Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 12:20, 14 maj 2015

Do góry
Czesc,
Czy mozecie cos zasugerowac odnosnie ksztaltu rabaty:

Ulozylam plan z kostki taki ale wiem że jest zbytnio pofalowany, nie mam pojecia jak go zmienic

Czesciowo rabaty już sa ale mogę tu jeszcze pozmieniac majac na uwadze, że pod spodem mam oczyszczalnie.

Pomozecie?

Smacznej kawki poludniowej
Na Łowieckiej 12:13, 14 maj 2015

Do góry
inag
[img size=640x425
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/84/840054/original.JPG[/img]

ŁAAAAAŁŁŁŁ... Jak tapety na pulpit Chlę czoła. Bajeczna aranżacja. Danusia z niektórych to musi być ogromnie dumna. Uczniowie godni mistrzyni
Rozmnażanie hortensji 12:07, 14 maj 2015

Do góry
W zeszłym roku w marcu ukorzeniałam Limki, wszystkie się ukorzeniły i jedna nawet zakwitła juz w zeszłym roku, zobaczcie 3 strony wcześniej. Poniżej na zdjęciach posadzone już we właściwe miejsce zeszłoroczne sadzonki oraz patyki które wsadziłam w tym roku w połowie marca

Moja działka na Dębowym Lesie 11:54, 14 maj 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Fiona to nasza ulubienica rodzinna

Cudna Moja Nanka wiała by przed nią gdzie pieprz rośnie
Ona sie boi kotów, odważna tylko przez płot.

Aniu masz piękną kolekcję kwiatów, no i te hosty...ech se powzdycham chociaż
Ogród na Opak 11:46, 14 maj 2015

Do góry
Zdjęcia z telefonu

Narcyz o tej porze? Pięknie pachnie.

Tulipan którego nie mogłam się doczekać

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:45, 14 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Żeby było ogrodowo, to niemajtkowy róż

O rany...........pieknie......i moje kolory
Buziaki zostawiam!
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:43, 14 maj 2015

Do góry
Busz, że ho ho.Bergeni to już nie widać pod hostami.
Wszystkie 3 tam przesadzić czy tylko te 2 jasnozielone wmieszać z bergenią??Ale to przy założeniu Danusiowej wersji

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:35, 14 maj 2015

Do góry
Rośnie u mnie takie dziwadło

Po usunięciu świerków teren został obniżony o dobre 20 cm i ten iglak został tak na górce, korzenie zostały trochę przycięte, dosypałam ziemi i obłożyłam tymczasowo kamianiami.
Czy dobrym rozwiązaniem będzie zrobienie takiej opaski "ala" donicy, tylko nie wiem czy zimą mróz nie uszkodzi korzeni?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:34, 14 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Dzisiaj kosy dziobią aż miło może te okropne larwy wydziobią zanim młode wykarmią

U mnie tez stołówka ptasia.a nie są to szpaki?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:27, 14 maj 2015

Do góry

Wilczomlecz w towarzystwie tiarelki

Mam kilka, a kupiłam jako żurawki
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:25, 14 maj 2015

Do góry
Słuchajcie jak już jesteśmy przy planowaniu tej rabaty to co dać dalej, pomiędzy azaliami a żółtym klonem??
Trawy??Może Red barona??Nie może być coś obszernego.Dla żurawek tam już raczej za słonecznie.Lawenda mogłaby być tylko za drewutnią dalej przy tujach myślałam o długim pasie lawendy.Coś podpowiecie??

