Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 13:30, 11 maj 2015

Do góry
widok z tarasu......

Ogród na glinie 13:29, 11 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

żuraweczki świecą, ładnie przyrosły od lata

Cudne żarówy! Świetnie kontrastują z cisem.
Ogródek Iwony 13:28, 11 maj 2015

Do góry
Z dalszej perspektywy brakuje tam pionu, wszystko jest płaskie. Na dodatek wygoliłam przy płocie stary berberys, zanim ruszy, też czegoś brakuje. Wokół koła posadziłam bukszpan na powtórzenie obwódki. W tej chwili rośnie na rabacie sedum i żurawki. Sedum dam na inną rabatę, a żurawki zrobią tło w nogach. Co myślicie?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:25, 11 maj 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Ta zielona gąsienica to piłecznica orlikowa. Z wątku Gabisi właśnie wyczytałam

Poczytałam sobie o niej, no kolejny szkodliwy gagatek dorosłe orliki nie ruszają, tylko młode siewki, przynajmniej u mnie

zaczynają łubiny, orliki i irysy, zaraz piwonie
To tu... 13:25, 11 maj 2015

Do góry
Tego niskiego. Tu gdzie czerwona strzałka jest wbity kijek i jest dowiązana gałązka albo i dwie nawet:
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:25, 11 maj 2015

Do góry
AAA i mam pytanie czy ja przypadkiem nie zostałam nabita w butelkę ...
..... czy to co kupiłam i prezentuje poniżej to przywrotnik ostroklapowy, czy zwyczajny chwast???

Pewnie nie pytałabym się bo jako taki kupiłak sadzonki, ale na łące obok mojej działki rosną identyczne i są niestety jak chwast .... wszędzie ....

mam przywrotniki z zeszłego roku i tamte mają piękne kępy liści, a kwiatów nawet jeszcze nie widać.

Wywalić to co pokazuję, żeby sobie nie narobić kłopotu z chwaściorami??? czy może ona takie maja być,

Jest to niby odmiana niska .......
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:25, 11 maj 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Cudze chwalicie......

Wyczarowałam dziś bukiety z ogrodowych kwiatów...jest klimat

co to?
Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 13:22, 11 maj 2015

Do góry
Zgodnie z tytułem weekend spędziłam na przesadzaniu i przekładaniu moich ogrodowych puzzli. Jeden narożnik ogrodu buduję od nowa i powoli coś się zaczyna z tego wyłaniać

Zachwyciła mnie rabata w pudrowym różu i próbuję to do siebie w jakimś stopniu przemycić.

Ogródek Iwony 13:22, 11 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Sprawdź dokładnie jaki ma pieniek. Wtedy łatwiej będzie podjąc decyzję. Niwaki?

Mad, poleciałam zrobić fotki jeszcze raz. Chyba jesteś najbliższa prawdy, a ja nigdy tego nie robiłam, buuuuuu
Wklejam różne ujęcia tego bukszpanu, on jest większy, niż płot:
Widok ogólny:

Dół z bliska, odchyliłam trochę gałązki, aby zobaczyć przewodnik. Są trzy główne.

I myślałam, żeby dać go tutaj, a w nogi dosadzić 3 kulki.

Ogród z perspektywą na przyszłość 13:22, 11 maj 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Monia, jak będę miała super półrocze to bez wahania jade po ten w czrnej ramie. nie mogłam się skupić na zajęciach przez niego

nie dziwię ci się wcale. dla mnie cudny

mam prośbę- wyślij mi proszę na priv albo wstaw u mnie na wątku nazwę tego spreyu co się mim psiak np. kwiaty hortensji aby się długo na wianku trzymały
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:21, 11 maj 2015

Do góry
To tu... 13:21, 11 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Jeśli dobrze widzę to tutaj są 2 zielone klony. Niski na bliższym planie i drugi, z mniej postrzępionymi liściami na drugim planie. Czy to ten pierwszy czy ten drugi podciągałaś w górę? Bo na moim ekranie ciężko zobaczyć który jest który w tym ujęciu. A wiadomo że jest łatwiej zobaczyć coś na zdjęciu jeśli wie się czego szukać, tudzież widziało się w realu
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:21, 11 maj 2015

Do góry
i takie tam

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:20, 11 maj 2015

Do góry
W sobotę rano robiona była podmurówka do ogrodzenia ... ufff kolejny krok który prowadzi do uporządkowania frontu.
A ja potem raczej zajęłam się przesadzaniem niż sadzeniem, przesadziłam trzmielinki na front i od razu bardziej mi się spodobało.
A to kilka fotek ode mnie
patriotyczna

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:15, 11 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Irenko... Ty mieszkasz w jakiejś innej strefie klimatycznej. Zawsze dokładnie czytam, czy aby nie pokazujesz zdjęć z zeszłego roku
Podziwiam rododendrony. Rosną jak na drożdżach i już niemal wszystkie się stykają!

Marta, w takiej samej, już się wyrównałono nie oszukuję, takie jak datowane pokazuję
Tak, stykają się i na dodatek nasiały się orliki, będzie ciekawy widok
rh Blue Peter

Ogród z perspektywą na przyszłość 13:12, 11 maj 2015

Do góry
Moniko kiedyś katiaxx pytała o odmianę kosodrzewiny którą masz na jednej z rabat. Szukałam odpowiedzi ale wtedy chyba ci umknęło. Czy możesz mi napisać i ioczywiście nazwę trawek też poproszę o ile to nie jest carex frosted curls.

Chodzi mi o tę rabatę
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:10, 11 maj 2015

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:08, 11 maj 2015

Do góry

moja hortensja pnąca/ ta zdecydowanie moja/ idzie mi bardziej na szerokość niż wysokość, kurcze jakoś muszę ją odchudzić / może na ogrodniczkę się zapatrzyła /

Ciekawie idzie, szkoda odchudzać, moja w górę, może dlatego, że po słupie pozdrawiam zbieraczkę, też zaczynam podobnie
Pod Laskiem 13:07, 11 maj 2015

Do góry
kupiłam floksy szydlaste i coś jeszcze ale nie wiem co ktoś zna nazwę. W przyszłym roku muszę dać czosnki na całość tej rabaty

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:55, 11 maj 2015

Do góry
mira napisał(a)
Irenko czytam, że walczysz ze ślimakami ręcznie czyli jak ja.
Ja w tym roku po raz pierwszy zrobiłam z czosnku wyciąg / czosek główka w 1l wody gotowany przez godzinę, potem po łyzce na 1 litr/ i wieczorami opryskuję te najlepiej pałaszowane rośliny / pierwiosnki, astry, laki, dzwonki/ i ziemię wkoło - może, może coś się uratuje bo one nie lubią tego zapachu no i jeszcze wzruszam ziemię wkoło tych roslin albo w tych miejscach.
Na razie sa malutkie więc jakoś zbieram, potem ja chamieję jak zbieram

Mira, są efekty, ślimaków coraz mniej, hosty na razie całe, może 3 podgryzione, najgorzej z liliami, bo one najszybciej i te zżarte z góry, ale część się uchowała, bo poskrzypkę też ubijałam
pierwiosnki mi nie ruszają, lilie i czosnki najgorzej, ciut podgryzione ostróżki, ale przesadzę je i podsypie wkoło kawy, ponoć nie lubią tego; z opryskiem się nie wyrobię, mam za mało czasu.

orliki samosiejki, wielkie kępy, dopiero zaczynają, ale tu najwcześniej i tu chciałam przyciąć tawułę wczesną i coś mnie w tym samym miejscu użarło po raz 3!!!!! ręka boli i jak u słonia

kocimiętka na niebiesko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies