Piękne widoczki i takie optymistyczne
Janeczko, czy znasz może różę pnącą Violette Parfumee Gpt.? Możesz mi coś o niej napisać? Wyczytałam, że nadaje się na lekko zacienione miejsca, jest pachnąca i ma taki nietypowy kolor kwiatów: różowo-fioletowo-czerwony... Jej opis znalazłam https://tu
Chciałabym ją posadzić na bok tarasu z powojnikiem solina
Janeczko , dziękuję Ci za zdjęcia i relację z posiadania Lennei alby ech, dobrze byłoby już ją mieć i podziwiać kwiaty. Faktycznie ładnie się zagęściła!
Wczoraj Kiku już zaszalała z kwiatkami Niestety sił mi zabrakło, by przerzucić fotki na kompa, postaram się dzisiaj.
Że nie rodzą owoców, no cóż - coś za coś czasem nie można mieć wszystkiego
No mam trochę tych rodków (na szczęście tylko na jednej rabacie), ale się z nimi męczę - moja glina im nie służy. W zeszłym roku nie miałam czasu na opryski dolistne, to mi kompletnie zmarniały. Dobrze się ma u mnie tylko jakuszimański - przyrasta, ma śliczne liście i ładnie kwitnie.
Dzięki, dzięki. Zdjecia marnej jakości, co prawda, postaram się wstawić trochę więcej ładniejszych wieczorkiem
Lidio, a no są też i białe bergenie Ta jest akurat w odmianie Jelle, wypatrzyłam ja na Gardenii kilka lat temu.
Ale są tez i inne białe - zobacz tu: Bergenie
Tez lubię tę magnolię. Ta mimo wszystko kwitnie.
Black Tulip niestety nie raczy - rośnie chyba w zbyt przewiewnym miejscu i ma bardzo wrażliwe pąki...
Szklarni już nie mogę się doczekać - jest szansa, że powstanie w ten weekend. Jakość jest, oczywiście, zgoła odmienna niż Twoja, no ale dla nas na początek powinno wystarczyć.
Aniu, nie mam tej róży. Jolanka chyba ma - podpytaj się jej o doświadczenie
Kasiu, u Zymona są te Lennei Alba, wcale niedrogie. Chyba mają też sprzedaż wysyłkową. Więc nic ci nie stoi na przeszkodzie, by też być jej posiadaczką
No pięknie, wszędzie nawet jeszcze bez róż
Poproszę nazwę tych białych. Jesienią będę uzupełniać o cebulowe rabatę brzozową, raczej coś innego niż tulipany.
Marti, to są narcyzy Thalia. Są u mnie pierwszy sezon, więc jeszcze nawet nie wiem, czy będą zimowały i się mnożyły. Wzięłam na próbę właśnie ze względu na biały kolor