Ogród Oliwkowy :-) 11:24, 14 maj 2015

Do góry
Hej hej,
Jak fajnie ,że jednak załozyłaś swój wątek
Piękną masz działeczkę, no i najważniejsze,że masz wpływ na wszystko! Wygląd domu chociażby.. ja niestety musiałam zaakceptować to co zbudował deweloper brrr.
A jeśli chodzi o styl ogrodu..
Powiem Ci kochana,że pewne rzeczy sa tak oczywiste ,że aż się ich nie widzi
W moim przypadku siadziłam najpierw wszystko po jednej sztuce co mi sie tam podobało i co dostalam.. Jedną rzecz wiedziałam tylko ,że nie cierpie żółtych i czerwonych kwiatków roślinki kupowałam z przewagą liliowców bo bardzo mi sie ich liscie podobają haha..
a od 3 lat latałam w piżamie ( bo rano najlepsze światło)na pobliskie łąki fotografować trawy.. trawy z rosą, trawy w promieniach słońca, trawy oszronione.. jesienią zrywalam sobie polne chabazie ( włącznie z krwiściągiem hihi, o czym nie wiedziałam)..ale na sekundę nie przyszło mi do głowy ,żeby sobie trawy w ogrodzie posadzić
w domu mam minimalizm, a ogrod zapchalam byle jak byle tylko rosło...

Ale w koncu nastał dzień, gdy trafiłam na ogrodowisko..

Rozejrzyj się więc dookoła, pomyśl w jakim otoczeniu czujesz się najlepiej, do czego Ciebie ciągnie, jak chcesz,żeby wyglądał twój przyszły dom.. a wtedy będziesz wiedziała jaki ogród stworzyć
pozdrawiam serdecznie
Agata
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:20, 14 maj 2015

Do góry
Kochani zapomniałam wstawić obiecaną fotkę jak jest zakończona kosteczka na tyłach

Teraz widać ile po bokach pracy nas czeka.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:20, 14 maj 2015

Do góry
Ostatnie podrygi tulipów oraz zapowiedz czosnków
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:19, 14 maj 2015

Do góry
Dla Ewci - zajawka donicowa - ot zielono-biało jest Hakone Aurera jest boska i dużo piękniejsza niż ta zwykła hakone, która też jest ładna W donicy przetrwała zimę i ma się dobrze

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:14, 14 maj 2015

Do góry
Mam całe 3rh, dwa Percy Wisserman, i jeden NN[hy hybryda, mam etykietkę ale nie przywołuje nazwy]. Percy jeden z ub roku i jeden kupiony w tym roku. Ten z ub roku ma ciemniejsze kwiatki niż ten ze sklepu. Może kwestia nawozów, etc. Percy Wisserman ma raczej mały pokrój i nie powinno się z niego zrobić krzaczysko,więc jest ok do małych ogrodów. Plus jest cały oblepiony kwiatami.

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:13, 14 maj 2015

Do góry
Wczoraj w końcu udało mi się zakupić roślinki do nowych donic, które kupiłam już jakiś czas w lidlu...

p.s. jeżeli ktoś się na nie równiez pokusił i ma ochotę przewiercić dziurki w dnie, odradzam! bo tym sposobem mam jedną bez dna! całkowicie

Ogród na Opak 11:13, 14 maj 2015

Do góry
było tak;

nowe nabytki

3 szt trzmieliny na pniu i kulki bukszpanowe (10)

Drzewa ciągle brak . W szkółkach proponowali mi ostatnio leszczynę szczepioną na pniu lub klona Purple globe ale waham się i czekam na miłorzęba (obym się doczekała) Co myślicie o klonie?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:10, 14 maj 2015

Do góry
A teraz czas na kfiootki - klematisy
Rubens ma się rewelacyjnie, to jego pierwszy rok a kwitnie jak oszalały.

Kupując clematisy kupiłam montana marjorie bo na zdjęciu był jakiś taki większy i dostojniejszy. Na początku byłam zawiedziona, ale teraz coraz bardziej mi się podoba. to jest klematis górski, kwiatuszki są małe, ale jest ich cała masa.

I jeszcze taki, dosłownie ma 3 kwiatki i malutko przyrósł, a był sadzony w tym samym czasie co inne klematisy.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:06, 14 maj 2015

Do góry
Coby nie było że tylko kwiatki, kwiatki... zielone też jest piękne. Dziś muszę jeszcze trawę ściąć bo znów duża jest. Jednak biohumus i nawóz 3w1 robi znów swoje

Alium Ivory Queen jakieś takie kurdoplowate jest. Myślałam że kwita choć ponad te liście wyjdzie przed kwitnieniem, a one tak w dole siedzą. Ale podobają mi się ich liście.

i w szerszej perspektywie ogród o poranku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies