Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 21:08, 19 paź 2012

Danusiu - kulki będę ciął na wiosnę i widać że bukszpany przyjęte i dobrze się mają .
Marysiu - dziękuję , dopiero na wiosnę resztę dosadzę ( chyba że jesień będzie łaskawa i za miesiąc będzie jeszcze można sadzić ) bo brak czasu niestety. Zająłem się podziemiem w domu i końca nie widać.
Urszulko , Moniko , Ewelinko , Sylwia - czyli każdy z nas ma jakiegoś trutnia.
Madzenka 12:53, 20 paź 2012

Syla napisał(a)

Zbyszku, dla podtrzymania tematu powiem, że teraz jak skończyliśmy ogród zimoz. , sąsiad naszych inwestorów kazał nam przestawić samochód bo naprzeciw jego domu stał, rozumiecie... na ulicy miejskiej stał, a on kazał nam przestawić.
Zawiść czy zazdrość... a nie może być jak na Ogrodowisku?

Raczej nie może .... Moja sąsiadka powiedziała , że o 23 godzinie ktoś krążył po moim ogrodzie z latarką .... Gdy zawołała moje imię , latarka zgasła .... Obawiam się ,że sąsiad mierzył laserem odległość usytuowania mojej altany od ogrodzenia ....Na szczęście mam zachowane właściwe wymiary ..... Pozdrawiam Zbysiu

Mój sąsiad też sprawdzał czy nasz dom w odpowiedniej odległości od płotu jest postawiony. Szkoda, ze nie właził na drabinę aby sprawdzić wysokość domu, gdyż stwierdził, że mu Cień na ogrod będziemy rzucać...... Nie moja wina, że z powodu lini energetycznej on musiał zmienić pierwotne usytuowanie domu i przesunąć się max blisko w naszym kierunku.....
Gdzież bym śmiala postawić dom niezgodnie z przepisami ????
Teraz mi kwiaty budeli które na 5-10 cm przechodza przez płot zagina aby wróciły do mnie
Mój sąsiad ma ładne tuje za płotem i porządek więc sama budleje przycinam

Ale to pikuś w porównaniu do sąsiadki Zbyszka z tym bajzlem za płotem i nieotynkowanym domem
Zbyszku trzymamy kciuki i sadź gęsto tuje
zbigniew_gazda 13:27, 20 paź 2012

Marzenko dzięki za wypowiedź i za kciuki. Wygląda mi na to że tylko na Ogrodowisku zebrały się same Aniołeczki ha ha ha. Tuje będę sadził albo jeszcze przed zimą lub wczesną wiosną . Dalej wzdłuż ogrodzenia. Pozdrawiam.
Slawko 19:31, 20 paź 2012

Zdecydowanie ładniej temu jałowcowi w obecnej formie jestem tu po raz pierwszy i nie żałuję pozdrawiam bardzo
Mala_Mi 19:42, 20 paź 2012

Zbysiu w podziemiu.. a ja sobie tak wykopywałam dalie i takiego podziemia zazdrościłam... jakie licho mnie podszepnęło by nie robić żadnej piwniczki...
KasiaWB 21:14, 20 paź 2012

Zbyszku, dzięki, że mnie odwiedzasz i monitorujesz prace jest mi raźniej
Z przyjemnością odwiedzam Twój ogród ładniutko i czyściutko, miło popatrzyć I tak dalej trzymaj i niczym/nikim się nie przejmuj, niech się kisi w tej swojej graciarni jak jej tak miło
Oby do wiosny!

zbigniew_gazda 09:08, 21 paź 2012

Sławko - dzięki za odwiedziny . Pozdrawiam i lecę do Ciebie.

Aniu - piwnica jest potrzebna zwłaszcza dla ogrodników. Jest teraz dużo projektów domów bez piwnic .
Jak zwykle to ma zalety i wady - sprzątanie i przechowywanie starych rupieci które jak się okazuje nikomu się nie przydają. Krysia jest wyjątkowym chomikiem . Są młynki do kawy na korbkę , chlebaki , zabytkowa deska do maglowania i wiele innych staroci.
Jak już pisałem pomieszczenia będą odświeżone , położone płytki i dywany !!! Znajdą tam miejsce oleandry , hortensje i inne na zimę. Narzędzia ogrodnicze będą wisiały na hakach . Jak skończę to pokażę. Pozdrawiam .

Kasiu - dzięki i nie przejmuję się bo życie krótkie jest . Pozdrawiam.
Madzenka 09:16, 21 paź 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Sławko - dzięki za odwiedziny . Pozdrawiam i lecę do Ciebie.

Aniu - piwnica jest potrzebna zwłaszcza dla ogrodników. Jest teraz dużo projektów domów bez piwnic .
Jak zwykle to ma zalety i wady - sprzątanie i przechowywanie starych rupieci które jak się okazuje nikomu się nie przydają. Krysia jest wyjątkowym chomikiem . Są młynki do kawy na korbkę , chlebaki , zabytkowa deska do maglowania i wiele innych staroci.
Jak już pisałem pomieszczenia będą odświeżone , położone płytki i dywany !!! Znajdą tam miejsce oleandry , hortensje i inne na zimę. Narzędzia ogrodnicze będą wisiały na hakach . Jak skończę to pokażę. Pozdrawiam .

Kasiu - dzięki i nie przejmuję się bo życie krótkie jest . Pozdrawiam.

Widziałam kolekcję oleandrów mijesce w piwniczce godne takiej kolekcji!!!
Miłej niedzieli życzę
hanka_andrus 10:48, 21 paź 2012

A mnie te haki na narzędzia ciekawią.....U siebie,chociaż nie w piwnicy muszę coś takiego zmajstrować,żeby nie pałętały się w kącie.
Pozdrawiam i życzę ciepełka,bo od następnej niedzieli .....ponoć zamróz.....
Milka 16:44, 22 paź 2012

Oby dalej ciepełko było, bo widzę, że niezły front robót realizujesz
dziękuję za super wiersz