Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Basilikum 15:15, 16 maj 2017

mnie tez
Toszka 15:27, 16 maj 2017

W Mazana wątku był poruszany ten temat, który w przypadku roślin ozdobnych jest mało rozpoznany. Pozostaje obserwacja, kojarzenie faktów i wyciąganie wniosków. I co ważne - wymiana informacji, aby ustalić czy coś jest przypadkiem czy regułą.
bacowa 15:51, 16 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Miskanty i berberys, to zle sąsiedztwo. To zapamiętałam.

Dlatego padły ci gracki ?
anna_t 20:12, 16 maj 2017

Iwk4 napisał(a)

Aniu, u mnie ładnie świecą Admiration. Mam tez Bagatelle, ale moje jakieś niewydarzone. Może to pomyłka jakaś, bo moich niemal na rabacie nie widać... A u Madżenki Bagatelle ładniusię, u mnie nieeee
Najlepiej, jak będziesz w szkółce, obejrzyj jedne i drugie. Wybierz zdrowsze i ładniejsze okazy.

byłam w szkółce, A po 12zł, B po 15zł. okazy.. no cóż..małe ale w tej cenie nie ma się co dziwić. patrząc na kolor to admiration chyba bardziej "świeci".
najbardziej się wyróżniał orange rocket ale on kolumnowy jest...
Iwk4 20:14, 16 maj 2017

Ewa, być może. Prawdopodobnie podmarzly, a złe sąsiedztwo nie sprzyjały siłom witalnym, by sobie poradziły.

Ewa, pisalam Ci, ze teraz jest drugi sezon, jak podmarzł Grosse Fontanne. Teraz odbija od korzenia. Czyli daje radę. Jest silny. Juuuupiii

Iwk4 20:17, 16 maj 2017

anna_t napisał(a)

byłam w szkółce, A po 12zł, B po 15zł. okazy.. no cóż..małe ale w tej cenie nie ma się co dziwić. patrząc na kolor to admiration chyba bardziej "świeci".
najbardziej się wyróżniał orange rocket ale on kolumnowy jest...

I co? Kupiłaś coś, czy rozpoznanie robiłaś?
anna_t 20:41, 16 maj 2017

zaszłam bo mijam tą szkólke gdy odbieram małą z przedszkola. mam jeszcze 4 w bliskiej odległości to sobie na spokojnie obejrze. narazie i tak czekam aż gorczyca podrośnie żeby przekopać i wtedy zakupy i sadzenie
Iwk4 20:41, 16 maj 2017

Toszka napisał(a)
W Mazana wątku był poruszany ten temat, który w przypadku roślin ozdobnych jest mało rozpoznany. Pozostaje obserwacja, kojarzenie faktów i wyciąganie wniosków. I co ważne - wymiana informacji, aby ustalić czy coś jest przypadkiem czy regułą.

Toszko, wielkie dzięki. Chyba pora przejść kolejny etap ogrodniczkowania.
Trzeba poczytać Mazana wątek.
anna_t 20:42, 16 maj 2017

była tez tawuła golden princess i chyba fajnie się moze komponować z red baronem prawda?
Basinkowo 20:54, 16 maj 2017

Iwonko, kilka lat temu kupiłam na targu zawilca - nieświadoma wówczas, że jest to chyba zawilec gajowy. Pięknie kwitł więc wsadziłam go na rabatę. Teraz niestety mam z nim problem - rozrasta się jak perz, wrasta wszędzie pomiędzy inne rośliny i mam problem jak go ograniczyć - rozrasta się podziemnymi cieniutkimi rozłogami(?). Przed posadzeniem swojego zawilca upewnij się, że nie jest on gajowy.