo wszystkie co mam to "babcine"/ kwitnie zawsze najobficiej, ale piwonie to chyba tak mają, że muszą się zadomowić najpierw, a potem to już chyba niezniszczalne się robią. Jak u Ciebie pojawił się jeden pączek to w przyszłym roku będzie już więcej