Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 20:18, 15 maj 2017

Filemon24 napisał(a)
Czytałam coś tam o cisach, że reklamacje składałaś, ale wszystkie ci padły?

nie, wszystkie to nie.niewiem ile bo nie liczę ale czekam i je trzymam, nie przeszkadzają mi to niech siedzą
makadamia 08:01, 16 maj 2017

I żagiel i palisada bardzo fajne.

My też przy swoich krawężnikach musimy zrobić podest dla kosiarki.

Chociaż przyznam się, że podebrałam tacie nożyce takie jak do strzyżenia owiec (które sama mu sprezentowałam) i się w nich zakochałam!.
Jak nimi się cudownie tnie! I trawę, i bukszpany (ale tylko młode przyrosty, bo zdrewniałych gałązek nie dają rady). I już mi się tak nie spieszy do tych podestów
Lulilaj 08:52, 16 maj 2017

anna_t napisał(a)

żagiel polecam jeśli pasuje do otoczenia
moje skarpy, początkowo miałam je zostawić luźno ze tak powiem i tylko kancik robić ale pod wpływem O. zrobilismy taki mały murek oporowy z palisadek
było tak

a potem

dzięki palisadom skarpy się wy-płaszczyły, jest o wiele lepiej.

Dziękuję Aniu
Nie ma to jak pismo obrazkowe. Super wyglądają te skarpy (z palisadą faktycznie lepiej) a jak dojdą nasadzenia to już w ogóle będzie ślicznie
alis 10:32, 16 maj 2017

anna_t napisał(a)

proszę muszę ukrzyzowanie jej juz zdjąć i podpiąć pod tą wyższą kantówke żeby mi taka krzywa na stałe nie została

planujesz kupić?

Kupiłam już

Tarasik z żagielkiem fajnie się prezentuje

anna_t 12:32, 16 maj 2017

makadamia napisał(a)
I żagiel i palisada bardzo fajne.

My też przy swoich krawężnikach musimy zrobić podest dla kosiarki.

Chociaż przyznam się, że podebrałam tacie nożyce takie jak do strzyżenia owiec (które sama mu sprezentowałam) i się w nich zakochałam!.
Jak nimi się cudownie tnie! I trawę, i bukszpany (ale tylko młode przyrosty, bo zdrewniałych gałązek nie dają rady). I już mi się tak nie spieszy do tych podestów

ja używam takich przeznaczonych do cięcia wasów trawnika, nie są złe. naostrzyc je musze już..
ja próbuję eMowi sprzedać całą opiekę nad trawnikiem bo teraz skosić skosi ale az takim estetą nie jest zeby jeszcze latac i wąsy podcinać powoli wchodze mu na ambicję i może wkońcu wkręci sie w trawnik całkiem
anna_t 12:39, 16 maj 2017

Lulilaj napisał(a)

Dziękuję Aniu
Nie ma to jak pismo obrazkowe. Super wyglądają te skarpy (z palisadą faktycznie lepiej) a jak dojdą nasadzenia to już w ogóle będzie ślicznie

Asiu to sa fotki sprzed 2 lat bodajże... nasadzenia już są nawet już zmieniane były

anna_t 12:39, 16 maj 2017

alis napisał(a)

Kupiłam już

Tarasik z żagielkiem fajnie się prezentuje

dzięki
anna_t 12:52, 16 maj 2017

Wkońcu odebrałam magnolię Aleksandrinę dziękuję za zakup Małgosi
okaz ślicznie rozgałęziony.

Po moich perypetiach z rododendronami nie chciałabym mieć kolejnych problemów z kwasolubną roslinką... wiem nie miała baba kłopotu kupiła sobie magnolię
ale marzyłam o niej a tegoroczne zdjęcia u Madżenki przekonały mnie już ostatecznie że chcę tez mieć takie widoki na wiosnę.
Posadzona będzie centralnie na wprost dużego fixa w salonie, strona zachodnia ale wystawa.. hmm ..południowo-zachodnia. w plecach tuje kórnik
i moje pytania - sadzenie magnolii:
1. jak daleko odsunąć ją od tujek?

2. jak przygotować podłoże?
Będę wdzięczna za podpowiedzi bo już wystarczy rodki mi się śnią po nocach...
makadamia 12:56, 16 maj 2017

anna_t napisał(a)

ja używam takich przeznaczonych do cięcia wasów trawnika, nie są złe. naostrzyc je musze już..
ja próbuję eMowi sprzedać całą opiekę nad trawnikiem bo teraz skosić skosi ale az takim estetą nie jest zeby jeszcze latac i wąsy podcinać powoli wchodze mu na ambicję i może wkońcu wkręci sie w trawnik całkiem

O! Mój tak samo - aby z kosiarką przejechać Nawożenie, docinanie wąsów, pielenie - na to już nie wpadnie
anna_t 13:14, 16 maj 2017

makadamia napisał(a)

O! Mój tak samo - aby z kosiarką przejechać Nawożenie, docinanie wąsów, pielenie - na to już nie wpadnie

właśnie.. ale jak mu zdjęcia trawników na forum pokazuję to .. oooooo super! piękny! no.. tylko ze samo się nie docina i krasnoludki kantów nie robią ech...

małą bylinówkę tworzę wiesz? pewnie o pomste do nieba będzie wołać ale trudno najwyżej się przesadzi