Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Mala_Mi 09:11, 23 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
700 stron uczczę pokazaniem jednej metamorfozy mojego ogrodu
Dedykuję ją Beatce - Szemusi. Aby nie zmieniła zdania, że czasem demolka warta jest nowych doznań i wrażeń
MAJ 2014:

MAJ 2015:

Za rok jak wszytko urośnie i nabierze masy...to będzie widok Już jest fajnie, a będzie jeszcze fajniej

Dąbrówka u mnie łapie mączniaka w miejsach nieprzewiewnych i mokrych.. może jakbym czymś opryskała to by nie było tego, ale to jest tylko jedno miejsce i niewidoczne, więc zapominam o nim ..
rozark 08:21, 24 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Reniu, ostatnio tyle zielska się bujnęło w ogrodzie, że motywacja potrzebna. Wczoraj trochę popieliłam. Potem musiałam wykopać bukszpany - sadzonki zeszłoroczne. Potwierdzam, że korzenie mają wielkości części zielonej. Na razie zostaną w doniczkach, niech spokojnie rosną.
Zbyszek przywiózł mi wczoraj trochę irysów. Nie najlepsza pora na robienie sadzonek, ale darowanemu koniowi ...
Przycięłam liście , były obżarte przez ślimaki i trochę korzonki i wsadziłam na rozsadnik. Z rozsadnika tworzy się ciekawa rabata

w ogrodzie praca jest nie do przerobienia - na okrągło coś ale nam to nie straszne
polinka 10:52, 24 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Jejku, Jolu, jakie miłe słowa napisałaś. Miód na moje serce. Ostatnio mam jakiegoś doła. Ciągla trafiam ostatnio na ludzi, którym nie zależy. I im z tym dobrze. Denerwuje mnie to. Człowiek zaczyna myśleć sobie: po co to wszystko? Gdyby nie Ogrodowisko i ludzie z pasją wspierający na każdym kroku, popadłabym chyba w depresję
Pozdrawiam. Miłego weekendu życzę.

Iwonko, w piątek wycinałam nożyczkami trawę aby nie wchodziła na kostkę Kancika nie mogę zrobić więc taki sposób wymyśliłam na to aby było estetycznie. Obserwowali mnie sąsiedzi, którzy stwierdzili, że przewraca mi się w głowie...to tylko jeden z wielu komentarzy...Czasami mam ochotę postawić szczelny betonowy płot aby nikt nie widział do robię w ogrodzie

Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.
Iwk4 16:41, 24 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Za rok jak wszytko urośnie i nabierze masy...to będzie widok Już jest fajnie, a będzie jeszcze fajniej

Dąbrówka u mnie łapie mączniaka w miejscach nieprzewiewnych i mokrych.. może jakbym czymś opryskała to by nie było tego, ale to jest tylko jedno miejsce i niewidoczne, więc zapominam o nim ..

Aniu, najwięcej radości sprawiają mi roslinki, które dostałam. Wszystko ładnie się rozrasta. Mieni się w słońcu kolorami Pewnie typ ziemi ma wpływ na zachowanie się roślin i dlatego nie zauważyłam, żeby dąbrówce coś było. Zresztą ona jest taka niepozorna, że u mnie przetrwała mimo woli. Nie zauważyłam jej chyba przy wywalaniu połowy starych roślin, albo był inny powód, że ją zostawiłam, a teraz rośnie razem z hostą w jednym miejscu.

Bodziszki zaczynają kwitnąć

Iwk4 16:45, 24 maj 2015

rozark napisał(a)

w ogrodzie praca jest nie do przerobienia - na okrągło coś ale nam to nie straszne

Reniu, praca lubi ogrodnika Buziaki
Iwk4 16:53, 24 maj 2015

polinka napisał(a)

Iwonko, w piątek wycinałam nożyczkami trawę aby nie wchodziła na kostkę Kancika nie mogę zrobić więc taki sposób wymyśliłam na to aby było estetycznie. Obserwowali mnie sąsiedzi, którzy stwierdzili, że przewraca mi się w głowie...to tylko jeden z wielu komentarzy...Czasami mam ochotę postawić szczelny betonowy płot aby nikt nie widział do robię w ogrodzie

Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Iwk4 17:05, 24 maj 2015

polinka napisał(a)

Polinko, masz rację, o ogród trzeba dbać. Sąsiadami się nie przejmuj. Zawsze ktoś się znajdzie, że nie zrozumie, zamiast roślinek do ogrodu będzie wolał kupić sobie co innego i mieć inne priorytety.
Wczoraj przejeżdżaliśmy koło posesji, trzech starszych panów mało zadbanych siedziało na krzywej ławeczce, każdy z butelką piwa, przed sobą mieli widok podwórkowego bałaganu, jak to czasem bywa i im nic prócz piwa do szczęścia nie było potrzeba. M skwitował to: po co męczyć się robiąc ogród, jak piwko o wyborowe towarzystwo wystarczy? A dziś siedzieliśmy na tarasie, słoneczko świeciło, ptaszki ćwierkały, promyczki odbijały się w trawkach i żurawkach i byliśmy szczęśliwi na swój sposób Głowa do góry

Iwk4 17:36, 24 maj 2015

Wymieniłam w końcu roślinki w donicach. Zmęczyły mnie biało- niebieskie kompozycje. Pora na coś ognistego

Dorota123 18:18, 24 maj 2015

Miło się patrzy na tak wielkie zmiany.
siakowa 18:23, 24 maj 2015

Iwonko spóźnione ale całuśne gratki na 700