Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Chaos kontrolowany 15:02, 15 maj 2017

Do góry
the fairy tez mam różopodobne czemu?
o jakich myślisz?tez okrywowych? nie polecam swany napewnno, kupiłam bo szefowa polecała a to porazka totalna jest...
nie chce ci się może nowych fotek pokazać?
Nowocześnie z różAnką :D 15:01, 15 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

u mnie wkońcu pogoda się zrobiła to M wczoraj działał na ogrodzie.
ale za to trawnik mam w ciapki jakiś, niewiem czemu? nawóz sypany krzyżowo.. tylko chyba błąd popełnilismy bo po wertykulacji nie wygrabiony był porządnie tylko M przycwaniakował i kosiarką tylko zebrał..

Super ten Twój żagiel
Co do trawnika to u siebei też nie wygrabiamy po wertykulacji tylko kosarką zbieramy i jest ok, raczej obstawiam nierówno podane papu - jak sypaliście ręką?
Droga do spełnienia 15:00, 15 maj 2017

Do góry
takie jasniejsze bardziej, kupiłam 3 szt zeby widok z frontu na ogród trochę zakryć z planem cięcia tylko do wysokosci parapetu kuchennego. teraz po 2 latach mam zupelnie inny pomysł juz na ta rabatę ale chyba te tuje musze zostawić bo co ja zrobię z trzema?? tak ni w picke nie w oko
Skarbonkowy ogródek 14:57, 15 maj 2017

Do góry
fajnie z tymi cisami. gdybym wczesniej na forum była zaangażowana tez bym tylko cisowe zywopłoty miała, moze troszkę drozej na początek ale bezproblemowo i dożywotnio
zazdro!
Nowocześnie z różAnką :D 14:48, 15 maj 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)

Mój leży jeszcze w kącie w garażu....

No ale u nas trzeba coś z konstrukcją poprawić...

u mnie wkońcu pogoda się zrobiła to M wczoraj działał na ogrodzie.
ale za to trawnik mam w ciapki jakiś, niewiem czemu? nawóz sypany krzyżowo.. tylko chyba błąd popełnilismy bo po wertykulacji nie wygrabiony był porządnie tylko M przycwaniakował i kosiarką tylko zebrał..
Nowocześnie z różAnką :D 14:43, 15 maj 2017

Do góry
iwka napisał(a)
ładnie z palisadkami tak elegancko się zrobiło

no też mi się bardziej widzi i porządek taki jakiś się zrobił. tylko to wycinanie trawy nozycami przy nich mnie wkurza ale chyba cichaczem przed M wytne trawnika z 10cm to wkońcu zmieści się koło kosiarki i będe mieć mniej roboty
Droga do spełnienia 14:40, 15 maj 2017

Do góry
Iwone może te twoje tuje to sunkist? mam 3 i właśnie takie rozstrzelone rosną
Nowocześnie z różAnką :D 14:35, 15 maj 2017

Do góry
żagiel polecam. ja nie chciałam nic stałego nad oknem salonu zeby zimą mieć też widno a za markize 6m powiedzieli nam 5 koła więc wybór byl oczywisty
Mój ogród pod lasem 14:22, 15 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
fakt kłosownica byłaby za niska, z variegatusem będzie bosko!

Noooo, bez dwóch zdań. A my tu tyle debatowałyśmy
Mój ogród pod lasem 14:08, 15 maj 2017

Do góry
fakt kłosownica byłaby za niska, z variegatusem będzie bosko!
Szmaragdowy Zakątek 13:59, 15 maj 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
rododendrony zaczynają swój spektakl

hosty wyłażą z ziemi z prędkością światła

żurawki w tym roku po prostu cudne

jezu ale masz piękne te rodki... u ciebie ziemia kwasna czy zakwaszasz podłoze? u mnie zasadowe i moje męczą się u mnie okrutnie..buu...

