Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogródek Iwony II 20:41, 16 maj 2017

Do góry
zaszłam bo mijam tą szkólke gdy odbieram małą z przedszkola. mam jeszcze 4 w bliskiej odległości to sobie na spokojnie obejrze. narazie i tak czekam aż gorczyca podrośnie żeby przekopać i wtedy zakupy i sadzenie
Ogródek Iwony II 20:17, 16 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

byłam w szkółce, A po 12zł, B po 15zł. okazy.. no cóż..małe ale w tej cenie nie ma się co dziwić. patrząc na kolor to admiration chyba bardziej "świeci".
najbardziej się wyróżniał orange rocket ale on kolumnowy jest...

I co? Kupiłaś coś, czy rozpoznanie robiłaś?
Ogródek Iwony II 20:12, 16 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, u mnie ładnie świecą Admiration. Mam tez Bagatelle, ale moje jakieś niewydarzone. Może to pomyłka jakaś, bo moich niemal na rabacie nie widać... A u Madżenki Bagatelle ładniusię, u mnie nieeee
Najlepiej, jak będziesz w szkółce, obejrzyj jedne i drugie. Wybierz zdrowsze i ładniejsze okazy.

byłam w szkółce, A po 12zł, B po 15zł. okazy.. no cóż..małe ale w tej cenie nie ma się co dziwić. patrząc na kolor to admiration chyba bardziej "świeci".
najbardziej się wyróżniał orange rocket ale on kolumnowy jest...
Nowocześnie z różAnką :D 19:53, 16 maj 2017

Do góry
dzięki
już kiedyś mi Ewa Anda zwracała uwagę na ten złoty podział, tak lopatologicznie to o co w tym chodzi? to ma jakieś znaczenie np w tworzeniu rabaty?
Nowocześnie z różAnką :D 14:52, 16 maj 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

No ale w jednym się nie pomyliłam . Jest pięknie

to moze się zdecydujesz, jeśli pomogłam to super
Nowocześnie z różAnką :D 14:51, 16 maj 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Moja szkoła!

tia... chodzę koło niej już trzeci dzień... za chiny ludowe niewiem czym się kierowac ustawiając rośliny - od najniższej do najwyzszej czy tym kiedy sa atrakcyjne??
mam tak
rozchodniki, kocimietke, liatry, przywrotnik,gipsówke, dzwonki jakieś :/, jeżówkę, irysy, seslerie z traw i troszkę rdestu od Agatki ostatnio dostałam.
a w przyszłym roku z przesadzania z różanki (na której będą jednak tylko bergenie i jakieś trawy) mogą dojść firletka, rudbekie, orliki i pewnie werbena gdzieś się wkońcu wyłoni... ma-sa-kra!
helpunku...
Nowocześnie z różAnką :D 14:43, 16 maj 2017

Do góry
Ewik napisał(a)

Ha ,ha dobre. ... mój też tylko kosi ☺

zawsze coś jakby nie patrzeć
jak cisowa sprawa? czy lepiej nie mówić..
Nowocześnie z różAnką :D 14:42, 16 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Nie narzekajcie na eMów,bo i tak nie przebiją mojego. Wyciągnęłam taką tam drucianą pergolę którą stała przy altanie i stwierdziłam że nijak już mi ona nie pasuje. Miałam siłę tylko na tyle żeby wyciągnąć ją z ziemi i położyć na trawniku. Myślę sobie jak eM. przyjedzie z pracy to przestawi ją na tyły domu,gdzie póki co zbieramy różne może się jeszcze przyda. Na drugi dzień koszony był trawnik i zgadnijcie co eM zrobił?
Ominął ten kawałek trawnika i nie skosił go wcale

hahahahah oni tacy właśnie są
Nowocześnie z różAnką :D 14:23, 16 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Asiu to sa fotki sprzed 2 lat bodajże... nasadzenia już są nawet już zmieniane były

No ale w jednym się nie pomyliłam . Jest pięknie
Nowocześnie z różAnką :D 14:17, 16 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

małą bylinówkę tworzę wiesz? pewnie o pomste do nieba będzie wołać ale trudno najwyżej się przesadzi

