Z dalszej perspektywy brakuje tam pionu, wszystko jest płaskie. Na dodatek wygoliłam przy płocie stary berberys, zanim ruszy, też czegoś brakuje. Wokół koła posadziłam bukszpan na powtórzenie obwódki. W tej chwili rośnie na rabacie sedum i żurawki. Sedum dam na inną rabatę, a żurawki zrobią tło w nogach. Co myślicie?
AAA i mam pytanie czy ja przypadkiem nie zostałam nabita w butelkę ...
..... czy to co kupiłam i prezentuje poniżej to przywrotnik ostroklapowy, czy zwyczajny chwast???
Pewnie nie pytałabym się bo jako taki kupiłak sadzonki, ale na łące obok mojej działki rosną identyczne i są niestety jak chwast .... wszędzie ....
mam przywrotniki z zeszłego roku i tamte mają piękne kępy liści, a kwiatów nawet jeszcze nie widać.
Wywalić to co pokazuję, żeby sobie nie narobić kłopotu z chwaściorami??? czy może ona takie maja być,
Zgodnie z tytułem weekend spędziłam na przesadzaniu i przekładaniu moich ogrodowych puzzli. Jeden narożnik ogrodu buduję od nowa i powoli coś się zaczyna z tego wyłaniać
Zachwyciła mnie rabata w pudrowym różu i próbuję to do siebie w jakimś stopniu przemycić.
Mad, poleciałam zrobić fotki jeszcze raz. Chyba jesteś najbliższa prawdy, a ja nigdy tego nie robiłam, buuuuuu
Wklejam różne ujęcia tego bukszpanu, on jest większy, niż płot:
Widok ogólny:
Dół z bliska, odchyliłam trochę gałązki, aby zobaczyć przewodnik. Są trzy główne.
I myślałam, żeby dać go tutaj, a w nogi dosadzić 3 kulki.
mam prośbę- wyślij mi proszę na priv albo wstaw u mnie na wątku nazwę tego spreyu co się mim psiak np. kwiaty hortensji aby się długo na wianku trzymały
Jeśli dobrze widzę to tutaj są 2 zielone klony. Niski na bliższym planie i drugi, z mniej postrzępionymi liściami na drugim planie. Czy to ten pierwszy czy ten drugi podciągałaś w górę? Bo na moim ekranie ciężko zobaczyć który jest który w tym ujęciu. A wiadomo że jest łatwiej zobaczyć coś na zdjęciu jeśli wie się czego szukać, tudzież widziało się w realu
W sobotę rano robiona była podmurówka do ogrodzenia ... ufff kolejny krok który prowadzi do uporządkowania frontu.
A ja potem raczej zajęłam się przesadzaniem niż sadzeniem, przesadziłam trzmielinki na front i od razu bardziej mi się spodobało.
A to kilka fotek ode mnie
patriotyczna
Marta, w takiej samej, już się wyrównałono nie oszukuję, takie jak datowane pokazuję
Tak, stykają się i na dodatek nasiały się orliki, będzie ciekawy widok rh Blue Peter
Moniko kiedyś katiaxx pytała o odmianę kosodrzewiny którą masz na jednej z rabat. Szukałam odpowiedzi ale wtedy chyba ci umknęło. Czy możesz mi napisać i ioczywiście nazwę trawek też poproszę o ile to nie jest carex frosted curls.
moja hortensja pnąca/ ta zdecydowanie moja/ idzie mi bardziej na szerokość niż wysokość, kurcze jakoś muszę ją odchudzić / może na ogrodniczkę się zapatrzyła /
Ciekawie idzie, szkoda odchudzać, moja w górę, może dlatego, że po słupie pozdrawiam zbieraczkę, też zaczynam podobnie
Mira, są efekty, ślimaków coraz mniej, hosty na razie całe, może 3 podgryzione, najgorzej z liliami, bo one najszybciej i te zżarte z góry, ale część się uchowała, bo poskrzypkę też ubijałam
pierwiosnki mi nie ruszają, lilie i czosnki najgorzej, ciut podgryzione ostróżki, ale przesadzę je i podsypie wkoło kawy, ponoć nie lubią tego; z opryskiem się nie wyrobię, mam za mało czasu.
orliki samosiejki, wielkie kępy, dopiero zaczynają, ale tu najwcześniej i tu chciałam przyciąć tawułę wczesną i coś mnie w tym samym miejscu użarło po raz 3!!!!! ręka boli i jak u słonia