Wiee4elką niespodziankę sprawił mi mój cierpiący na chlorozę rodek. Mimo wszystko postanowił zakwitnąć, wprawdzie dwoma kwiatkami, ale jednak . Mam już dla niego (prawie) zestaw naprawczy, więc będzie lepiej
rodki w towarzystwie jeszcze starej śliwki, a teraz już grujecznika. Cisy po przesadzeniu wyraźnie odżyły, mają ładne przyrosty. Wcześniej rosły ściśnięte za garażem.
Tak na szybko - te linie mialy tak iść - i nie wiem co dosadzić do kulek tam gdzie "X"
już widze ze 1-2 seslerii obok tego bukszpana musze przesadzić...
pamietasz jak w tamtym roku rozstawiałysmy roslinki pod tarasem? to jest ta rabata
Oryginalnie zostałoby na Frosted Curls ale potem udało mi się kupic seslerie jesienna i mam tak - sesleria z szałwią Deep Blue Sensation i parę Admiration
W tym drugim pasie miały iść kulki bukszpanu i Danici ale zdecydowałam sie na sam bukszpan.
czy dać tych kulek wiecej żeby zakryc nogi rózom (Eden Rose i powojnik Polish Spirit po 2 sztuki tam na pergoli sa)
Werbena od Ciebie - prawda, że wielka pod nią wyrasta ta, którą wysiałam taaa
Tojeść purpurowa od Ciebie ciekawe czy zakwitnie w tym sezonie??
I ocalała po upadku stipa, posadzę ją wkrótce na rabatach szybciej urośnie
A co do kory, to ja chyba mogę tej drobnej dać, bo mi ją całkiem wywieje. Raz kupiłam dwa worki takiej, to za parę dni nic z niej nie zostało i jeszcze bajzel na trawniku mi się zrobił ;(
Pozdrówka Aktywistko
I zdrowiej szybciutko, bo widzę, że nowa rabatka się szykuje