Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

polinka 08:26, 30 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Wreszcie się doczekałam kwitnięcia rododendronów

Wow! Śliczny widok.
Lekka, płynna linia rabaty, przyjemne zdjęcie
Kacha123 08:30, 30 maj 2015

Iwonko, cudnie! A Catawbiense pączek na pączku
Asiuniaa 09:28, 30 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Asiu, na swoje zawsze bardziej krytycznie patrzymy. Moje frontowe rabatki też będą przerabiane. Nic mi nie leży tak, jak powinno. Najbardziej linie trawnika. Ale jeszcze nie dojrzałam do zmiany. Pomysłu brak.

Iwona ja Cię podziwiam za tempo. Już M. rozebrał kostkę już kolejna rewolucja, jak tak dalej pójdzie to nie będziesz miałą do jesieni co przerabiać . Tą prostokątną z bukiem oglądałam też, bo Mirella mi podunęła jako inspirację na moją wejściową. Tylko, że u mnie geometryczne nasadzenia odpadają. Mam kwadratową rabatę ale muszę je łagodzić nasadzeniami bo reszta ogrodu nie jest geometryczna.
frezja 20:31, 30 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Wreszcie się doczekałam kwitnięcia rododendronów

Bardzo przyjemny zakątek...kolorki wyważone...i cóż powiedzieć..pięknie
Iwk4 20:39, 30 maj 2015

polinka napisał(a)

Wow! Śliczny widok.
Lekka, płynna linia rabaty, przyjemne zdjęcie

Polinko, tutaj tak zostanie jeszcze. Dziękuje, cieszę się,że się podoba
Iwk4 20:43, 30 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Iwonko, cudnie! A Catawbiense pączek na pączku

Kasiu, Catawbience jest u nas od października. Dostaliśmy go na dwudziestą piątą rocznicę ślubu od sióstr męża. Bardzo mi się podoba.
Najmłodszy synek kupił mi petunię i powiedział, że kolorem będzie pasować do rodka. Dokładnie ma taki sam kolor
Juzia 20:51, 30 maj 2015

Łubin z trawką? Jesteś trendy!

Iwk4 20:52, 30 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)

Iwona ja Cię podziwiam za tempo. Już M. rozebrał kostkę już kolejna rewolucja, jak tak dalej pójdzie to nie będziesz miała do jesieni co przerabiać . Tą prostokątną z bukiem oglądałam też, bo Mirella mi podsunęła jako inspirację na moją wejściową. Tylko, że u mnie geometryczne nasadzenia odpadają. Mam kwadratową rabatę ale muszę je łagodzić nasadzeniami bo reszta ogrodu nie jest geometryczna.

Asiu, proste linie można złagodzić nieregularnymi nasadzeniami. Też taki efekt jest ciekawy.
Co do moich przeróbek, dziś długo pracowaliśmy w ogrodzie z przerwami na kawę i spóźniony obiad, bo przecież musiałam wziąć urlop ogrodnika i za kucharkę robić
Poprosiłam e-Ma, aby mi obiecał, że już żadnej nowej rabaty przerabiać w tym roku nie będziemy. I tak muszę zakończyć prace po budowie, zaplanować kącik wypoczynkowy. Nie mam czasu na nic, na forum, na porządki w domu, ogród zabiera sporo czasu. Tłumaczyłam dziś Zbyszkowi, że wcale nie chcę go zrobić w rok, tylko spokojnie, z przyjemnością, mieć czas na plany, chcę mieć czas na inspiracje, lubię patrzeć na rabatę i mieć nowe pomysły. Ostatnio tempo prac na to nie pozwalało.
Kuba 20:58, 30 maj 2015

Iwonka to Ty prosiłaś męża żeby nie przerabiać w tym roku żadnej rabaty? zwykle jest odwrotnie- oni błagają nas
Iwk4 21:00, 30 maj 2015

frezja napisał(a)
Bardzo przyjemny zakątek...kolorki wyważone...i cóż powiedzieć..pięknie

Ewa, dziękuję