Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Iwk4 00:26, 20 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Znalazłam nazwę:
FIRLETKA KARMINOWA SMÓŁKA
Ewkakonewka 22:14, 20 maj 2015

jazzy napisał(a)

Dziękować po stokroć!
Z tego co pamiętam, to za nią nie przepadasz, ale czy możesz wymienić jej wady (obiektywnie, jeśli się da)
Bo ja się nadal nią podniecam

Obiektywnie chyba się nie da To takie drzewo chwaścior jest dla mnie. Szybko się starzeje, cięcia wymaga radykalnego co roku bo dżungla potem nie do zapanowania. Jedyny powód dla którego chciałam je mieć bo podkłady na wianki z gałęzi bo ciekawie poskręcane, ale teraz winobluszcz wierzbę wyparł jeśli chodzi o to przeznaczenie. Może być, że się mylę, ale w moim odczuciu to ona do Ciebie nie pasuje , ale nie patrz bardzo na to, bo każdy robi za swoim płotem co chce i nie może nas wszystkich to samo podniecać
Ewkakonewka 22:25, 20 maj 2015

Aneta1309 napisał(a)
Boziu ile kwiecia u mnie prawie nic nie kwitnie. To rózowe to chyba firletka ale z naciskiem na chyba

Z naciskiem na napewno Trafione
Iwk4 napisał(a)

Znalazłam nazwę:
FIRLETKA KARMINOWA SMÓŁKA

Dziękuję bardzo pięknie i podziwiam godzinę o której mi to napisałaś Szaloona Buźka
BusyBee 22:48, 20 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Kiedyś Mała Mi napisała, że im starsza tym ma więcej kfiotków w ogródku Chorobcia trzeba się zastanowić czy je wszystkie pokazywać hahahahaaha
Stipa uziemiona Pomidory rozdane bo też narosło chyba z 90 Jakieś wariactwo zrobiłam z tym sianiem w tym roku, muszę się trochę opanować w następnym sezonie
Macham na dobranoc

Eeee taaaam Nie planuj tych ograniczeń w sianiu chętni na nadwyżki zawsze się znajdą

Co do kfffiotków- celne spostrzeżenie! sama miałam monotematyczny- iglakowy ogród kiedyś a teraz po 40ce coraz więcej kwiecia
Ewkakonewka 23:05, 20 maj 2015

Nadwyżki pomidorów poszły po wsi, w co drugiej chałupie będą hahahaha, ale stipa co przy okazji też, to nie wiem czy zostanie posadzona, bo gdzie trawsko sadzić hihihihi, żartuję..., ale tylko trochę Kiedyś zrobię oblot i zobaczymy huhuhuhuuhu
Co do kfiotków to jeszcze jest tak, że jak się jeden posadzi to już odwrotu nie ma, przepada się na amen

anabuko1 16:24, 21 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Hosty wyszły i może uda się przy Waszej pomocy ustalić, jak one się nazywają

nr 1

nr 2

nr 3 jest miniaturą

nr 4

Funkie teraz są takie a potem się inaczej wybarwiają warto jeszcze za jakiś czas zrobić zdjęcie.I najważniejsze, czy są duże czy małe .Liście też jakiej wielkości ??
1.Frances Williams lub Abiqua Moonbeam lub Satisfaction??
2. Może Hosta Ventricosa lub Hosta Plantaginea Grandiflora ?
3. może Hosta Feather Boa ?? albo Golden Scepter albo Lemon Lime ??
4. może być Blue Wedgwood jeżeli jest później wyższa.Albo Blue Wedgewood.
olaw 20:16, 22 maj 2015

Śpieszę donieść, że zawilce podniosły się i nawet puszczają nowe listki będzie dobrze
eda 16:00, 27 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Azalia bezimienna, w rzeczywistości kolor ma niemal fluorescencyjny tak daje na pomarańczowo

Rh Nova Zembla się przymierza Od razu wiadomo od kiedy jaką roślinę mam, jak ma nazwę to z czasów Ogrodowiska, jak nie ma to wcześniejsza era

Ewcia macham serdecznie tak mi brak pogaduszek ale czasu mało i sił może w końcu uda się nam coś skrobnąć razem w jednym czasie paaaa miłego na dziś
Ślicznie kwitnie pobiegałam sobie
dorciabe 11:24, 28 maj 2015

Ewa gdzie jesteś?
Buziaki zostawiam
BusyBee 11:30, 28 maj 2015

Ewa gdzieś się zapodziała
Pozdrowionka