Dziękuję za porady. U mnie też śnieg, ale przynajmniej udało mi się część tunelu poskładać w domu. Jak będzie lepsza pogoda to na miejscu złoży się je w całość.
U mnie dziś wszystko i śnieg i deszcz i słońce ma być. A o 17:00 nawet 7 st więc śnieg tego nie przetrwa
Na najbliższe dnie mieszanka pogodowa zgodnie z powiedzeniem w marcu jak w garncu
No właśnie Tess, nie rosną. Wegetują. Słońca mają, zależnie od miejsca 2-4 godziny. Taki rozproszony cień. Zrobię zdjęcia to pokażę jak tnę. Poszły na pnące od początku więc już je tak zostawiłam. Ramy to zwykłe kantówki mocowane w kotwach wbitych w ziemię. Pomiędzy mam rozpięty drut stalowy puszczony przez przelotki, co jakieś 30cm. Zrobiła się taka niewidoczna drabinka do której przyczepiam pędy. Tylko ramę widać. Chodziło mi o taki efekt lekkości. Pomysł i wykonanie własne
Nie wiem czy widać dobrze na tym zdjęciu mocowania wewnątrz ramy
przy okazji szukania znalazłam starsze zdjęcia z widokiem na wgłębnik i różankę z placykiem na którym są kamienne ławki
Te najbardziej zielone to wilczomlecz który uchodowałam sama z gałązek uszczkniętych z rabaty w ogrodzie przy lokalnej szkółce na jesieni. Za pozwoleniem włascicielki.
Te najbardziej zielone to wilczomlecz który uchodowałam sama z gałązek uszczkniętych z rabaty w ogrodzie przy lokalnej szkółce na jesieni. Za pozwoleniem włascicielki.