Bogdziu, z sentymentem się wraca do takich miejsc. Buziaki.
Właścicielko królestwa Rh szepnę Ci, że w Kaukenfof zimno jak i u nas dzisiaj, ale rH zaczynają kwitnąć, i azalie też. Wisterie słabiej niż moja.
Jak w raju, ukazała się pewnie Ewa, bo wystrojona jak ją Bóg stworzył zanim dowiedziała się, co znaczy wstyd. O nagości będzie jeszcze, bo w Holandii to wypada.
A ja myślę kiedy podleję.. muzę zużyć na raz.. a to 50 konewek wody do rozniesienia i wybełtania Jedno popołudnie potrzebne.. ufff.. na razie nie myślę.. idę spać.. ślimaki dziś mają wolną chatę
To dobrze, że dżdżownice.. wczoraj upierdutałam dwa chrząszcze majowe na działce.. czekać tylko na pędraki... jakby koziułek było mało.. trawnik w placki i zasychający ....
Ale mnie już nic nie zdziwi.. ogrodnik cały czas jest na wojnie... i kiedy ja podleje te nicienie??? Leża w lodówce.. i marnują się..
Dla Ciebie hosty.. bo kukliki tyle razy wstawiałam, że już nie pasuje .
Spoko.. nasz trawnik dostał nawóz pierwszy raz w tym tygodniu.... miało padać i nie padało, deszcz poszedł bokiem.. trawnik wypaliło i rabaty. Kazałam eM posypać ciut i po rabatach.. bo nigdy niczego nie daje moim roślinkom.. I dał.. i po cholerę.. Szczególnie jak biegam za ślimakami to widać popalone liście
W warzywniku nawet rzodkiewki nie ma posianej....
Wokół działki zielsko po kolana..
W szklarni nawet nie przekopane, nie umyte..
Trudno... nie narzekam.. ale miałoby się ochotę na chwilę przysiąść ..
W tym roku nawet jednej kawy nie wypiłam w ogrodzie. Kiedyś chociaż dzień tak zaczynałam.