i widze w hostach chyba takiego metalowego ślimaka jak u Danki? gdzie kupowałaś?
Szmaragdowy Zakątek 13:55, 15 maj 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Handrę dziś jakąś miałam. Chyba wstałam rano lewą nogą…katar jakiś się do mnie przypałętał…w samochodzie padła cewka zapłonu…moja pralka lewo dycha i tylko patrzeć jak z pokaźną zasobnością portfela, będę musiała się udać do najbliższego sklepu z AGD. Dla polepszenia samopoczucia naszła mnie ochota na czekoladę. Kupiłam więc największą czekoladę jaką mieli w sklepie i jakby tego było mało, dużą butelkę, obrzydliwie słodkiej coca coli. Ale zaraz usłyszałam, że cola niezdrowa, że to sama chemia, więc w domu do coli dodałam wódki celem zneutralizowania chemii i od razu humor mi się polepszył.

zestaw boski! i jeszcze cytryna i dużo lodu
ja tez mam takie spadki formy.. co miesiąc
Chaos kontrolowany 13:47, 15 maj 2017

Do góry
AnkaK napisał(a)
I waham się od tygodnia czy sypać korę na skończone rabaty, czy kompost z worków czy dokupić trawek i czekać aż busz zapełni pustki... Drażni mnie widok gołej ziemi, piach u mnie.Wiem, że każda ilość kory wyparuje znów po zimie, a pewnie już jesienią przy sadzeniu cebul, ale jednak lubię taką drobniutką korę. I dumam dalej ☺

cześć ładne fotki robisz

u mnie też brzydka ziemia a kora sypana rok temu znika w oczach.. teraz sypię skoszoną trawą. szału nie ma ale po jakims czasie ciemnieje i juz nie jest tak najgorzej.

zaznaczam do zagladania
masz róże?
Nowocześnie z różAnką :D 13:46, 15 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

czy to jest zawilec wiosenny? czy chwast?

fajnie by było gdyby takie chwasty rosły
Nowocześnie z różAnką :D 13:45, 15 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
żagiel zawieszony

Mój leży jeszcze w kącie w garażu....

No ale u nas trzeba coś z konstrukcją poprawić...
Ogródek Iwony II 13:35, 15 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tulipanki cieszą. Czytałam, że niektórym się znudziły. Mi jeszcze nie

Te zmieniły kolor. Były całe żółte, nabierają koloru pomarańczowego

mi już trochę tak i teraz rozumiem co czują "nie różani" na forum w czerwcu i lipcu
Ogródek Iwony II 13:34, 15 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś rano najpierw świeciło słoneczko. Cudownie było budzić się ze słońcem za oknem. Na parapecie kwitnie coraz więcej skrętników. Cieszą oczy rankiem.
A potem zadzwonił M, że pod Gdańskiem pada śnieg
Nie minęły dwie godziny, i u mnie było biało. Wszyscy w szoku byli. Potem nasz woźny zostawił wpis na fb, że pierwszy raz w śniegu kosił trawnik Widziałam to...
Zanim wróciłam do domu, słoneczko wróciło, śnieg zginął z rabat.
Wieczorem było plus jeden...
Podobno to ostatnia mroźna noc.
Przykryłam lilie i hortensje ogrodowe wiaderkami.

A słoneczko pięknie świeciło Nawet chciałam popracować troszkę, ale ręce mi zmarzły.

fajnie że jesteś
Iwonko ty tutaj w tym kwadracie z trzmielina masz berberysy bagatelle czy admiration? bo tez takie 3 planuję i niewiem w sumie czym te odmiany się różnią.. a chcę wybrac te które bardziej świecą i nadaja się na kulki
Ogród z rzeźbą 13:28, 15 maj 2017

Do góry
Aniu gratki na 400 przepięknych stron!
Klon cudny, podziwiam go u Izy teraz u Ciebie będę się zachwycać. jak juz wkońcu trochę mi tuje i serby podrosną to też go kupię do towarzystwa rododendronom (oby przeżyły do tego czasu...)

ps. ciesze się ze mało tulipków u ciebie, juz mam ich dość na forum. ja chce róże!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:22, 15 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Johanko Ty dojrzałaś krzeselko, a ja nóżkę w kabaretkach

ja też Gośka kusicielka...
Ogród bacowej 13:20, 15 maj 2017

Do góry
u nas też plaga mrówek... w sobote M kompost przesiewał to mowił że tam multum!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies