Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Kasia_CS 00:35, 18 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Magnolia piękna.
Wszyscy mają a ja nie .

Jesteśmy dwie.. choć ja swojej usilnie szukam, a nawet stanowisko przygotowałam rok temu
inka74 06:44, 18 kwi 2018

Wiecie z tymi kulkami to jest jeszcze taki drobny problem, że żeby ładnie wyglądały to trzeba je ciąć. A to oznacza sporo pracy jak jest ich dużo i są duże. Moje 7 sztuk 40 cm zajmuje mi kilka godzin.
Zana 07:33, 18 kwi 2018

No to już wiem co Ci w duszy gra. Ale do doradzania to ja nie ten teges chyba, proces myślowy twórczy baaardzo długi u mnie jest. Nad żywopłotem od strony drogi juz trzy lata myślę, to to gdzie mi tam do takiego zaawansowania komponowania rabat.
anbu 07:36, 18 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Wiecie z tymi kulkami to jest jeszcze taki drobny problem, że żeby ładnie wyglądały to trzeba je ciąć. A to oznacza sporo pracy jak jest ich dużo i są duże. Moje 7 sztuk 40 cm zajmuje mi kilka godzin.

Ha ha mi to zajmuje cały marzec

Marta chcesz Francję-elegancję? Powiedzmy więc sobie uczciwie, że pod Twoją wykuszową najlepiej jednak będą prezentować się topiary
Wg mnie cięcie kulek nie jest trudne Natomiast ze stożkami różnie bywa (Toszka mnie do dzisiaj ściga bym poprawiała )

DorKa 07:41, 18 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Magnolia piękna.
Wszyscy mają a ja nie .

żeby Ci przykro nie było ja też nie mam
AgataP 08:57, 18 kwi 2018

Marta napisałam o miksturze u siebie, jak nie to znajdziesz kilka stron wcześniej u Bożenki
mirkaka 09:15, 18 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Magnolia piękna.
Wszyscy mają a ja nie .

Ha ha ja też nie mam
Anda 09:22, 18 kwi 2018

Również nie ma magnolii i podziwiam ich "5" fantastycznych wiosennych minut u innych
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mirkaka 09:26, 18 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Tak wyszło i lepiej nie będzie. Rabata pod oknem kuchennym musi być okragla-niemal koło. Wówczas nie ma lekarza, czy też jest minimalny, a ścieżka ma ok. 2 M, no i wychodzi w kształcie niemal półokregu.

Co myślicie?
PS. Nie jest kanciasto, linie są płynne, a ścieżka ma równa szerokość na całej długości. Jedynie przy wejściu jest nieco szerszą.

Widok z okna kuchennego

I ja taką robotę powinnam u siebie zrobić bo moje rabaty kreślone na oko dawno temu , teraz wkurzają mnie niezmiernie..
iwka 10:06, 18 kwi 2018

no bez przesady, poradzisz sobie. Cięcie kulek może i pracochłonne ale wcale nie jest trudne. W sumie jak kulka nie wyjdzie ( czytaj: się sp....li ) to później w poduchę się tnie Można zepsuć nawet obwódkę, która wydaje się łatwiejsza do cięcia. Ja mam ok. 20 sztuk różnej wielkości, nigdy nie zwracałam uwagi ile czasu to zajmuje, ale na pewno nie długo, inne rzeczy też są do zrobienia i nie ma czasu na pieszczenie się