Kochani bardzo bardzo serdeczni Was pozdrawiam . Piękna wiosna a w zasadzie lato zawitało. Po liczbie powiadomien widac ze praca wre wreszcie słoneczko i zielen.
Zrobiąm dzis kilka zdjęc chociaz ogrod słabo mam jeszcze ogarniety, za to kwitnace kwiaty ciesza oko. Dziekuje za odwiedziny bo wątek ostatnio mocno zakurzony ale moje kontakty z Wami prywatne za króre dziekuje pozwoliły mi sie ogarnac się w temacie ogrodowym. Buziaki dla wszystkich .
w tym roku zakwitła tylko jedna magnolia ale za to jak pieknie
Przyszłam powzdychac do kfiotkóf U mnie magnolia własnie zaczyna lekko rozchylac pąki, pojawiły sie pierwsze tulipanki, ale szafirki kwitna o dziwno juz od bardzo dawna.
Wpadły mi w oko wadliwe sadzonki z F. Moje (5 szt.) na szczęście były ok, nie odbiegały od tych kupowanych we wcześniejszych latach, ale miałam zupełnie inne odmiany. Pewnie je już zareklamowałaś?
Wczoraj Kiku już zaszalała z kwiatkami Niestety sił mi zabrakło, by przerzucić fotki na kompa, postaram się dzisiaj.
Że nie rodzą owoców, no cóż - coś za coś czasem nie można mieć wszystkiego
No mam trochę tych rodków (na szczęście tylko na jednej rabacie), ale się z nimi męczę - moja glina im nie służy. W zeszłym roku nie miałam czasu na opryski dolistne, to mi kompletnie zmarniały. Dobrze się ma u mnie tylko jakuszimański - przyrasta, ma śliczne liście i ładnie kwitnie.
Dzięki, dzięki. Zdjecia marnej jakości, co prawda, postaram się wstawić trochę więcej ładniejszych wieczorkiem
Dziękuję Sylwio,
Teraz bardzo dużo pracy bo i w Przedogródku i nad stawem ale ile satysfakcji z postępów!
W Przedogródku chciałbym tak jak u Ciebie: szast, prast i gotowe
Dziękuję za rozpoznanie dereni.