Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

To właśnie tu 19:09, 20 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję za przesyłkę Posadzę na hidcotowej

Nasz przydomowy ogródek 12:53, 20 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Zbyszku, dla podtrzymania tematu powiem, że teraz jak skończyliśmy ogród zimoz. , sąsiad naszych inwestorów kazał nam przestawić samochód bo naprzeciw jego domu stał, rozumiecie... na ulicy miejskiej stał, a on kazał nam przestawić.
Zawiść czy zazdrość... a nie może być jak na Ogrodowisku?

Raczej nie może .... Moja sąsiadka powiedziała , że o 23 godzinie ktoś krążył po moim ogrodzie z latarką .... Gdy zawołała moje imię , latarka zgasła .... Obawiam się ,że sąsiad mierzył laserem odległość usytuowania mojej altany od ogrodzenia ....Na szczęście mam zachowane właściwe wymiary ..... Pozdrawiam Zbysiu

Mój sąsiad też sprawdzał czy nasz dom w odpowiedniej odległości od płotu jest postawiony. Szkoda, ze nie właził na drabinę aby sprawdzić wysokość domu, gdyż stwierdził, że mu Cień na ogrod będziemy rzucać...... Nie moja wina, że z powodu lini energetycznej on musiał zmienić pierwotne usytuowanie domu i przesunąć się max blisko w naszym kierunku.....
Gdzież bym śmiala postawić dom niezgodnie z przepisami ????
Teraz mi kwiaty budeli które na 5-10 cm przechodza przez płot zagina aby wróciły do mnie
Mój sąsiad ma ładne tuje za płotem i porządek więc sama budleje przycinam

Ale to pikuś w porównaniu do sąsiadki Zbyszka z tym bajzlem za płotem i nieotynkowanym domem
Zbyszku trzymamy kciuki i sadź gęsto tuje
Zimozielony ogród przy białym domu 07:25, 20 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj dodatkowo doszło głównie lustro... i jego otoczenie, no i magiczna kula - to ważny, może nawet najważniejszy "szczegół" w tym ogrodzie.

Danusiu lustro wymiata (tak powiedziałby mój syn) nie wyobrażam sobie tego ogrodu bez niego...
powiedz mi proszę czy pod ściane woną są jakieś fundamenty, czy poprostu przywożą i stawiają na glebie? bo zastanawiam się jak to wygląda organizacyjnie.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:17, 20 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasiu, kilka godzin temu byłam u Ciebie i pomyślałam sobie: kobieto ona ma już ogród prawie zrobiony. Ładnie jest i bogate nasadzenia.

witaj kochana Danusiu! dzięki, że zaglądasz to dzięki Tobie i Ogrodowisku jest coraz ładniej to tylko kawałeczek jest zrobiony, gdybym mogła tylko ruszyć dalej, to bym już całość zagospodarowała ) i mogłabym i ja zrobić zlot na chrzciny ogródka ) ech, jeszcze trochę .....
Docelowo z tego co jest teraz to tylko szkielet zostanie i ten fragment rabaty z Nigrą, reszta nasadzeń zostanie rozsadzona w różne miejsca - uporządkuje się ten bałaganik w nasadzeniach i mam już różne pomysły na front, ale wymaga to dogłębnego przemyślenia tyle inspiracji, że człowiek już sam nie wie co wybrać
Mój kawałek raju II 01:12, 20 paź 2012

Do góry
Dobranoc Aniu Ja wymiękam dziś
Zimozielony ogród przy białym domu 01:09, 20 paź 2012

Do góry
Dzięki Rysiu, zauważyłeś to dodatkowe zaangażowanie, tak jest rzeczywiście. Czasem pomysły na nowe dosadzania wpadają do głowy na bieżąco.
Fajnie, jeśli jest akceptacja inwestora na ich zrealizowanie.

Tutaj dodatkowo doszło głównie lustro... i jego otoczenie, no i magiczna kula - to ważny, może nawet najważniejszy "szczegół" w tym ogrodzie.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:07, 20 paź 2012

Do góry
Kasiu, kilka godzin temu byłam u Ciebie i pomyślałam sobie: kobieto ona ma już ogród prawie zrobiony. Ładnie jest i bogate nasadzenia.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:51, 19 paź 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:46, 19 paź 2012

Do góry
Spieszę ze skrótem wieści z aktualnej Magnolii. gdzie jest wspomniana wcześniej sesja, jak zrobić ładnego chochoła ze słomy.

