Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 08:58, 18 kwi 2018

jolanka napisał(a)
Koniecznie reklamuj te róże. Nie mogą tak postępować, możesz uprzedzić, że "dobrą" reklamę im zrobisz.

Jolu ja reklamowałam zaraz po dostawie, ale już odpisali że przepraszają i doślą mi dobre.
anulajda 09:13, 18 kwi 2018

Kokesz napisał(a)
Śliczne tulipanki
Ja u siebie widzę już pierwsze pomyłki

Aniu, czy nawozisz czymś tulipany i kiedy?
I czy miskanty też czymś i kiedy dokarmiasz?

Tulipanki dziękują u mnie na razie nie widzę pomyłek. Ja nie nawożę jakoś specjalnie tulipanów, wiosną sypię pod róże azofoskę a że rosną pomiędzy nimi tylipany to coś tam pewnie skubną ale nie widzę żeby jakaś różnica była.
Miskantów nigdy nie dokarmiam one bez tego świetnie rosną.

anulajda 09:13, 18 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
Pięknie Aniu, wiosna cudowna

Oj cudowana,dziękuję
anulajda 09:18, 18 kwi 2018

MirellaB napisał(a)
Szafirki giganty

Ania tulipany Van Eijk są sadzone jesienią czy z poprzednich sezonów?

W tym roku mi takie szafirki porosły,jest ich mniej niż w zeszłym ale są za to wyższe.
Van Eijki są z poprzedniego sezonu i nawet nie musiałam czekać do zaschnięcia liści aby się potroiły i to nie w liściach tylko też w kwiatach są niższe ale to akurat mi odpowiada
UlaB 10:51, 18 kwi 2018

Przyszłam powzdychac do kfiotkóf U mnie magnolia własnie zaczyna lekko rozchylac pąki, pojawiły sie pierwsze tulipanki, ale szafirki kwitna o dziwno juz od bardzo dawna.
Wpadły mi w oko wadliwe sadzonki z F. Moje (5 szt.) na szczęście były ok, nie odbiegały od tych kupowanych we wcześniejszych latach, ale miałam zupełnie inne odmiany. Pewnie je już zareklamowałaś?
MirellaB 10:55, 18 kwi 2018

anulajda napisał(a)

W tym roku mi takie szafirki porosły,jest ich mniej niż w zeszłym ale są za to wyższe.
Van Eijki są z poprzedniego sezonu i nawet nie musiałam czekać do zaschnięcia liści aby się potroiły i to nie w liściach tylko też w kwiatach są niższe ale to akurat mi odpowiada

Hmmmmm, a moje Van Eijk wypuściły tylko kilka listków, nie powtórzyły kwitnienia

Edit. Chyba coś pomyliłam. Muszę sprawdzić czy to były Van Eijk
Zagajanka 11:05, 18 kwi 2018

anulajda napisał(a)

Salmon van Eijk

Śliczne!
Gdzie ty kupujesz te Salmony? Bo jakoś na jesieni mi się nie udało ich upolować, a lubię ten kolor.
ren133 11:16, 18 kwi 2018

A moje salmon są zwykłymi van eijk
anulajda 12:24, 18 kwi 2018

UlaB napisał(a)
Przyszłam powzdychac do kfiotkóf U mnie magnolia własnie zaczyna lekko rozchylac pąki, pojawiły sie pierwsze tulipanki, ale szafirki kwitna o dziwno juz od bardzo dawna.
Wpadły mi w oko wadliwe sadzonki z F. Moje (5 szt.) na szczęście były ok, nie odbiegały od tych kupowanych we wcześniejszych latach, ale miałam zupełnie inne odmiany. Pewnie je już zareklamowałaś?

Też miałam pozostałe róże z F w porządku tylko te dwie biedne Austinki takie do mnie trafiły,teraz czekam aż mi doślą nowe.

Szkoda że nie masz wątku, mogłabym i ja powzdychać magnolie są piękne o tej porze roku
anulajda 12:25, 18 kwi 2018

MirellaB napisał(a)

Hmmmmm, a moje Van Eijk wypuściły tylko kilka listków, nie powtórzyły kwitnienia

Edit. Chyba coś pomyliłam. Muszę sprawdzić czy to były Van Eijk

Sprawdź bo nie wierzę,no chyba że ciachnełaś od razu liście