Moja szkoła!
Ogród pod lasem 13:28, 16 maj 2017

Do góry
moje grujeczniki tez czarne, drugi rok już tak mam. ale cieszę się ze żyją choć nie ukrywam ze chciałabym zobaczyć ich większe listki bo po takim zmrożeniu odrastają o wiele mniejsze. przynajmniej u mnie
Nowocześnie z różAnką :D 13:14, 16 maj 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

O! Mój tak samo - aby z kosiarką przejechać Nawożenie, docinanie wąsów, pielenie - na to już nie wpadnie

właśnie.. ale jak mu zdjęcia trawników na forum pokazuję to .. oooooo super! piękny! no.. tylko ze samo się nie docina i krasnoludki kantów nie robią ech...

małą bylinówkę tworzę wiesz? pewnie o pomste do nieba będzie wołać ale trudno najwyżej się przesadzi
Nowocześnie z różAnką :D 12:56, 16 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

ja używam takich przeznaczonych do cięcia wasów trawnika, nie są złe. naostrzyc je musze już..
ja próbuję eMowi sprzedać całą opiekę nad trawnikiem bo teraz skosić skosi ale az takim estetą nie jest zeby jeszcze latac i wąsy podcinać powoli wchodze mu na ambicję i może wkońcu wkręci sie w trawnik całkiem

O! Mój tak samo - aby z kosiarką przejechać Nawożenie, docinanie wąsów, pielenie - na to już nie wpadnie
Ogród bacowej 12:55, 16 maj 2017

Do góry
dokładnie to samo chciałam zacytować, dobry tekst!
Nowocześnie z różAnką :D 12:52, 16 maj 2017

Do góry
Wkońcu odebrałam magnolię Aleksandrinę dziękuję za zakup Małgosi
okaz ślicznie rozgałęziony.

Po moich perypetiach z rododendronami nie chciałabym mieć kolejnych problemów z kwasolubną roslinką... wiem nie miała baba kłopotu kupiła sobie magnolię
ale marzyłam o niej a tegoroczne zdjęcia u Madżenki przekonały mnie już ostatecznie że chcę tez mieć takie widoki na wiosnę.
Posadzona będzie centralnie na wprost dużego fixa w salonie, strona zachodnia ale wystawa.. hmm ..południowo-zachodnia. w plecach tuje kórnik
i moje pytania - sadzenie magnolii:
1. jak daleko odsunąć ją od tujek?

2. jak przygotować podłoże?
Będę wdzięczna za podpowiedzi bo już wystarczy rodki mi się śnią po nocach...
Nowocześnie z różAnką :D 12:39, 16 maj 2017

Do góry
alis napisał(a)

Kupiłam już

Tarasik z żagielkiem fajnie się prezentuje

dzięki
Nowocześnie z różAnką :D 12:39, 16 maj 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

Dziękuję Aniu
Nie ma to jak pismo obrazkowe. Super wyglądają te skarpy (z palisadą faktycznie lepiej) a jak dojdą nasadzenia to już w ogóle będzie ślicznie

Asiu to sa fotki sprzed 2 lat bodajże... nasadzenia już są nawet już zmieniane były

Nowocześnie z różAnką :D 12:32, 16 maj 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
I żagiel i palisada bardzo fajne.

My też przy swoich krawężnikach musimy zrobić podest dla kosiarki.

Chociaż przyznam się, że podebrałam tacie nożyce takie jak do strzyżenia owiec (które sama mu sprezentowałam) i się w nich zakochałam!.
Jak nimi się cudownie tnie! I trawę, i bukszpany (ale tylko młode przyrosty, bo zdrewniałych gałązek nie dają rady). I już mi się tak nie spieszy do tych podestów

ja używam takich przeznaczonych do cięcia wasów trawnika, nie są złe. naostrzyc je musze już..
ja próbuję eMowi sprzedać całą opiekę nad trawnikiem bo teraz skosić skosi ale az takim estetą nie jest zeby jeszcze latac i wąsy podcinać powoli wchodze mu na ambicję i może wkońcu wkręci sie w trawnik całkiem
Nowocześnie z różAnką :D 10:32, 16 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

proszę muszę ukrzyzowanie jej juz zdjąć i podpiąć pod tą wyższą kantówke żeby mi taka krzywa na stałe nie została

planujesz kupić?

Kupiłam już

Tarasik z żagielkiem fajnie się prezentuje

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:22, 16 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a to rabarbar.......... :/ to ja już pójdę spać

Aniu, aparatko jedna, padłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies