Witaj Mirko
Starego domu nie było mi żal zostawiać dostała go moja starsza córka i tam mieszka bywam tam regularnie
Szklarni było mi szkoda
Decyzja zapadła za to mam coś innego duży warzywniak i kurnik
Coraz więcej żonkil
\
Dzięki Danuś, zrobiłam, ale nie wiem czy jeszcze nie rzadziej trzeba, bo już widziałam, jak rosną czerwone korzonki, tak nierówno mi idą, ale liczę na zjedzenie swojej rzodkiewki kalarepa, sałata, seler, koper, szczypior, to też już idzie
piwonie drzewiaste w pąkach
'
i wisteria da czad, nawet na niebie idzie wysoko po drucie, będą girlandy zwisać
Bogusiu grzej się póki ciepło, zapowiadają ochłodzenie
uprzejmie, do mojej koncepcji kwitnie tez juz tu, brunera
tu jest żółto fioletowo o- fioletowo
kocimiętki w pąkach i wilczomlecz też, czyli znowu żółto i fioletowo
czosnek ma pąk, fioletowy, bo żółte żonkile i żółto - pomarańczowe tulipany, niby była koncepcja
Kasiu dzięki u mnie też sporo wypadło, tak to jest gdy się grzebie i sadzi na tulipanach, a z kolei lilikształtne, co rok temu sadziłam, w tym tylko liście są i dumam czemu, może coś uszkodziłam, jak wywalałam od nich czyściec, a tak było
takie ładne czarne i białe i nici
te dały radę, są, a rosną pod wisteria
wygladają, jak piwonie, uwielbiam je
No tak wyszło, niestety, ale już lepiej, przynajmniej na razie, nie dumam jednak, żyję dniem dzisiejszym
badaj się koniecznie, lepiej być zdrowym, pięknym niekoniecznie
buziaki
w końcu kratka zarasta, jeszcze może rok i będzie kolorowa ściana a na jej tle cudny powojnik
gdzie nie popatrzysz, tulipany, czekam na te moje nowości
ruszyła rozplenica Moudry i perovska, ta liliput też i te duże
och Polinko...
Jakoś się trzymam ale łatwo nie jest
Chociaż, dziś kobieta do mnie podeszła, wyciągnęła rękę i powiedziała, ze musi mnie poznać…
Miała wznowę w płucach… płakała. Powiedziała, że będzie silna jak ja…
Najgorsze najbliższe dwa dni...
ale... po chemii z plastrami pojechałam co centrum ogrodniczego, chciałam kupić to co mi Magnolia wymodziła do donicy. Nie było nic… na razie jest tak…
Doradźcie proszę czy zostawić brzozy czy je wyciąć? Zywopłot jest przeznaczony do wyrwania. Planujemy posadzić tuje Smaragd, żółte tuje'Aurescens'i świerk serbski w rogu działki. Nie wiem co począc z brzozami, zdania w rodzinie są podzielone.
Już mamy extra pogodę, na weekend niestety nie
to mamy to samo, pokazuję, co u mnie, część dopiero pewnie dziś się otworzy, na część nadal czekam
jak wracam z pracy już są pozamykane