Cud z sałatą, moje wysokogórskie ślimory, wejdą wszędzie, w dodatku w wodzie też żyją i maja się dobrze To się nazywa adaptacja do warunków .. ale zapowiadają już mniej opadów.. suplement leży i czeka. Teraz szkoda sypać bo deszcz i tak zmyje.
Pamiętam o tym
A w sobotę kupiłam takiego dziwoląga .. Athyrium wietlica samicza 'Dre's Dagger'
I dwie nowe piwonie Angel Cheeks (z pąkami) i Itoh Yellow Crown (3 pędy ma ).. nie wiem gdzie posadzę.. ale martwić się będę jak będę sadzić
Obraz PANORAMA RACŁAWICKA 15m wysoki i 120m długości
oglądany jakby ze wzgórza z wkomponowanym rzeczywistym obrazem krzewów, ziemi, sprawia, że jesteśmy jakby w centrum zdarzeń.
Wiadomość z ostatniej chwili. Mamy nowego prezydenta.
Ponieważ w czerwcu mamy wesele i idziemy sami z eM to chłopaki się cieszą bo od trzech lat to będzie pierwsza sobota nie spędzona na pracy przy remoncie lub na ogrodzie. Myśleliśmy, że w zimie się zresetujemy, ale się nie udało bo ponieważ babcia się pochorowała i była u nas to zrobiliśmy remont generalny ganku i na dzień dzisiejszy jest to jedyne pomieszczenie wyremontowane w domu na dolinie, wróciła do siebie jak już zdążyliśmy po remoncie posprzątać.
Tak nam wyszło
Zazdroszczę Ci spotkania u Bogdzi. Ja niestety (albo na szczęście) musiałam pracować.... ale posiedziałam trochę z Muminkiem.. tak na pociechę
Ale wygrał kandydat na Prezydenta co mi obiecał lepsze życie i teraz będę na pewno mogła pracować 8 godzin, 5 dni w tygodniu i żyć przyzwoicie jak człowiek Będzie czas na ogród
A teraz lecę popolować na ślimaczki.. i do spania, budzik dzwoni rano nieubłaganie
W drodze powrotnej zaplanowany Wrocław, a w nim Japoński Ogród, Panorama Racławicka i ...Miłkowo.
W Japońskim kolorowo i pachnąco.
Kwitną rododendrony, azalie, wisterie.