Po posadzeniu była podlewana często i regularnie, teraz już rzadziej, bo generalnie na działce jest wilgotno i boję się żeby nie przelać... Oby Twoja słowa się sprawdziły, bo szkoda by mi było jakby padła
A z tymi sąsiedzkimi chwastami - to Sebek już w jednym z pierwszych postów powitalnych (jak założyłam wątek) pisał, że będą chwasty przełazić, bo wyższego krawężnika nie dałam a w innym miejscu w ogóle takiego nie ma... Prorok normalnie Sebciu - miałeś rację! macham!
witaj kochana Danusiu! dzięki, że zaglądasz to dzięki Tobie i Ogrodowisku jest coraz ładniej to tylko kawałeczek jest zrobiony, gdybym mogła tylko ruszyć dalej, to bym już całość zagospodarowała ) i mogłabym i ja zrobić zlot na chrzciny ogródka ) ech, jeszcze trochę .....
Docelowo z tego co jest teraz to tylko szkielet zostanie i ten fragment rabaty z Nigrą, reszta nasadzeń zostanie rozsadzona w różne miejsca - uporządkuje się ten bałaganik w nasadzeniach i mam już różne pomysły na front, ale wymaga to dogłębnego przemyślenia tyle inspiracji, że człowiek już sam nie wie co wybrać