Dziękuję Mirello za podsunięcie wątku,poczytałam. Na chwilę obecną nie wiem na co się zdecydować nadal. Zastanawiam się jak uformować te wielkie buksowe jaja na stożki i czy się da. One są w środku rzadkie strasznie a jeden z tyłu ma wielką dziurę , na ostatnim zdjęciu widoczną.
Moja lawenda ma drenaż ze żwirku, ziemię wymieszaną z piachem i dodatkiem dolomitu. Tegoroczną mam vivę, ale z zeszłego roku mam hidcote blue - myślałam, że nic z niej nie będzie, bo ledwo ją było widać w żwirku, a też będzie kwitnąć. Możesz liczyć na kwiaty i piękny zapach
Kostrzewa śliczna, gigant niezły Kwiatki możesz wyciąć. Robiłam tak ze swoją rok temu i jeszcze ładniej się zagęściła. Czytałam, że kostrzewę trzeba co kilka lat dzielić bo robi się brzydka, podobno wycinanie kwiatostanu chroni ją przed tą brzydotą
Nie można zastosować selektywnego środka, trawnik jest zbyt młody. Kosić a jak trawnik osiągnie 2 lata wtedy opryskiwać. Chwasty jednoroczne zniszczy koszenie. Wieloletnie załatwisz później. Najwyżej wyrywaj ręcznie.
Siewek orlikowych u mnie moc Chcesz??? Kolor chybił trafił
Grupuję je w kupę, ale chyba najlepiej wyglądają rozrzucone bezładnie pomiędzy innymi bylinami. Dzięki temu jak zanikają potem to nie ma dziur..
Tu mam las siewek i orlików od groma.. ale na foto nie widać..
Ja prawie nigdzie nie zaglądam.. jakoś czas się skurczył. Nie wyrabiam. Zanim ogarnę u siebie, to mija godzina albo lepiej.
U Ciebie teren otwarty z każdej strony.... masz przegwizdane. Igliwie... wczoraj wybierałam ślimory spod igliwia.. schowały się tam. Bez granulek, to już dawno bym zaorała ogród i poszła do bloku.