Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 09:49, 20 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Aśka czy to te rh tak ładnie kwitną co pisałaś, że nie masz do nich ręki?
Moje chore rh też mają pąki, ale jak wróciłam z Kórnika to jeden kwiatostan znowu zjedzony przez psa

Wszystko u Ciebie piękne

A te opuchlaki obrzydliwe.
A co ja z nimi zrobiłam to przeszłam samą siebie

Mirella dziękuję ale zobacz sama,
Cunningham White, które pokazałam, kwitną, ale liście są biedne, jasnozielone z plamkami.
W najgorszym stanie są jednak Nove Zemble. One jeszcze nie kwitną. Ale wyglądają tak (ten drugi, to już ledwo zipie):

wietrzyk 09:56, 20 maj 2015

bdan napisał(a)
Asia gdzie nie wejdę, to te wstrętne "O....". Czy wiesz jak wygląda wrotycz, bo chyba zaczne jakąś gnojówkę robić. U mnie na 305 dałam zdjęcie, jeżeli wiesz jak wygladę, albo ktoś z Twoich gości to proszę o pomoc

Danusiu, to wrotycz On ma bardzo charakterystyczny zapach. Jak dla mnie niezbyt przyjemny.
wietrzyk 09:58, 20 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Ja wrotycz przytargałam sobie z pola i posadziłam u siebie w kąciku niech rośnie .
Ale dzisiaj chyba pojadę na te pole i narwę na gnojówę ,mojego szkoda ścinać.

Pewnie, będziesz zrywac jak się rozrośnie
wietrzyk 10:01, 20 maj 2015

ren133 napisał(a)
Jak się cieszę, że są efekty działania tego preparatu
Jednym słowem jest sposób na te robale
I na dodatek zero chemii

Reniu, ja też się ogromnie cieszę
Myślę, że sukces działania nicieni zależy w dużej mierze od prawidłowego ich zastosowania. Tzn odpowiedni czas w dość wąskim okienku terapeutycznym i utrzymywanie wilgotności podłoża. Na pewno powtórzę zabieg na przełomie sierpnia i września w newralgicznych miejscach.
Ala106 10:06, 20 maj 2015

W końcu wygooglałam te opuchlaki i okazało się, że tego paskudztwa brązowego, to u mnie koło domu mnóstwo chodzi .
A ja jakoś inaczej sobie wyobrażałam te stworzenia.
Teraz to przynajmniej będę tępić.
Trzymam kciuki za efekty, bo coś mi się zdaje, że i ja na wojnę niedługo pójdę.
Pozdrawiam wiosennie.
wietrzyk 10:08, 20 maj 2015

Palibiny:

Irysy od Alisonka

rdest Darjeeling Red

azaliom chyba lepiej u mnie niż rodkom

i żabki
bdan 10:09, 20 maj 2015

wietrzyk napisał(a)

Danusiu, to wrotycz On ma bardzo charakterystyczny zapach. Jak dla mnie niezbyt przyjemny.

Dziękuje za identyfikację. a Ty u siebie go stosowałas może?
Mathildis 10:13, 20 maj 2015

Ziemniaczków w workach zazdroszczę, spróbowałabym i ja (w przyszłym roku), ale nie mam chyba na tyle dużo słońca by taka uprawa u mnie wyszła ...
widzę, że do szkodników w trawniku dołączyły następne szybko podjęłaś walkę, więc miejmy nadzieję, że plaga się nie rozszerzy

Asiu jeśli chodzi o RH to Novej Zembli coś brakuje wody? a może ma jej za dużo?, ja bym chyba dała jakiś oprysk nawozowy dolistnie (taki jak Bogdzia wszystkim poleca Florovit+pinvi+ florovit żelazo), sprawdziła korzenie (wiesz że RH powinny być sadzone na tej wysokości co w doniczce) na obecność opuchlaków i ewentualnie przesadziła w nową KWAŚNĄ ziemię, bo podobno jeśli nawet dasz nawozy, a PH ziemi będzie nieodpowiednie to i tak RH nie pobierze składników z ziemi. (ale siem wymądrzam)
...
A tak w ogóle to na Twoim miejscu bym mnie nie słuchała i poszła po radę do Bogdzi
Pszczelarnia 13:15, 20 maj 2015

wietrzyk napisał(a)
Lilaki, może mało polecane, ale ja nie żałuję, że je mam

Ależ, jakże ogród polski bez lilaka? Bez musi być. Fakt, od czerwca stanowi tylko tło zielone w masie ale warto.
Znasz ich nazwy?

Wyniosłam pomidory do hartowania a na nich ... mszyca się kręci pojedynczo. Już nie ma gdzie siąść. Ale żeby jeszcze na dereniach?
wietrzyk 13:46, 20 maj 2015

bdan napisał(a)

Dziękuje za identyfikację. a Ty u siebie go stosowałas może?

Jeszcze nie stosowałam