Jako ogrodnik wystąpił Grzesio, poznajecie? Jaki ma kapelusz (z jakim napisem?) i w którym miejscu w ogrodzie były robione te zdjęcia?

No i jest zajawka na grudzień z naszymi narzędziami Joseph Bentley na prezenty dla ogrodników (komplet w skrzyneczce)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:43, 19 paź 2012

Do góry
gunia1990 napisał(a)
tulipanowiec piękny, oby zakwitł jak najszybciej!

i gratulacje z okazji 800tki, ode mnie tk trochę późnojesiennie

Gunia, on już kwitnie od lat. miał mnóstwo kwiatów
Winobluszcz trójklapowy 23:22, 19 paź 2012

Do góry
Ale fazy rozwojowe są inne, to bardzo ciekawe, nawet na tym samym okazie
Rajski ogród Ani 23:16, 19 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
OOoo Nowy awatarek śliczny a gdzież to było, tyle bukszpanów widzę
Dziękuję Danusiu to nowo powstały ogród we Włocławku w centrum miasta Pisałam już wcześniej , że właściciel posadził 30 tys. roślin w tym baaardzo dużo hortensji, bukszpanów, róż, trzmielin... ogród ma 3 lata

Co z drzewami w przyszłości? 23:13, 19 paź 2012

Do góry
Jokuś, sadziłam taki, maksymalnie osiąga chyba z 3 metry.
Cis - Taxus 23:11, 19 paź 2012

Do góry
Kupujemy gdzie się da, bo nie ma ich w jednej tylko szkółce.
Szukaj w necie po dużych szkółkach.
Rajski ogród Ani 23:10, 19 paź 2012

Do góry
OOoo Nowy awatarek śliczny a gdzież to było, tyle bukszpanów widzę
Zimozielony ogród przy białym domu 23:05, 19 paź 2012

Do góry
gregx napisał(a)
Pani Danusiu - małe pytanie o technologię wykonania lustra:

A) jakie to lustro - tak sobie myśle, że chyba nie jest zwyczajne ze wględu na posadowienie na zewnątrz,
B) mocowanie - jest klejone na murze?

Pozdrawiam

Odpowiedź jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/278-lustro-czyli-iluzja-w-ogrodzie

generalnie lustro powinno być we wnęce, nie może się dostać woda.
Sposób montażu opisywałam w Magnolii.
Zimozielony ogród przy białym domu 22:58, 19 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
No przepięknie to wszystko wygląda Danusiu chciałam zapytać czy te limki są czymś podsadzone,żeby coś kwitło zanim one to zrobią?

Są hosty a posadziłam także cebulowe.
Nasz przydomowy ogródek 19:49, 19 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zbyszku, dla podtrzymania tematu powiem, że teraz jak skończyliśmy ogród zimoz. , sąsiad naszych inwestorów kazał nam przestawić samochód bo naprzeciw jego domu stał, rozumiecie... na ulicy miejskiej stał, a on kazał nam przestawić.
Zawiść czy zazdrość... a nie może być jak na Ogrodowisku?

Raczej nie może .... Moja sąsiadka powiedziała , że o 23 godzinie ktoś krążył po moim ogrodzie z latarką .... Gdy zawołała moje imię , latarka zgasła .... Obawiam się ,że sąsiad mierzył laserem odległość usytuowania mojej altany od ogrodzenia ....Na szczęście mam zachowane właściwe wymiary ..... Pozdrawiam Zbysiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:06, 19 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ogrodowisko kopalnią pięknych ogrodów jest, a wierzę, że niedługo będzie jeszcze więcej, tylko się o nas dowiedzą

Danusiu, już o nas wiedzą! Zostałam ostatnio rozpoznana w niespodziewanym miejscu przez osobę, która czyta forum: "Skąd ja Panią znam... hmmm... Wiem! Wieloszka z ogrodowiska!"

niesamowite!!! i jakie miłe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:27, 19 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogrodowisko kopalnią pięknych ogrodów jest, a wierzę, że niedługo będzie jeszcze więcej, tylko się o nas dowiedzą

Danusiu, już o nas wiedzą! Zostałam ostatnio rozpoznana w niespodziewanym miejscu przez osobę, która czyta forum: "Skąd ja Panią znam... hmmm... Wiem! Wieloszka z ogrodowiska!"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies