Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Kasya 07:30, 15 maj 2017

Fajny zegar ....
Nawet u ciebie wiosna z tydzień do przodu
Moje pomidorki tez poszły do gruntu
Monia81 09:09, 15 maj 2017

Pięknie w szmaragdowym Madziu
anna_t 13:55, 15 maj 2017

Nikita napisał(a)
Handrę dziś jakąś miałam. Chyba wstałam rano lewą nogą…katar jakiś się do mnie przypałętał…w samochodzie padła cewka zapłonu…moja pralka lewo dycha i tylko patrzeć jak z pokaźną zasobnością portfela, będę musiała się udać do najbliższego sklepu z AGD. Dla polepszenia samopoczucia naszła mnie ochota na czekoladę. Kupiłam więc największą czekoladę jaką mieli w sklepie i jakby tego było mało, dużą butelkę, obrzydliwie słodkiej coca coli. Ale zaraz usłyszałam, że cola niezdrowa, że to sama chemia, więc w domu do coli dodałam wódki celem zneutralizowania chemii i od razu humor mi się polepszył.

zestaw boski! i jeszcze cytryna i dużo lodu
ja tez mam takie spadki formy.. co miesiąc
anna_t 13:59, 15 maj 2017

Nikita napisał(a)
rododendrony zaczynają swój spektakl

hosty wyłażą z ziemi z prędkością światła

żurawki w tym roku po prostu cudne

jezu ale masz piękne te rodki... u ciebie ziemia kwasna czy zakwaszasz podłoze? u mnie zasadowe i moje męczą się u mnie okrutnie..buu...

i widze w hostach chyba takiego metalowego ślimaka jak u Danki? gdzie kupowałaś?
Kokesz 15:05, 15 maj 2017

Cześć):
Pięknie tu u Ciebie
Ja też mieszkam w blokowisku, niestety nie jestem zmotoryzowana, więc ogródek mam na własnym osiedlu.
Plusem jest to, że nawet na pół godzinki mogę do niego wpaść
Minusem brak altanki lub chociażby schowka na narzędzia, wszystko targam z domu.
Jednak nie trzeba mieć domu z ogrodem,żeby mieć pięknie, choć taki byłby najlepszym rozwiązaniem, pewnie nie najtańszym, bo na pewno więcej bym zainwestowała
Nikita 00:46, 16 maj 2017

Kasya – zawsze chciałam mieć zegar w ogrodzie. Kiedyś myślałam o słonecznym, ale żaden mi się nie podobał, poza tym trzeba mieć odpowiednie miejsce na taki zegar.

Monia81 – „szmaragdowy” dziękuje i bardzo się cieszy, że Ci się podoba

anna_t – czekolada zawsze poprawia mi humor, a dodatkowo z procentami to już tym bardziej

Kokesz – Reniu, nawet mały ogródek cieszy. Nie masz u siebie możliwości, żeby postawić chociaż taki malusieńki domek narzędziowy…szpadel, grabie, sekator, konewka…nie musiałabyś codziennie dźwigać.
W wolnej chwili podskoczę do ciebie zobaczyć twoje zielone królestwo.
Nikita 00:46, 16 maj 2017

anna_t – nie ma kolorowego pojęcia jaka jest u mnie ziemia (nigdy nie sprawdzałam). Na rabatkach wszędzie rozsypana jest kora, a same rododendrony dodatkowo podlewam/opryskuję miksturą Bogdzi (florovit + żelazo + pinivit). W tym roku pierwszy raz sypnęłam nawóz do Rh firmy Vila Yara, bo dziewczyny bardzo polecały.

Ślimaki podpatrzone u Łukasza (Luki), a wykonane przez znajomego.
Monka 09:04, 16 maj 2017

Ślimaki podpatrzone u Łukasza (Luki), a wykonane przez znajomego.

ale super te ślimaki
Margarete 12:10, 16 maj 2017

Madzia czy moje/twoje pomidorki mogą u ciebie rezydowac jeszcze kilka dni ?
ten weekend mam bardzo zajety od piątku a wczesniej też nie dam rady ....

Nikita 21:19, 16 maj 2017

Monka - no ...mi też się podobają. Stoją u mnie w hostach i pilnują, żeby inne ślimaki się tam nie szwendały.

Margarete - dobrze im u mnie, więc jeszcze kilka dni mogą pomieszkać na parapecie.