przed rozchodnikiem wymieniłam żurawki w tym roku bo dopadła je jakaś choroba (to nie były opuchlaki) i nie wiem dokładnie co to za odmiana... ale i georgia peach zaczyna kwitnąć
No i czosnki się zaczeły nareszcie ale znacznie mniejsze mają główki w porównaniu do ubiegłego roku.....nie tylko te niewykopywane z poprzedniego sezonu ale i te nowo posadzone jsienią....może to sucha zima i wiosna prawie bez deszczu daje taki skutek...
Wg mnie u pana Trwki jest pomyłka w opisie- foty sa seslerii ehuflera, a przysłał Ci skalną - to rasowa skalna ( zakwita zielono i tylko tak, później , w kwietniu)
moja skalna:
heuflera:
w marcu- przycięta
i w kwietniu jak wyjdzie z czarnego kłosa
Co do red Barona- nie jestem pewna tego białego żwirku- kontrast będzie bardzo duży- wg mnie zbyt duży. Może szary czy grafotowy żwirek. Albo depełnij na ten rok jednorocznymi- może szałwią omączoną, a w nastepnych latach juz sie zagęści Imperata
I jeszcze moje żuraweczki Stoplight. Wsadzone jesienią, wytargane(dosłownie) tej samej jesieni,zakopane byle jak,bo założenie było,że i tak się nie przyjmą
Ensata - teraz już bym ich nie ruszała,dopiero na jesień przesadz. Ala106 - to znaczy zaraziłaś się różyczką Madzenka -tak ,zaczyna się szaleństwo różane i Maigold kwiatkiem rano mnie powitała.
bdan - Ja bym je zwróciła mimo wszystko.
Zobacz jakie dzisiaj dostałam dorodne sadzonki róż.
Pozwoliłam sobie zacytować całość, bo... metamorfoza niesamowita
Nie dość, ze ogarnęłaś busz w przedogródku, to jeszcze Ci się tyle nowego miejsca na roślinki zrobiło
Wiem już, wiem, że warto przerzucić wszystko, by osiągnąć wymarzony efekt. I wiem też, że gdyby nie Ogrodowisko, wspaniali ludzie, których tu spotykam, nigdy do takich metamorfoz (przynajmnie u mnie) by nie doszło
Ale już róze czekają w blokach startowych... oto nowo posadzony jesienia Leonardo...czekam na kwiaty z ciekawością i niepokojem
Kwitną zawciągi
I peonie drzewiaste...c choc tu pokazuje je w deszczu ze zwinietymi płatkami...
Myślę cały czas nad rabatami wzdłuż kostki. Nie jest to łatwy temat.
Ale ta ma już chyba końcowy kształt. Ciekawa jestem Waszych opinii. Czy zmieniać coś jeszcze?